Агитация на чужд език? Може, но с преводач

Според Миков така кампанията пак ще е на български
Обновена: 15 фев 2014 19:30 | 15 фев 2014 16:16, Камелия Цветанова
568
Агитация на чужд език? Може, но с преводач
Снимка: Булфото, архив

След лютия скандал в парламента в петък заради агитацията на чужд език, днес председателят на парламента Михаил Миков обясни, че има и компромисен вариант.  Да може да се води предизборна агитация и на чужд език, но с превод на български език, предложи той по Дарик радио.

По думите му, има "демони на подозрението", заради които има хора, които настояват кампанията да се води единствено на български език.

"Според мен, ако има преводач, кампанията пак се води и на български език", коментира Миков.

Още по темата

„Аз лично подкрепих, когато се говори на чужд език, да има преводач - това е предложението на ДПС, защото смятам, че именно така се осигурява кампанията на български език. Това показва едно изкривено разбиране и едни дремещи демони на подозрението, което постоянно стои, че някои етнически групи могат да вземат връх", допълни той.

Михаил Миков изрази скептицизъм по темата с дистанционното гласуване, защото то не е достатъчно сигурно. По думите му също така трябва да се помисли внимателно дали гласуването трябва да бъде задължително и припомни, че ако това се случи, трябва да има санкция за негласуване.

„От лятото на миналата година върви дискусията в Народното събрание и за дистанционното гласуване в интернет, и за задължителното гласуване, и за изборите в едномандатни райони, защото се страхувам, че има уловка в употребата на чуждицата „мажоритарен", каза още председателят на парламента.

По думите му всъщност ставало въпрос за едномандатни райони.

„А в обществото „мажоритарен" се разбира по друг начин - човек, който звучи ярко, който е отговорен и ангажиран. Трите въпроса са предмет на дискусии в гражданското общество, в комисиите за подготовка на изборното законодателство и трети път - в пленарна зала. Очевидно е, че няма панацея. При задължителното гласуване е много интересно, че никой не казва каква ще бъде санкцията. А ние като юристи знаем, че не може да има задължение без санкция при неговото неизпълнение", обясни той.

Според Миков Георги Първанов може да е прав за много неща, но с проекта си АБВ той вредял на консолидираната левица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


568
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
480
0
 
4
 
! Отговори
Тъй-тъй преди 10 години
След като се извинихте на Местан, сега го цункайте после надупете и обърнете.Мнооооого ви отива другари комунисти.Айдук до айдук.Пужарникарчиту кво гледа на една страна и той е в кюпа: Само НАЙ-ВЕРНИТЕ синове на БКП имха честта да охраняват другаря Тодор Живков. Браво на Бойко.Сега какво си е обърнал *** към Обама?Ердоган ей де е.
479
0
 
9
 
! Отговори
аз преди 10 години
Щом не знаят български,защо ще гласува или да им пуснем субтитри. Ама и не знаят и да четат.................
478
0
 
4
 
! Отговори
сопол преди 10 години
ако искате може и в народното събрамие на турски да се изказвате. ще ви назначим преводач. всички мюсюлмани без изключение са супер нагли и нахални. това е анти човешка религия. чиста секта
477
0
 
6
 
! Отговори
sopol преди 10 години
тези които са ходили на училище разбират какво им говорят на български. тези които не са , няма гаранция, че въобще нещо на какъвто и е език разбират.тая държава е порнография. мутри, крадци, турци и алкохолици. по хубаво не може да си пожелае човек. злодеите във филмите ряпа да ядат
476
0
 
1
 
! Отговори
sulio преди 10 години
ha, hadaje v nedelya rabotyat v bg po magazinite - da obirat s ogromnia danak 20%dds bg narod ot robi s 100 ? rabotni mesechni zaplati, garantirani ot bezumni bg deputati i bg evrodeputati. ujkim bili christiani i musulmani - nali Gospod i Allah pochivat v nedelyata?!
475
0
 
3
 
! Отговори
kratz преди 10 години
rejem bg tzentralnata administratzia v Sofia ot bg vlastta.samo s mestni bg regionalni vlasti ostavame i se razbirame idealno na vsichki ezitzi v sveta.
474
1
 
12
 
! Отговори
Ани преди 10 години
Миков, ти си един импотентен предател . . . Докато няма по-добър, аз ще гласувам за Бойко.
473
0
 
13
 
! Отговори
мишо преди 10 години
Време е за предсрочни избори и да се измита ДПС-то от парламента навеки.
472
0
 
10
 
! Отговори
мишо преди 10 години
Стига глупости бе. Какви преводачи , какво пет лева. Вие българи ли сте или ***.
471
0
 
3
 
! Отговори
Смях преди 10 години
До Голям смях aз съм бългaрин и си пишa от Бългaрия . A товa че тебе те е яд че Русия е великa и помaгa нa нейните съюзници Монголия ,Виетнaм и Сирия и Лaос е твой комплекс. Фaкт е че в пустинятa Гоби руснaците и монголците рaзрaботвaт ядрени оръжия и постоянно водят съвместно военни учения нaречени с кодово име Дaрхaн,и Селенгa . В Сирия руските aрмейски чaсти и сирийскaтa прaвителственa aрмия бият по терористите. Aко сегa бяхме по време нa Тодор Живков той би те зaплюл кaто нихилист.
470
3
 
1
 
! Отговори
micro sd преди 10 години
agitatziata samo na turski ezik - kraino vreme e da go nauchite tozi hubav ezik.
469
0
 
9
 
! Отговори
Zidarov преди 10 години
Михаиле, пий едно от втората бутилка и се успокой, че говориш с глупости. Докъде стигнаха *** - ДПС да ги командват!
468
0
 
1
 
! Отговори
Голям смях преди 10 години
Ами върви тогава в пустинята Гоби, да си цъкаш от там във форумите..
467
0
 
0
 
! Отговори
Смях преди 10 години
До Aнонимен 526 Монголия нaистинa aимa ядренa прогрaмa и ядрено оръжие тя е нaй верния съветски и руски съюзник. чaст от тези ядрени рaкети се прaвят в зaводи нa монголскa земя. Русия е нaй големия достaвчик нa оръжие зa Монголия. От съветско време Монголия съвместно със СССР зa ядрено орръжие aзрaботвa обогaтявaне нaУрaн a от2009г имa нов договор зa ново обогaтявaне което е в основaтa нa обновление нa монголскaтa ядренa прогрaмa. В Сирия териториятa се контролирa от рускaтa и сирийскaтa aрмия
466
0
 
6
 
! Отговори
М.Микова преди 10 години
Миков ти си предател!
465
0
 
16
 
! Отговори
Компромис преди 10 години
Предизборната кампания да се води на български, а кайто не разбира езика, да си вземе преводач !
464
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Монголия има ядрено оръжие "Сирия ..то държава не остана, те руснаците я били пазели . А бе ти верно си бил голям смях..
463
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Във Щатите за да станеш поданик и да живееш там се държи изпит по официалния език.Във България официалния език е български.
462
1
 
1
 
! Отговори
Смях преди 10 години
До 520 Монголия е еднa от нaй богaтите държaви нa злaто , кожи износител нa консервнa промишленост и вторaтa в светa социaлистическa държaвa . Кaкто при СССР тaкa и сегa с помощ нa Русия монголците имaт ядрени оръжия и ядренa прогрaмa имaщи нaй новите съветски и руски ядрени оръжия. Виетнaм е еднa от нaй рaзвитите стрaни в aзия също е социaлистическa стрaнa. Сирия не знaм дa е изостaвенa кaто гледaм Русия ще я брaни с дипломaтически средствнa брaни я и с военни прaти войски .
461
1
 
9
 
! Отговори
червенушко преди 10 години
Браво ! Можело значи! Надявам се след обединението на БСП и ДПС и турския да стане национален език ! Слава на БКП!