Похитителят от Сливен: Затворът озлобява човека!

Ако бях отнел живот, щях да се самоубия, каза Стефан Стефанов
Обновена: 30 яну 2014 14:01 | 30 яну 2014 09:05,
96
Похитителят от Сливен: Затворът озлобява човека!
Стефан Стефанов. Снимка: архив, Булфото

"Ако бях отнел живот, щях да се самоубия. За мен това е по-добре от доживотна присъда или присъда от 25-30 години, която също мога да кажа, че е вид доживотна".

Това призна пред bTV похитителят от Сливен Стефан Стефанов, който почти 3 години вече е в Бургаския затвор, където излежава присъдата си от 14 и половина години затвор.

Още по темата
25 мар 2011 11:05
397
Прокуратурата обаче иска връщане на първоначалното наказание – 16 години и 8 месеца лишаване от свобода.

На 23 март 2011 г. около 16.00 ч. Стефан Стефанов нахлу в клон на "Инвестбанк" в центъра на Сливен, простреля охранителя Станчо Станев и взе шестима служители в банката за заложници. Похитителят не поиска откуп. Той пусна поетапно заложниците, като последната задържана бе освободена 18 часа след началото на заложническата криза.

Днес Стефанов призна, че всеки ден си спомня случката с прострелването на охранителя и взимането на заложници.

"Помня всичко много добре и сигурно никога няма да го забравя. Вече съм престъпник, щом съм направил това престъпление. Около 30 изстрела произведох, за да сплаша идващите полицаи. Аз не съм се целил в хората, но можеше и да има убити, ако ме бяха изненадали – както аз, така и някои от тях", смята похитителят.

По думите му затворът не променя човек, а го смачква психически и физически, озлобява го.

"Не мога да свикна с условията, трудни са. Представете си да сте затворени в една килия 4 квадрата – с месеци и години. Аз няма да се превъзпитам по тоя начин, аз ще се озлобя, особено ако лежиш повече от 5 години. Страх ме е от бъдещето, дали ще мога да издържа, за близките ми", каза още Стефан Стефанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
6
 
16
 
! Отговори
историк-анализатор преди 10 години
От 70 години БКП-БСП-ДС тормози хората и Държавата. Крайно време е това да престане, защото България си загива от тези ***. След 9.09.1944 г. избиха над 200 000 невинни хора. Сега продължават същия геноцид но с други средства. Бедност, мизерия и престъпност се шири навсякъде. *** крадат и убиват електората та БСП по селата , а Йовчев пази само депутатите от народната любов. Бог да пази България от БСП-ДПС-Атака-ДС.
16
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
колко ***-физиономии на една снимка... направо и тримата гербери
15
3
 
16
 
! Отговори
123 преди 10 години
Да си му мислил навремето, ***! Ако затворът не ти харесва и те озлобява - може и в карцера да те тикнат, *** такъв!
14
2
 
26
 
! Отговори
П.С.Ц преди 10 години
Поръчкова статия с цел премахване на доживотния затвор. Аз лично съм съгласен да се премахне, ако се приеме смъртната присъда. Хубавеца влязул в банката и застрелял охраната. Това е опит за убиство. Умишлено.
13
2
 
22
 
! Отговори
user преди 10 години
Той е отишъл там с ясното съзнание да убива. И в момента го казва "но можеше и да има убити, ако ме бяха изненадали както аз, така и някои от тях", а това означава, че дори и на този етап не се смята за виновен. Искал е easy money ....
12
0
 
22
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
Така? от тази случка с банката става ясно че банките когато дават кредити искат застраховка живот но уви техните гардове не са застраховани срещу подобно нещо - банките са свидливи за застраховки на служителите си- другото - постоянно в медиите се въртят клипове да помогнем на децата на пострадали загинали полицаи -Ами защо и те не са застраховани ?? Не е ли нормално да бъдат застраховани и ако загинат то децата им да получат солидна сума за израстването си ! Но явно и там нещо куца !!
11
4
 
19
 
! Отговори
Stefko 88 преди 10 години
"Помня всичко много добре и сигурно никога няма да го забравя..."Не мога да свикна с условията, трудни са....Страх ме е от бъдещето, дали ще мога да издържа, за близките ми...oooooxx Ще се разплача.. какви коравосърдечни *** са съдиите, да затворят горкия похитител. Нямат сърце...простреля охранителя Станчо Станев и взе шестима служители в банката за заложнициОколо 30 изстрела произведох, за да сплаша идващите полицаи. Аз не съм се целил в хората, но можеше и да има убити
10
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ima i po-golemi prestapnici i kradci s politicheski chadar nad glavata. Zashto nito edin ot tiah ne e v zatvora ?
9
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този терорист генерал Пиночет го... ликвидираше и в дълбока дупка със другите ***!
8
7
 
20
 
! Отговори
ззден преди 10 години
На психопата не му харесвало в затвора,може би му се иска ол инклузив.Чудя се защо такъв *** е още жив.
7
4
 
31
 
! Отговори
Салахадин преди 10 години
Стефане,все пак имаш опит за убийство.30 патрона си изстрелял братчед.Само чудо е било ,за да няма повече жертви!!Какво искаш и *** ли да ти докарат??
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
затворът не променя човек, samo go integrira.
5
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цвинокио по-добре да обясни защо милионите ограбени от 20-те инкасо-автомобили по времето на Герб се озоваха в партийната каса?
4
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Виж ся Стефанов, ако беше трафикант на амфети/мутра/щангист и *** като конструкция на сламка щеше да си на свобода и да живееш в Банкя с ограбените от България милиони. След това щяха да те избират за Премиер.
3
0
 
19
 
! Отговори
БРАННИК преди 10 години
Няма да лежиш, кофички и лицеви 10 години и ще те пуснат по рано.
2
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този в затвора а Цвоко *** на свобода.Свинска държава.
1
4
 
21
 
! Отговори
сидията преди 10 години
Нищо, не бързай вече! Помисли си добре какво си направил. Имаш мноооооого време Стефанов.