МВнР пак настоява: Не пътувайте в Сърбия

Блокираните българи са настанени в топли помещения
Обновена: 2 фев 2014 17:45 | 2 фев 2014 17:32,
12
МВнР пак настоява: Не пътувайте в Сърбия
Най-тежка е обстановката в Северозападна Сърбия. Снимка: БТА

Министерство на външните работи отново настоятелно препоръчва на българските граждани по възможност да отложат пътуванията си до и през Сърбия, да се информират предварително за актуалната обстановка, както и да следват съветите и указанията на местните власти.

Метеорологичната обстановка на територията на страната продължава да бъде усложнена, съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи. Най-тежка е обстановката в Северозападна Сърбия, Административна област Войводина. По данни на метеорологичната служба вятърът на места достига скорост до 140 км/ч, което води и до навявания на преспи. Очакванията са вятърът да започне на отслабва едва в понеделник.

Силно затруднено е движението във Войводина, където на много места пътищата са непроходими, а в някои части е обявено извънредно положение. Забранено е движението на автомобили по магистралата Суботица-Нови Сад в двете посоки. Участъкът на магистралата от Нови Сад до Белград е проходим.

ГКПП Хоргош на сръбско-унгарската граница е затворен за движение. Тежка е пътната обстановка и към границата с Румъния.
В останалата част на Сърбия пътищата към момента са проходими при зимни условия. Отворен за движение е ГКПП Батровци на границата между Сърбия и Хърватия, като движението се осъществява по магистрала Е-70 /Белград-Загреб/.
Продължават разчистването и спасителните операции. Блокираните автомобили и лица се извозват до най-близките населени места, като им се осигуряват топли напитки, храна и помещения. Посолството в Белград е в постоянен контакт със създадения от сръбските власти кризисен щаб, както и с български граждани, които са блокирани на територията на Сърбия. Те са настанени в топли помещения и са им осигурени топли напитки и храна.

Сръбските власти призовават да не се пътува в района на Северозападна Сърбия, Войводина, а за пътуване към и от Западна Европа да се използва магистралата Е-70, Белград-Загреб, ГКПП Батровци.

При необходимост българските граждани да се обръщат за съдействие към посолството на Република България в Белград: Посолство на Република България; адрес: ул. „Бирчанинова” № 26, 11000 Белград, Сърбия. Тел.: +381 11 36 13 980; +381 11 36 13 990.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Днес по маршрута София Ниш Магистрала Смедерево Вршац Тимишоара нямаше сняг за една топка да си направи човек. Чудя се кому да вужни тези фалшиви новини и масови психози? Та дори лъжеха и за затворена Сръбско-Румънска граница при положение, че хората там още не видели сняг тази година...дали нашите ски "бизнесмени" вече не пишат и метеорологичните новини? !?!
10
1
 
3
 
! Отговори
Тръба преди 10 години
"...както и с български граждани, които са блокирани на територията на Сърбия. Те са настанени в топли помещения и са им осигурени топли напитки и храна."Заровете томахавките на войната! Скапана рая нещастна! ...ми мри ве мамка ти гнусна, с кеф! Пий, яж, дишай...хахахаааа!
9
4
 
4
 
! Отговори
tarbuh преди 10 години
До 4:Като свеждаш гордо глава и не искаш да чуваш нищо за историята на държавата и народа си, си помисли и за отношението на сърбите към българското малцинство. Помисли си и защо днес в Македония да кажеш, че си българин, е лошо. Ама иначе целувай сръбски ***...
8
5
 
17
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 10 години
Абе, не пътувайте, не пътувайте, ама българите ходят на пазар в Ниш. Всичко по-евтино там ! И на зъболекар ходят - пак по-евтино и по-качествено, отколкото в "европейска" България.Влязохме в Европа, пейте от сърце,Ще станем европейци, пляскайте с ръце,За цената после ще се разберем,Важното е, че сме европейски ЧЛЕН !
7
4
 
10
 
! Отговори
до 5 / живелия там преди 10 години
Те защото са голяма нация сърбите, затова от една от най-големите държави в Европа се превърнаха в една плюнка с 1/3 по-малка от България. С абсолютно нищо не са повече от нас сърбите (може би освен в омразата им към НАТО и САЩ), особено в икономическо състояние - миналата година бяха пред фалит и скоро се очаква същото.Ама най-лесно е да се хейти и по всичко българско и да се превъзнасяме колко напред били другите и как от нас нищо не ставало.
6
2
 
3
 
! Отговори
до 4 и 5 преди 10 години
Леле колко сте зле. Сърбия и България са две различни държави. Следователно имат две различни касички и управляващи и народа и СЛЕДОВАТЕЛНО всеки си има интерес. ИНТЕРЕС!!! Запоменте, че всяка нация или държава си защитава интереса. Ако има две държави общ интерес, те се обединяват, ако ли не, не! Братските народи няма! Това са балкански простотии. До 5: аха, я отиди в Германия да видиш великите сърби. Научи се да разграничаваш хората, НЕ ПО НАЦИЯ, а по личните им качества!
5
14
 
18
 
! Отговори
Живял там преди 10 години
На сърбите на малкия пръст на левия им крак не мож да им се хванем. И като хора, и като нация, за жалост
4
14
 
19
 
! Отговори
Тръба преди 10 години
Когато разговарям със сърбин, гордо свеждам глава, спомняйки си за мирните ни бомбардировки заедно с европейските ни партньори от НАТО.Моля не ми давайте ответен отговор за събития преди 100 години. Мен ме интересува, какво съм направил аз-ти-ние-тук и сега. "С целият свят бъди скаран, с комшията си-никога!" (народна мъдрост)
3
9
 
8
 
! Отговори
узиии преди 10 години
айде....вси србе на...врбе.....те си знаят защо :))
2
3
 
8
 
! Отговори
. преди 10 години
С това Пунто не знам как може да излезеш в такова време...
1
6
 
1
 
! Отговори
varg преди 10 години
Честито Мария нова държава измисли.