Няма по-голяма гордост да си президент на образован народ!

Плевнелиев награди ръководители на олимпийските ни отбори по природни науки
Обновена: 25 мар 2014 14:09 | 25 мар 2014 13:30, Анисия Иванова
40
Няма по-голяма гордост да си президент на образован народ!
Президентът Росен Плевнелиев. Снимка: БТА

Няма по-голяма гордост да си президент на образован и просветен народ и няма по-голяма сила от силата на знанието. Това каза президентът Росен Плевнелиев, който награди с почетни грамоти учители и ръководители на олимпийските ни отбори, носители на  медали от олимпиади по природни науки. Церемонията в Софийския университет се състоя в рамките на Първата национална конференция по природни науки и иновации, която е под патронажа на държавния глава.

Плевнелиев акцентира на таланта на българите и изтъкна постиженията на олимпийските ни отбори по природни науки, които са спечелили повече от 680 отличия за България, което е повод за национална гордост. Той допълни, че сега е необходима визия, план и подкрепа, за да може най-доброто на нацията да бъде показано и подкрепено.

"Урокът, който младите хора дават, е урок на постоянство, трудолюбие и посветеност, които дават своите резултати на световната сцена", каза Плевнелиев и допълни, че ще бъдат подкрепяни усилията им чрез изграждане на механизми за диалог между науката, бизнеса, държавата, неправителствения сектор.

Той заяви, че няма по-благородна професия от професията на учителя. "Този, който посвещава себе си, който изгражда бъдещето на България. Благодаря на всички преподаватели. Те може би са най-силните посланици на България, защото един златен, сребърен, бронзов медал, носи по-силно послание, отколкото политическото”, допълни Плевнелиев.

„Гордеем се с това, което вие правите, и съм абсолютно убеден, че днешният форум ще подкрепи усилията на институциите, за да може оттук нататък да имаме още по-силно представяне на международната сцена”, каза още Росен Плевнелиев.

Плевнелиев заяви, че на всяка световна олимпиада в продължение на десетки години успяваме, благодарение на школата и на талантите. „Благодарение на учените и знанието на хората от БАН, изследователите от СУ, на Съюза на математиците в България и много други научни сдружения, които подготвят, провеждат и подкрепят нашите национални и международни отбори. Благодарност заслужават и техните родители, защото знаят какво означава да бъдеш всеотдаен родител, който подкрепя своето дете в един нелек път”, каза  президентът.

Той заяви, че всички в тази зала са голямата промяна, голямата разлика за България.В света на знанието това е една талантлива, можеща и знаеща България, бъдещето, което е ориентирано към технологии, иновации и знания, каза още Плевнелиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
8
 
! Отговори
#кой? преди 10 години
И В А Н С И М Е О Н О В - П Р Е З И Д Е Н Т ! ! !
33
0
 
0
 
! Отговори
На къде ? преди 10 години
Голяма гордост . Защо нашите деца и внуци нямат работа ? Къде е този бизнес ? Моят внук от 1 месец е в Чехия ? Даже Чехия има много производства които поемат работници от вън !И така постепенно принуждавате младите хора да напускат България !
32
0
 
11
 
! Отговори
и не само! преди 10 години
под снимката пише "президента Росен Плевнелиев" - нека не пропускаме и ОГРОМНИЯ Иван Симеонов :)
31
3
 
1
 
! Отговори
11 преди 10 години
Да др. президент,народа ни е образован,но вие не,доказвате го всеки ден,с любовта си към една партия,която по време на управлението си,извърши геноцид над българския народ.
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
of pak toz xaxo
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Страхотни коментари!!! :)))))Жалко е, че не се споменават имената на УЧИТЕЛИТЕ. Нооо, това явно не е важно явно. Льольото е в грешка. Народът изобщо не е образован, *** си е и затова лесно се управлява. Изпълниха целта на Ран-Ът планът в частта за образование.
28
0
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Срамно е да не се споменат имената на въпросните наградени! На снимката отдясно е Иван Симеонов, преподавател в Софийска математическа гимназия, преподавал ми е и на мен. Най-добрият учител!
27
0
 
18
 
! Отговори
IvanTheChemist преди 10 години
До АнонименНаистина трябва да напишете имената на наградените, ако не е целта плосък, евтин и популистки PR на президента.
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ха-ха-хаТи да видиш като дойдат и големите инвестиции от там, защото и това е обещал. Изобщо не му вярвам.
25
1
 
5
 
! Отговори
анастасия преди 10 години
Обаче не мога да кажа същото за президента.
24
0
 
53
 
! Отговори
Тодор преди 10 години
Много е тъпо заглавието на снимката. Това е Иван Симеонов, гушнат от някакъв льольо. Иван Симеонов е важният на тази снимка. Той е почетен гражданин на София, баща на 5 деца и няколко пъти е учител на годината, предимно в годините в които неговите випуски са в горните класове и негови ученици съставят гръбнака на националните ни отбори по математика (а понякога и в други области). Най-добрият учител, с когото животът ми ме е срещал!
23
5
 
3
 
! Отговори
с. преди 10 години
Бантустанците са всичко друго,но не и образовани!
22
0
 
33
 
! Отговори
хехе преди 10 години
Този в дясно е в пъти по-голям от този вляво :)
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
какво безсмислено изказване, поредното
20
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма по-голяма наглост да си суперпрост президент на образован народ!
19
1
 
16
 
! Отговори
viktoria35 преди 10 години
За пореден път президентът е влязъл в ролята си на макиаж с протоколна функция, той е най-добър във връчването на ордени награди и отличия и в правенето на гафове, разбира се.
18
2
 
43
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
За един образован народ няма по-голям срам от президент-мишка и клоуни-управляващи.
17
17
 
15
 
! Отговори
Борисов преди 10 години
Президент на най-тъпата нация!
16
0
 
17
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Гордостта е голяма, въпреки че самият Плевнелиев няма абсолютно никакъв принос за успехите на наградените. Те са се научили, образовали и после специализирали по времето на други управници. Плевнелиев просто има късмета да ги награди и да обере лаврите. Неговата задача сега е той да помогне на малките да се образоват, за да може бъдещият президент през 2020 г. да ги награждава за успехите.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ИзбирателНедей бе, човече! Как така сам ще се бие по мутрата!

Спонсорирани публикации