Погнаха двама полицаи за провала в Лясковец

Дисциплинарката е за тежки нарушения, компрометирали операцията
Обновена: 20 мар 2014 14:24 | 20 мар 2014 09:53, Веселина Йорданова
80
Погнаха двама полицаи за провала в Лясковец
Васил Маринов. Снимка: архив, БулФото

Дисциплинарно производство е разпоредено срещу двама служители на Областната дирекция на МВР - Велико Търново за операцията в Лясковец.

Зам.-министърът на вътрешните работи Васил Маринов съобщи, че то е разпоредено вчера за извършени тежки дисциплинарни нарушения, довели до компрометиране на операцията, при която 53-годишният Петко Савов уби спецполицай и рани други трима негови колеги.

Още по темата
"Поредните лъжи и манипулации са медийните спекулации, че в МВР се фалшифицират документи, свързани с трагичния инцидент в Лясковец", заяви Маринов пред „Фокус“.

По думите му организацията на работа в МВР не позволява да се извеждат документи със задна дата. В рамките на проверките, разпоредени от министър Йовчев, всички документи се проверяват от съответните компетентни структури. Тези документи вече се намират в проверяващата комисия, назначена със заповедта на министъра, уточни Маринов.

Както Dnes.bg писа, вчера зам.-министърът и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров бяха изслушани във вътрешната парламентарна комисия за случая.

При изслушването се оказа, че причината да се стигне до убит спецполицай са двама служители от криминалния сектор на Областната дирекция на МВР във Велико Търново, които са отишли да снимат къщата на Савов, без обаче да имат разрешение от когото и да било и дори са допуснали Савов да ги види.

Единият от двамата е Павел Ангелов, бивш бодигард на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, стана ясно по време на изслушването.

Двамата криминалисти са отишли до къщата на Савов на 13 март, ден преди операцията. Те са били цивилни и целта им е била да направят снимков материал на жилището на стрелеца, въпреки че повторно заснемане не е било разпоредено.

Зам.-министърът обеща, че след като приключи пълната проверка по случая ще има уволнени служители.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пък призна, че операцията е провалена, макар че е била много добре планирана предварително, в пълен синхрон между отделните звена и всички участници в нея са били инструктирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
55
 
! Отговори
БСП преди 10 години
РАЗБИРА СЕ,ЧЕ НАЙ-МАЛКИТЕ ЩЕ ОБЕРАТ ПЕШКИРА,ТИПИЧНО ПО БЪЛГАРСКИ! А ЗАЩО ЕДНА ТЕЛЕВИЗИЯ И КОЙ СТОИ ЗАД НЕЯ Е "ПОКАНЕНА" ДА СНИМА " ТАЙНАТА " ОПЕРАЦИЯ НА БАРЕТИТЕ? СРАМОТА ЗА ВСИЧКИ" СПЕЦИАЛИСТИ" В МВР! И ВСЕКИ ВИНОВЕН ДА СЕ ПОНЕСЕ ОТГОВОРНОСТТА!
18
9
 
16
 
! Отговори
4ista4kata преди 10 години
na boiko borisov my be6e mnogo nadarven xy......a , i tova popre4i na pu.....te da provaliat operaciata.xaxaaaaaaaaaaaaaaa
17
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На това му се вика: "Операция чисти ръце..."
16
1
 
40
 
! Отговори
batevale преди 10 години
Като се обърне каруцата ,пътища много ! ....Как не се сетихте за друг начин ,а все някакви робокопски фантасмагории прилагате в МВР.....Ами повикайте го " за справка" при някой адвокат във връзка с жалбите или заплахите му ,а през това време с прокурорска заповед потърсете оръжието в дома му ,ПРИМЕРНО. Едва ли това ,което стана е било единственият сценарии..........
15
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вескооо къде си излез на сцената и изпей хита си" Родната полиция ни пази"
14
4
 
55
 
! Отговори
ох преди 10 години
Не ми останаха хвалебствени думи, като *** комунистическа ***, докога ще мародерстват обществото докога, докога.
13
2
 
55
 
! Отговори
Наивен преди 10 години
Операцията е била планирана в пълен синхрон с ТВ7 ?!?!?!?!?!?! КОЙ е поканил тази телевизия да заснеме директно Тайната операция??? КОЙ??? КОЙ??? КОЙ
12
5
 
30
 
! Отговори
rambo преди 10 години
бивш полицай, нещастници сте всичките. тюмбели с големи търбуси спящи по патрулки и бюра. освен да организирате трафика на дрога и да пазите мутрите нищо друго не правите. да бяхте озаптили *** поне ама нали ще играе сопата. ама и вашия ред иде и на вашите баби и на вашите деца ще доде. между другото ако има някакви хора които искат още да спасят тази държава от юдеомасонските ***, пътя ви го показа дедото. с два сандъка ак47 може да се вземе държавата.
11
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко и като министър-председател имаше сантимент към полицията.Милееше за тях.С подобни обвинения си вкарвате автогол.Лошото е ,че в България, ако си на върха и най-голямата загуба се таксува за победа.
10
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разтурвайте тая сто хилядна банда рушветчии и некадърници, струваща 1,5 милиарда на година.
9
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нищо ново, държавата е обречена, защото народът няма чувство за морал. Цивилизционно сме в 19 век, управляват ни хора без морал!
8
0
 
38
 
! Отговори
До №6 преди 10 години
Майката е станала да отиде за баничка, всъщност не е шега всяка сутрин жената ходила за банички.
7
2
 
57
 
! Отговори
Гочо преди 10 години
Не може комунист да греши,те винаги са перфектни и безпогрешни.Целият свят ще им е виновен,но не и те.Вместо да се се скрият и да си замълчат,че има убит,осакатени полицаи,те ще ми обвиняват тоя и оня.не и да си признаят некадърността.
6
2
 
36
 
! Отговори
То това преди 10 години
То това лясковските и горнооряховските полицай могат само да сложат ограничение 40 км на четрилентов , околовръстен, двупосочен път дето минава кола едни път сабахлем , по една -две на пладне и няколко повечеринка и да чакат зад храстите да глобят. Аама всъщност разговора почва с Ми кво шъ прайм сега....
5
1
 
65
 
! Отговори
художника преди 10 години
По последни данни на полицията, виновна е чистачката на кооперацията, където живее Петко. Като чистела входа в 5:30 сутринта неволно е чукнала вратата на Савови. Петко се бил събудил и видял полицаите. След това - знае се к`во стана:):):)Просто давам опорна точка на Овчев, че другите оправдания му "издишат" !!!!
4
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъв е тоя чукна снимката ?
3
3
 
34
 
! Отговори
ченге от миналото преди 10 години
Аматьорите и прекалените натегачи са проваляли не една операция на МВР. Да си криминалист не е профисия, а призвание. Това не е за всяка уста лъжица
2
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
нищо ново ще хвърчат фуражки, но бомбетата както винаги не са виновни
1
6
 
35
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 10 години
ПО-ДОБРЕ дъщеря "ястреб" отколкото син полицай