Няма по-голяма гордост да си президент на образован народ!

Плевнелиев награди ръководители на олимпийските ни отбори по природни науки
Обновена: 25 мар 2014 14:09 | 25 мар 2014 13:30, Анисия Иванова
40
Няма по-голяма гордост да си президент на образован народ!
Президентът Росен Плевнелиев. Снимка: БТА

Няма по-голяма гордост да си президент на образован и просветен народ и няма по-голяма сила от силата на знанието. Това каза президентът Росен Плевнелиев, който награди с почетни грамоти учители и ръководители на олимпийските ни отбори, носители на  медали от олимпиади по природни науки. Церемонията в Софийския университет се състоя в рамките на Първата национална конференция по природни науки и иновации, която е под патронажа на държавния глава.

Плевнелиев акцентира на таланта на българите и изтъкна постиженията на олимпийските ни отбори по природни науки, които са спечелили повече от 680 отличия за България, което е повод за национална гордост. Той допълни, че сега е необходима визия, план и подкрепа, за да може най-доброто на нацията да бъде показано и подкрепено.

"Урокът, който младите хора дават, е урок на постоянство, трудолюбие и посветеност, които дават своите резултати на световната сцена", каза Плевнелиев и допълни, че ще бъдат подкрепяни усилията им чрез изграждане на механизми за диалог между науката, бизнеса, държавата, неправителствения сектор.

Той заяви, че няма по-благородна професия от професията на учителя. "Този, който посвещава себе си, който изгражда бъдещето на България. Благодаря на всички преподаватели. Те може би са най-силните посланици на България, защото един златен, сребърен, бронзов медал, носи по-силно послание, отколкото политическото”, допълни Плевнелиев.

„Гордеем се с това, което вие правите, и съм абсолютно убеден, че днешният форум ще подкрепи усилията на институциите, за да може оттук нататък да имаме още по-силно представяне на международната сцена”, каза още Росен Плевнелиев.

Плевнелиев заяви, че на всяка световна олимпиада в продължение на десетки години успяваме, благодарение на школата и на талантите. „Благодарение на учените и знанието на хората от БАН, изследователите от СУ, на Съюза на математиците в България и много други научни сдружения, които подготвят, провеждат и подкрепят нашите национални и международни отбори. Благодарност заслужават и техните родители, защото знаят какво означава да бъдеш всеотдаен родител, който подкрепя своето дете в един нелек път”, каза  президентът.

Той заяви, че всички в тази зала са голямата промяна, голямата разлика за България.В света на знанието това е една талантлива, можеща и знаеща България, бъдещето, което е ориентирано към технологии, иновации и знания, каза още Плевнелиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо Росен Плевнелиев го наричате президент? Той е губернатор на най-бедната и унизена задокеанска губерния.
13
28
 
0
 
! Отговори
Избирател преди 10 години
Да живее достойният български президент Росен Плевнелиев!Господин президент, бий антибългарите по мутрата!
12
3
 
25
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 10 години
Няма по-голям срам от това да те управлява Посочен и *** президент. Льольо ко стана с износа на замразени бройлери към Катар и вноса на газ от Азербейджан дет се похвали, че си договорил. То пак добре, че оня Тиквуня дет те посочи се похвали, че щял да изнася в Катар прасенца :)
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
TOQ POLUDE SYVSEM KOI GO TURI PREZIDENT.BOKO VZEMI SI GU U VAS V BANKQ.MATERIALYT E KALPAV NEUK NEGRAMOTEN I BEZRABOTEN BE GUSIN GLUPAK
10
4
 
8
 
! Отговори
Не съм съгласен преди 10 години
В това изречение само едно е вярно , че си президент , защото това нито е народ, нито е образован.
9
1
 
12
 
! Отговори
Политическо закръгля преди 10 години
5,2 се закръглявало на 6, а 2,9 - на 2 (ако става въпрос за членове на ЦИК). Не само народът е образован, а и президентът му!
8
1
 
17
 
! Отговори
1 преди 10 години
важно е и президентът да е умен и образован, ама на, не случихме с този ***
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Срам ли ви е или ви е страх да напишете имената на наградените?Плевнелиев се е сетил как да си направи PR, а вие му се радвате!Напишете имената на тези достойни хора, които успяват при мизерни условия с посвещение и любов да подготвят наши ученици и студенти да печелят олимпиади.
6
0
 
14
 
! Отговори
ЗАТВОРЕНО ОБЩЕСТВО преди 10 години
Но"Тоз",устата му,пак"дрънка".Без да съгласува тази дейност,с мозъка.
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е заглавието и мнението са добри но първо дали сме образовани и втора дали сме народ?
4
1
 
20
 
! Отговори
нЕма по голЕм преди 10 години
Нема по голЕмо ТЪПИРИЩЕ от така наречени президент :)Този не е във час.... Хората във прав текст му казват, ТИ НЕ СИ НАШИЯ ПРЕЗИДЕНТ а този само глупости ръси....
3
0
 
17
 
! Отговори
... преди 10 години
Само да от откроя,че малко повече от 50% от населението в България е с основно образование.Доста образован народ :).
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Де да можехме и ние да се гордеем с президента си...
1
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Плевнелиев е пич.Една негова фирма ми посреднечеше през 2002 год.Бачках по строежите в Германия.Заплатата ми беше 1860 евро,от които плащах на посредника 1126 евро.Ама пак съм на кяр.Квартирата беше евтина,усигуряваха контейнер с газова печка и кабелна телевизия.По 250-300 евро си спестявах на месец,кой ти ги дава.Само за една година си купих западен автомобил.