Едно дете и едно куче. В битка за човещината!

Момче спаси бездомно животно от леда на езеро в София
9 фев 2014 11:22,
359

Снимка: Facebook

Затрогваща с човещината си случка с дете и бездомно куче обиколи светкавично социалните мрежи.

Момче спаси бездомно куче, пропаднало в леда на езеро в Южния парк в столицата, без нито минута да се колебае.

Васил Копчев, който в събота минавал наблизо със семейството си, заснел случката и я споделил във Facebook. Ето неговия разказ:

"Днес се разхождахме в Южния парк, когато станахме свидетели на затрогваща случка, която ми възвърна позитивизма по отношение на днешните тийнове. Считаме, че почти аксиоматично те са келеши или кифли, които газят през трупове, за да постигнат каквото искат в момента и за никой и нищо не ги е еня, но ето, че имало и свестни деца! Та на случката: както си ходехме, аз с кенгуруто и Невена в него, а Лили до мене бута количката - аз забелязвам един келеш, който си събува обувките и чорапите и се гласи да прави някаква магария на замръзналото езерце, там, до недостроената черква, срещу Луи Айер, сещате ли се?

В следващия момент забелязвам, как едно бяло куче се мотае около тръстиките в центъра на езерцето и нещо се държи странно... с вглеждане виждам, че друго куче е пропаднало през леда и се опитва да излезе, а не може. И бялото куче, и пропадналото куче не бяха домашни - нямаха каишки и бялото трудно можеше да бъде определено като "бяло" на цвят... Групичката тийнове се събуваха и събличаха в явен опит да помогнат на помияра. След кратък размисъл излъчиха най-лекия от тях, който запълзя на четири крака по леда, взел клон, към кучето... тогава се сетих, че нося апарат. Извинете фотографа - той толкова си може, а децата заслужават дебели адмирации за постъпката си! Имало свестни деца! Дано не избягат..."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
2
 
34
 
! Отговори
Димитър Янев преди 10 години
Браво момчета, браво храбреци, искрено и от все сърце БРАВО!!!!
197
1
 
27
 
! Отговори
eve1 преди 10 години
Добри и лоши хора е имало винаги,аз лично съм убеден,че добите са много повече от лошите!Както беше казал някой-трябва да отмине времето в което добрите хора не правят нищо.Ето тази случка е точно пример за това.
196
14
 
5
 
! Отговори
Биляна преди 10 години
Дано избягат...
195
2
 
53
 
! Отговори
Някой си преди 10 години
Прочетох доста коментари и съм потресена от бездушието на някои "Хора". Да, може би децата са постъпии неразумно, но не можем ли да се зарадваме и да ги поздравим, че са спасили живот пък бил той и на "***". Браво на децата, браво и на техните родители, че са ги възпитали да имат СЪРЦЕ и ЧОВЕЩИНА, качества които липсват на доста хора, които изливат злобата си тук. Който има сърце да обича животните, има сърце и за хората. БРАВО, ДЕЦА!!!
194
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
нека ако някой може да помогне за да се разпознаят тези деца и да се знаят имената им и родителите да се гордеят.
193
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НагоренПопокатепетълтолкова добре казано,браво!
192
2
 
58
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Не ги знам как се казват тези младежи, но им пожелавам за доброто дело два пъти повече добро да получат. Заслужават го. Спасили са едно живо същество. Единствената разлика между животните и хората е, че животните не могат да говорят и да лъжат. Природата е доказала, че от човека по-голямо и по-свирепо животно няма на този свят. Особено в България. Но, ето, няколко млади хора показаха съвест. Такива деца са бъдещето на България. Жалко, че след 10 години същите ще заминат за чужбина. Не ги виня.
191
1
 
54
 
! Отговори
сиси преди 10 години
живота е еднакво мил и на животно и на човек,еднакво ще се борят за него.имате ли сила да гледате в очите давещо се куче,вие,които така плюете?тогава нищо човешко няма във вас.
190
2
 
79
 
! Отговори
Браво преди 10 години
Въпроса е принципен - не дали спасява куче или човек. Важното е, че е пренебрегнал себе си за да спаси друго живо същество. Похвално! Само с доброта ще се спаси Света и България.
189
1
 
32
 
! Отговори
Plamen преди 10 години
Bravo na decata, gordost za roditelite si !!!
188
1
 
18
 
! Отговори
васил копчев преди 10 години
аз имам име. и не е трудно да ме намерите и да се уверите в провинциалния ми произход... а ти (дори не заслужаваш уважително обръщение) си анонимен... това ми говори достатъчно за твоето ниво... ниска топка си-не мога да ти отделя повече време... :)
187
2
 
15
 
! Отговори
hristo преди 10 години
zaslujavat golemi admiratsii tezi detsa.poklon pred tiax za tova im delo.ako vsichki sme kato tiah mojem i da podobrim kulturata si spriamo zaobikalia6tite ni kakto jivotni taka i hora.
186
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
браво на детето,ако беше в друга държава щяха до сега и да го издирят и да го наградят.браво,че все още има и такива хора,деца!децата не са попили все още лошото,това да мразиш кучетата!,браво,че човечността им не се е загубила!!! да помогнеш на някого няма разлика куче ли е,човек ли е,помагаш и това е,тогава си проличава кой е човек!
185
1
 
40
 
! Отговори
ev преди 10 години
Малко по-ведро ми стана на душата!
184
25
 
7
 
! Отговори
ппп преди 10 години
Тоя очевидец се изразява като ***.
183
2
 
48
 
! Отговори
Горда преди 10 години
Нямам думи да опиша колко съм щастлива да прочета нещо такова. Браво на тези деца, радвам се, че всичко е приключило благополучно, живи и здрави са. След подобни примери вярвам в доброто ни бъдеще. Да са живи и здрави всички, които носят сърца и достойно носят своето име!
182
3
 
66
 
! Отговори
Диана Иванова,Варна преди 10 години
Браво и огромен поклон,бе дете!Толкова съм щастлива,от това което прочетох. Страшно ми се иска твоето поколение да не като моето,жестоко,безкрупулно,безотговорно,хленчещо и брутално. Не се променяй,дете и запази това прекрасно голямо сърце,което имаш!Поклон и бъди щастлив!
181
2
 
36
 
! Отговори
Кака преди 10 години
До АнонименАко и Левски беше с ботуши, ако и Ботев беше с каска....Господ си знае работата! Браво на децата!!!
180
3
 
62
 
! Отговори
Кака преди 10 години
Ето, такива деца , с такива сърца искам да управляват нашата държава! само тогава имаме шанс да оцелеем!!! Ние сме давещото се куче в ледените води сега....
179
2
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боже, каква човешка картина! Най-после нещо морално в изродения ни живот. Расте нова младеж. Расте, слава Богу! Наистина младите имат право да ни обвиняват. Достатъчно е да прочетем отвратителните коментари на кучемразците. Такива покваряват всичко около себе си. Те са раковото образувание на обществото ни. Деца, не ги гледайте, не ги слушайте. Те са просто мното, много прости хора, само с храносмилатена система. Живейте за пример. Рaдвайте обществото и... го поправяйте.