Майката на загиналия командос не мрази убиеца на сина си

Ваня Рипчева не вини никого за трагедията в Лясковец
29 мар 2014 09:55,
82
Майката на загиналия командос не мрази убиеца на сина си
Емил Шарков: Снимка МВР

Майката на убития командос Емил Шарков при спецакцията в Лясковец не мрази убиеца на сина си. За първи път след трагедията тя разкри пред Нова тв, че е разбрала 12 часа по-късно за смъртта на детето си.

Антитерористът Емил Шарков беше убит на 14 март при обезвреждането на барикадирал се в дома си въоръжен мъж. Други трима полицаи бяха ранени по време на акцията

„То се е случило в 06:00 сутринта, на мен ми казаха в 18:00 часа вечерта, аз не мога да се начудя как съм живяла 12 часа като спокойна майка, без да знам, че детето ми го няма вече”, казва Ваня Рипчева.

Една полицейска акция отне сина на една майка, остави една съпруга без голямата ѝ любов и отне бащата на едно 15-годишно момиче.

Семейството на Емил не иска да обвинява никого за трагедията, но заедно с мъката си те трябва да преборят и липсата на отговорите защо. „Сега казват, че е герой! Как си го предпочитам жив, той ми липсва на мен като дете, обаче аз се притеснявам, че внучката ми ще расте без баща, а Милена без съпруг”, споделя тя. Майката на Емил не таи омраза и към убиеца на сина й.

„Онзи ден ми се мярна онзи човек в носилка в една болница. Аз обаче се загледах този път в лицето му и си мисля - този човек, ей така, без нищо е сложил край на живота на детето ми и се опитвам да разбера кое е това, което кара хората да постъпват по този начин”, разказва Ваня.

Още по темата
„Искам го жив, искам го жив и пак да не го познават много хора и да не знаят с какво се занимава, ще си го помня аз, защото на мен ще ми липсва. Сега някои ми казват: „Да го беше спряла“, не съм му казала нито една дума да помисли и пак не бих го направила, защото той много го искаше”, споделя опечалената майка.

Тя вече се притеснява за всички останали момчета в отряда, за семействата им и за бъдещето им.

„Плача за тях, на погребението дъщеря ми вика: „Майко, недей да плачеш, виж колко много Емовци има, а всеки от тях може потенциално”… А за Емо това е малшанс, много объркана ситуация. Портретът му е вкъщи с черна лента и вече знам, че никога повече няма да влезе, няма да се усмихне, няма да пусне шега...”, завършва майката на Шарков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: ЛясковецЕмил Шарков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
0
 
! Отговори
alkap преди 10 години
oste edin invalid. vmesto da go bqha arestuvali kato orata i da go vpregnat da mie ulicite kato normalen zatvornik. sega bez babrek i v zatvora nemogat da go vkarat
67
4
 
1
 
! Отговори
alkap преди 10 години
Jalko za choveka koito kolegite na tozi komandos razstrelqha i sega choveka se muchi bez bubrek dokato komandosa veche sa go izqli cherveite pod zemqta
66
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е нормално майката да не мрази убиеца на детето си.Да не дава Бог на никого,такъв ужас,убивам го със собствените си ръце.
65
2
 
5
 
! Отговори
Мина преди 10 години
Майката на убития командос не мрази убиеца, как да го мрази когато и Петко можеше да бъде убит. Тя знае кои са виновни, тези които организират тази акция. И тази акция не каква да е, а спец акция, за залавяне на най-големия терорист. Всъщност аз не разбрах Петко терорист ли е или психично болен, май нито едно от двете. Петко не ги е нападнал, а те него, притежавал оръжие законно и се е отбранявал. А сега Петко ще го съдят за убийство, заради не кадърните управници.
64
3
 
8
 
! Отговори
Лапай банана преди 10 години
Предлагам на редакторите да скрият коментарите ида снемат статията. Прекалено много *** радващисе като хиени на ***, откровени *** обиждащизагиналия, физическата му красота и т.н.
63
1
 
6
 
! Отговори
демос преди 10 години
Голям цирк ще е следващия епизод от филма-съда.Спец отряда е с оръжие и напада.Дори и да са викали "Полиция,отвори,предай се",човека от къде да е сигурен,след като не се лигитимират.Започнала е стрелба.В съда кой ще докаже кой пръв е започнал?Да,естествено нападателите ще бъдат инструктирани какво да говорят.Петко е решил "Мой дом ,моя крепост".Това,че е видял предния ден да заснемат и се е подготвил е шарж.Той беше ранен и опериран.Кога си е признал,че е знаел за нападението?Въпроси,въпроси...
62
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каквито са началниците в МВР,такива са и началниците в БСП,такава е и държавата ни, съсипана от комунистическата мафия.Гласувайте за тях неграмотници.
61
8
 
7
 
! Отговори
Геле преди 10 години
Някакъв кривоглед касапин да ти разбива вратата в 05.00ч сутринта....стреляш при напълно законна самоотбрана! Малко им беше!
60
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** нещастниците сте бе как може да се подигравате
59
4
 
7
 
! Отговори
CVETA преди 10 години
Подкрепям изцяло коментара коментара на 56.Учудвам се,че в подобна тема като тази,може да има толкова много просташки коментари.Това говори колко много се е сринало обществото в което живеем,как простотията и малоумието започват да се ширят сред нас повече от нормалното.Как елементарни хорица се опитват да налагат простотията и "компетентността"си дори когато става въпрос за най ценното на тоя свят - човешкия живот,единствен и неповторим.
58
2
 
3
 
! Отговори
X преди 10 години
GLUPOSTI. KOIA MAIKA NE STE MRAZI UBIECA NA SINA SI....... I KOI GO E PRIEL V POLICIATA S TOVA KRIVOGLEDSTVO I MU E DAL PISTOLET DA STRELIA. TA TOVA LI SA KRITERIITE V BG POLICIATA . KAK I KNIJKA MU E DADENA DA KARA KOLA /SIGUREN SAM 4E IMA DOKUMENT ZA PRAVOUPRAVLENIE NA MOTORNO PREVOZNO SREDSTVO NALI TAKA PISE PO KNIGITE V CIGANIA ......MOJE BI NEKOI E OTGOVOREN ZA TOVA NARUSENIE
57
1
 
6
 
! Отговори
Кабата преди 10 години
Западните общества затова са по - напреднали, защото са абсолютно нетолерантни и мразят простотията и липсата на ред и справедливост. Нещо което ние в България се правим на мнооого благородни като казваме че сме толерантни!!! Ха-ха. Ние сме *** и прости и се самоунищожаваме като сме толерантни и видите ли не мразим никой! Прочетете малко какво са направили преди векове още на запад и с *** и с индианци и с такива като този. Без да играе камшика няма напредък. Толерантността е грешка.
56
5
 
4
 
! Отговори
Кабата преди 10 години
Аз пък го мразя този *** ненормалник, който лиши от живот един невинен човек заради лудоста и простотията си. Напълно безсмислено загубен човешки живот. Дори и не загина геройски този човек- бог да го прости! Остави и едно дете сираче! *** ***! За такива *** не само омраза, а и изолация от обществото, защото утре един такъв ще посее още нещастие някъде другаде. Да ни пази Господ! Тоталната липса на емоции като омраза, завист, неприязън и други негативи са необходими за човека.
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Do 39 -kolko si tup be i ti ne znae6,prosta du6ica,4ak si sme6en !
54
8
 
4
 
! Отговори
Тест за Нормални Хор преди 10 години
Ако смятате , че 59 е ненормален- за отговор ДА натиснете плюс- за отгвор НЕ неприемам. Скъпи , ако те снимам в пълен фас , сигурен съм че ще ти намеря "кусур", но тук тази дискусия не е актуална , БОГ ДА ПРОСТИ МОМЧЕТО!
53
7
 
22
 
! Отговори
ТЕСТ за ЗРЯЩИ преди 10 години
Тоз на снимката е кривоглед: - за отговор ДА - натисни плюс. - за отговор НЕ - натисни минус. Ако МВР има по-качествена снимка, молим да я публикуват, за да не виним човека напразно. Благодаря Ви за съдействието предварително. Моля участниците в ТЕСТА за гласуват безпристрастно и само на основание на това, което виждат на снимката.
52
3
 
15
 
! Отговори
до МИЛИЦИОНЕРИТЕ преди 10 години
Петко били убиец??? Пълни глупусти, ако не го бяхте нападнали, чрез взлом в просъница, в 5.00 никой НЯМАШЕ ДА ВИ УБИВА, БЕ СМЕШНИЦИ. И вас да ви нападнат по време на сън, кой знае какво ще ви се привиди и ще грабнете *** или телслата да счупите глЪвЪтЪ на тоя дето ви стресира, нали така.
51
0
 
8
 
! Отговори
демос преди 10 години
Тия некадърници като ги издигнат на Олимп,човешкия живот и съдба не означава нищо,а само статистика.ОСТАВКА.
50
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Начетох се на глупости. Бил кривоглед, некадърен, стрелял без основание (?!?!?!)... Питам се колко от вас го познават и знаят какъв е бил? Много обичате да слагате етикети. Колко от вас бяха там и видяха какво се е случило? Ама Бай *** трябва да се изкаже, разбира се, чул-недочул, ТРЯБВА да изтърси глупостите. Защо ли се учудвам...
49
0
 
8
 
! Отговори
бай Иван преди 10 години
Вече 45+четвърт век БГ се управлява от мафиоти-наречени социалисти,които не се назначават с конкурс,а по техни си правила.Едното от правилата е да е син или близък на екзалтиран комунист.Второто изискване е да е послушник.Третото е да си е "поизцапал" миналото и да бъде зависим.Това изискване е не само за служителите на МВР,а и за останалите сфери на икономиката и пр.Е...с такива *** държавата ни ще продължава да е отрепана.Виновните началници на съд и оставка.Вечна му памет на Шарков .