ТВ театър за "честта на журналиста и офицера"

Любо Нейков и Росен Петров за това кой крив, кой прав
Обновена: 11 фев 2014 14:05 | 11 фев 2014 10:24,
190
ТВ театър за "честта на журналиста и офицера"
Снимка: YouTube

Любомир Нейков, продуцентът на "Нека говорят... с Росен Петров", се разграничи от показната по думите му "демонстрация на политическа любов" между Росен Петров и Николай Бареков, която се разигра в неделя вечерта по bTV, и от която се разбра, че водещият слиза от екрана, за да се отдаде на политиката, влизайки в "България без цензура".

"Не знаех за патетичната декларация на Петров, чрез която заради "честта на журналиста и офицера" той става член на партията на Николай Бареков", коментира днес Нейков пред bTV.

Още по темата
По думите му телевизионният театър бил режисиран единствено от водещия, а редакторите не се намесили да спрат предаването, за да не играят ролята на цензор.

В знак на протест обаче те не изписали имената си в края на предаването. След предаването пък Петров "напуснал, без да каже довиждане на екип, който пет години седи зад гърба му и го направи най-рейтинговото предаване. Няма довиждане, няма благодаря ви", обясни с нескрита язвителност актьорът.

Той допълни, че Николай Бареков, който гостува за втори път в предаването в кратък срок, е бил поканен от редакторите с цел "борба за рейтинг".

"Не могат ръководството на bTV да поканят който и да е в предаването, особено за външна продукция, каквато е нашата. Никога не се е случвало по този начин", отрече намесата на медията в редакционната политика Любо Нейков.

Сега, според него отговорността за случилото се трябвало да бъде поета лично от Росен Петров, който нарушил журналистическия етичен кодекс.

Междувременно Росен Петров даде първото си интервю като политик в ефира на TV7 и не пропусна да нападне телевизията, в която работеше, както и продуцентите си.

"Ако тази мръсна кампания на bTV и "Дрийм тийм" не спре, ще отида в прокуратурата, ще стана защитен свидетел и ще разкрия много неща, на които съм бил свидетел – търговия с влияние, как се купуват обществени поръчки, кой ги печели, как се назначават журналисти. Тогава много водещи и доста политици може да гледат света през едно по-тясно прозорче", заяви Петров.

Той заяви, че не го е страх от заканите за съд на бившите му работодатели, адвокати са го уверили, че ще спечели подобно дело и у нас, и в Страсбург.

По думите на Петров гостуването на Николай Бареков в "Нека говорят..." е било наложено от ръководството на медията.

"В bTV човек от ранга на Бареков може да гостува само със санкцията на ръководството - предполагам в лицето на Павел Станчев и моите продуценти. Това е шизофрения. Те го канят, мен обвиняват", коментира Росен Петров.

Бившият вече журналист добави, че му е бил оказван натиск да опровергае в ефир слуховете, че членува в "България без цензура".

"Не мисля, че това, което направи Би Ти Ви с мен, е морално и честно след 13 години там. Издават декларации все едно цитират Гьобелс. Не заслужавах такава декларация и от моите продуценти. Не съм ползвал ефира за лични цели. Той се използва, когато си продадеш колата или направиш продуктова реклама на нещо, а аз съм направил политическо волеизявление, което право ми е дадено от Конституцията на България и свободата на словото", допълни още Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЧУДИМ СЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ СИ ?? А АЗ СЕ ЧУДЯ НА ТЕЗИ ПСЕВДО ЖУРНАЛИСТИ,ЕДИНИЯТ ФЪФЛЕ И СЕ СМЕЕ БЕЗ СМЯХ,А ДРУГИЯТ ЛИЖЕ ***.ЛУДИ ЛИ СМЕ ВСИЧКИ ЗА ДА ВЯРВАМЕ НА ТЕЗИ ТУМБАЦИ?
13
3
 
43
 
! Отговори
аз преди 10 години
Аха, вече всичките ми съмнения за този са разсеяни. Знае за много престъпления, но си трайка и ги прикрива. Позната история, но от подобни "честни" политици аз поне нямам нужда. Имаме си ги в изобилие - смели на думи, крадливи по душа и винаги в комбина с другите.
12
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Скоро Росен Петров горчиво ще съжалява за действията си, но когато човек си е глупав такъв остава ! Тази грешка той не може да я поправи !
11
3
 
43
 
! Отговори
Павле преди 10 години
И този е един плазмодий
10
3
 
37
 
! Отговори
и аз да ....... преди 10 години
Що не ги кажеш, ами ще си играете на заплахи и компромати? Ааааа мина от другата страна където ще си изтъргуваш информацията.
9
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този *** - Петров си предаде оръжието на солташака на Доган ! Кога български офицер си е предавал оръжието на турци ! Още повече, че кортика е личен и удостоверява офицерският пост - сега Росенчо става редник ! Позор !
8
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След мутра министър председател и опит за мутра в ДАНС, що да не турим и 1 дудук. Най-накрая ше сложим Бат'Сали за президент.
7
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
човек няма право да обявава от телевизията към коя партия ще преминава, освен ако не си плаща за това и не е в предизборно време, в каквото не сме.
6
3
 
46
 
! Отговори
операция слава преди 10 години
Ще има ли улица на министър Росен Петров?Май Барека се сдоби с още едно петно.
5
3
 
64
 
! Отговори
наблюдател преди 10 години
Ако тази *** кампания на bTV и "Дрийм тийм" не спре, ще отида в прокуратурата, ще стана защитен свидетел и ще разкрия много неща, на които съм бил свидетел търговия с влияние, как се купуват обществени поръчки, кой ги печели, как се назначават журналисти. Тогава много водещи и доста политици може да гледат света през едно по-тясно прозорче"Роска, пич ми само да ти кажа, че като знаеш за такива престъпления си длъжен под страх от отговорност да информираш полицията.Иначе и ти си престъпни
4
2
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Честито на новото ДПС ! Не съм подозирал, че Росен Петров ще е толкова глупав, но умен полицай има ли ? Ако знае за извършено престъпление е длъжен да уведоми съответните институции, в противен случай става СЪУЧАСТНИК !
3
3
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не очаквах да е толкова долен
2
2
 
68
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Тоя пишман милиционер се продаде за един сребърник.Предаде си официално офицерския кортик и се бие по гърдите за чест и достойнство.
1
3
 
77
 
! Отговори
izo преди 10 години
ЧЕСТНИЯТ политик знае, за много престъпления, но няма да ги разкрие, а ще шантажира