Едно дете и едно куче. В битка за човещината!

Момче спаси бездомно животно от леда на езеро в София
9 фев 2014 11:22,
359

Снимка: Facebook

Затрогваща с човещината си случка с дете и бездомно куче обиколи светкавично социалните мрежи.

Момче спаси бездомно куче, пропаднало в леда на езеро в Южния парк в столицата, без нито минута да се колебае.

Васил Копчев, който в събота минавал наблизо със семейството си, заснел случката и я споделил във Facebook. Ето неговия разказ:

"Днес се разхождахме в Южния парк, когато станахме свидетели на затрогваща случка, която ми възвърна позитивизма по отношение на днешните тийнове. Считаме, че почти аксиоматично те са келеши или кифли, които газят през трупове, за да постигнат каквото искат в момента и за никой и нищо не ги е еня, но ето, че имало и свестни деца! Та на случката: както си ходехме, аз с кенгуруто и Невена в него, а Лили до мене бута количката - аз забелязвам един келеш, който си събува обувките и чорапите и се гласи да прави някаква магария на замръзналото езерце, там, до недостроената черква, срещу Луи Айер, сещате ли се?

В следващия момент забелязвам, как едно бяло куче се мотае около тръстиките в центъра на езерцето и нещо се държи странно... с вглеждане виждам, че друго куче е пропаднало през леда и се опитва да излезе, а не може. И бялото куче, и пропадналото куче не бяха домашни - нямаха каишки и бялото трудно можеше да бъде определено като "бяло" на цвят... Групичката тийнове се събуваха и събличаха в явен опит да помогнат на помияра. След кратък размисъл излъчиха най-лекия от тях, който запълзя на четири крака по леда, взел клон, към кучето... тогава се сетих, че нося апарат. Извинете фотографа - той толкова си може, а децата заслужават дебели адмирации за постъпката си! Имало свестни деца! Дано не избягат..."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
2
 
71
 
! Отговори
XXL преди 10 години
Доброто рано или късно винаги побеждава......Така е било и така ще бъде БРАВО!!....;))
237
59
 
8
 
! Отговори
1 преди 10 години
Обичам и съм гледала куче 17 години, но никак не бих се зарадвала ако това дете беше мое. Постъпката му е достойна за уважение, но идеята да рискува собствения си живот, за да спаси бездомното куче, на което не му е мястото в парка - не ми харесва!
236
2
 
46
 
! Отговори
Цецо преди 10 години
Добри са ни децата! Браво!!!
235
2
 
72
 
! Отговори
:) преди 10 години
Браво, момче :) ! Явно по принцип не си човек, който седи отстрани и цъка, докато някой друг върши работата. И имаш готини приятели, които също се събуват! И отгоре на това явно си и нормален тип който не се бои да хване бездомно куче за врата и да го изкара от водата, заплашен от "разкъсване" и хипотермия. Просто си нормален човек и оценяваш ситуацията правилно :). Абсолютно ми оправи деня и годинта. Жив и здрав да си!
234
3
 
12
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Някой може ли да ми каже как да се свържа с това момче?
233
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименТи си тъпия бе, това е братчето ми и ако искаш да знаеш го приеха в 5 университета в Англия, така че май ти си тъпия. По добре си замълчи, от колкото да не знаеш какво говориш и да дрънкаш глупости.Никога няма да се оправи тази държава, докато има такива като теб - говорещи само глупости без да знае за какво става на въпрос.
232
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сещам се преди много години на село кучето беше паднало в дупката на ***,и щеше да се удави в сещате се какво :D. С дядо направихме 1 спасителна операция с кол и въже и успяхме да го изкараме живо и здраво
231
3
 
45
 
! Отговори
asuna преди 10 години
Браво момче! Наистина съм възхитена от теб! Такива вече почти няма. Както днес спаси бездомното животно, сигурна съм, че утре ако се наложище спасиш и човек.А онези, които не го оценяват им пожелават да попаднат в подобна ситуация и да чакатпомощ отникъде и от никой.
230
2
 
4
 
! Отговори
Чочо преди 10 години
До АнонименМного си ***
229
1
 
25
 
! Отговори
може би човек? преди 10 години
РЕСПЕКТ!!!
228
60
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С тая комплексарска любов към кучетата сме се превърнали индийско гето. На всякаде е пълно с пумяри които се мотаят между блоковете и акат кадето им падне! А после викате *** , а вие сте същите мръсни селски ***.Само терминал две е спасението от тая *** държава.....
227
51
 
7
 
! Отговори
ловджия преди 10 години
Кучешка държава, само как се радвате че един *** е спасен, защо не се замислите колко животинки се избиват за да се изхраните???????Колко животинки се избиват за да си носите кожените якета чанти и обувки.И се правите сега на човечни НЕ НЕ СТЕ вие сте болни мозъци жал ви е САМО за уличните *** но не и за животните не ви пука, психари повредени.
226
2
 
25
 
! Отговори
андей преди 10 години
До Анонименявно не можеш да хванеш основната мисъл на стореното от момчето, тъпчо
225
61
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако четяхте между редовете, щяхте да разберете:1. В парк в центъра на европейска столица, наред с бебета и деца се разхождат бездомни кучета.2. Деца си рискуват живота, ние им се радваме, вместо да им обясним, че при попадане в ледена вода се получава термичен шок и спира сърцето.
224
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако всички, кой как може, подадем ръка на държавата си така, както това момче подава ръка на кучето, ще измъкнем България от блатото, ще я спасим от одавяне. Благодаря на младежа за примера и дано повече хора го последваме...
223
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Васил вместо да снима, да беше помогнал.
222
14
 
7
 
! Отговори
ДИМИТЪР преди 10 години
ТОЧНО ЛЮБОВТА КЪМ ЖИВОТНИТЕ ЩЕ НИ СПАСИ............А АЗ СИ МИСЛЕХ ЧЕ ЩЕ Е ЛЮБОВТА КЪМ ХОРАТА........НО ВСЕКИ СЪС СВОЕТО МНЕНИЕ
221
2
 
19
 
! Отговори
************** преди 10 години
Това е НАДЕЖДАТА И ВЯРАТА , че въпреки всички конспирации , ще ни има като НАРОД !Тази ЧОВЕЧНОСТ И ЛЮБОВ , КЪМ ЖИВОТА Е НАШЕТО СПАСЕНИЕ !БЛАГОДАРЯ ВИ , ДЕЦА ! ПОКАЗАХТЕ НИ , ЧЕ МОЖЕМ ДА СМЕ И ДОБРИ, И СЪСТРАДАТЕЛНИ !!!
220
2
 
8
 
! Отговори
Васил Назлъмов преди 10 години
До чворЧвор,удоволствие ми доставя да чета разсъжденията на човек като тебе.Впрочем,забелязватели, че в случаи като този, коментират явно интелигентни и добри хора. Простите плувачи ни-какви ги няма.
219
2
 
7
 
! Отговори
Васко преди 10 години
До БобиБоби,сигурен съм, че Бог ще ги благослови, така както съм сигурен, че всеки ще бъденеизбежно наказан, рано или късно!