Поне 170 хил. гласа били нужни за един евродепутат

Асланов: Хора в активна възраст подкрепят БСП заради кабинета
Обновена: 29 мар 2014 14:47 | 29 мар 2014 14:45, Веселина Йорданова
39
Поне 170 хил. гласа били нужни за един евродепутат
Снимка: архив, БулФото

За реализиране на един евромандат ще са необходими минимум 170 хил. гласа, "което е сложна задача за малките партии", коментира социологът Юрий Асланов пред журналисти в Кърджали по повод предстоящите евроизбори на 25 май.

Асланов, който е член на ръководството и на предизборния щаб на БСП, е в града заедно с народни представители от партията, които вчера се срещнаха с голяма част от актива в региона, а днес присъстват на панихидата на своя колега Димчо Михалевски.

Още по темата
По думите на Асланов, ако нещата останат каквито са сега, е вероятно резултатът за първото място да се определи с фотофиниш между БСП и ГЕРБ.

Според него ГЕРБ трябвало да демонстрират, че не са в изолация и че имат политически сили, с които могат да формират бъдещо правителство. ДПС най-вероятно щяло да остане непокътнато, предаде БТА.

БСП имала силен съюзник в лицето на избирателен корпус от хора в активна възраст, предимно бизнесмени, които не харесвали БСП, но харесвали правителството в някои отношения.

"Ако трябва да се измерим - твърдите противници на БСП и на правителството са около 40 процента, но привържениците на идеята да не се позволи на ГЕРБ да се връща на власт, са над 60 процента", каза Юрий Асланов.

Той прогнозира, че АБВ няма да реализира мандат. Движението щяло да вземе между 80 и 100 хиляди гласа и то за сметка на БСП.

Но дали това ще бъде нещото, което ще се окаже достатъчно да отнеме първото място на БСП, все още не се знаело.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
1
 
! Отговори
Vlado преди 10 години
До 18Защо гласуваш за партия, без да провериш за кого точно гласуваш като личност! Виж им биографиите! Защо не гласувате за НФСБ, хора които повече от 10 години се стараят реално нещо да направят за България, дори и с предаванията си по телевизия СКАТ! Моите синове в знак на протест гласуват за Светльо Витков, но и това не е решение! Статуквото умишлено се стараят да разединят, да заблудят гласоподавателите в България! Отделно дават преимущество на необразовани, неуки хора, за сметка на голяма
32
4
 
4
 
! Отговори
55 преди 10 години
Как да подкрепя партия която с моите данъци си купува гласове ?Справка Велигденски добавки на пенсионери с пенсии над 500 лв и на държавните служители....
31
8
 
12
 
! Отговори
Аз съм преди 10 години
Мая сестрата не позволи на ГЕРБ да са на власт, с нейните лъжи. Освен *** и пенсионери над 65 год. няма кой да подкрепя тази криминална структура. Дойде на власт, пусна всички, които са в затвора и да ЗНАЯТ хората го виждат това и няма да и простят. А ти Асланчо си с последните си пари от тази партия........ Аман от предатели и подлизурковци.
30
4
 
7
 
! Отговори
Патриот преди 10 години
Да питам ***, защо ми затриха поста за платените п...стчета??
29
7
 
11
 
! Отговори
Патриот преди 10 години
Много кухи кратуни пишат тук! Искрено се надявам, да са представителна извадка на малцинството, защото иначе нищо добро не чака България. С русофили, комунисти и всякакви други *** нещата няма да се оправят.....Вярвайте на Пеевските медии, щом ви харесва...
28
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ПатриотТези, които наричаш НЕДОСЕГАЕМИТЕ са от отрядите на Боко Мутрата, които бяха инструктирани да правят отвличания за да настроят общественото мнение срещу Тройната.Задаваш ли си въпроса как така отвличанията отведнъж секнаха.Може би поради "професионализма" на недоразвития пъпеш Цветанов или на измисления генерал Борисов ?
27
13
 
8
 
! Отговори
До Патриота преди 10 години
Гласувай ако искаш и за марсианците, не ме е*е, ама така ли смяташ да я караш , да живееш от платени коментари?! Хората заминават навън и ще дойде ден Борисов няма откъде да извади пари да ти плаща постовете по форумите! Ще си останете в България само троловете и партиите им!!!!!!
26
1
 
4
 
! Отговори
Патриот преди 10 години
Хайде тролчета, бързо минусите на долния ми пост, че ще ви отрежат от хонорарите!/Това обаче, по никакъв начин няма да ви направи по-умни!/
25
11
 
13
 
! Отговори
Патриот преди 10 години
ГЕРБ са първата партия, която посегна на недосегаемите! За първи път имаше воля да се накара бизнеса да плаща реални данъци и осигуровки! Точно това не се хареса на едрия бизнес. ГЕРБ засегнаха и руските интереси в България, но го направиха с ясната идея да се намали зависимостта ни от братята. Ха познайте от три пъти кои и защо ги свалиха от власт?!?!? Българските едри работодатели в комбина с руската агентура успяха да промият мозъците на овчето население..... Е, аз пък пак ще гласувам за ГЕРБ
24
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да избираш между БСП и ГЕРБ е все едно да избираш между ЧУМА и ХОЛЕРА.Народът е доведен до там да няма избор и пак ще ни управлява статуквото.
23
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко изпълни блестящто мисията си, за която беше създаден (като уж политик). А именно - да върне Партията-Майка на власт.
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименБих гласувал срещу 10 процента от годишната му заплата -ако иска разбира се ):
21
5
 
5
 
! Отговори
Sudjukov преди 10 години
bsp obestavaha stastlivo socialistichesko badeste - imate panel do panela, beton do betona v parva, vtora, treta Mladost, Drujba, Obelya, Hypodruma, Krasno selo i t.n. obestaha vi drujba s narodite - imate ya v Harmanli, Voenna rampa, Afganistan, Vidin, Lom, Belene i t.n., obestaha vi pari na vsekimu spored sposobnostite - estestveno za vas 130 evro na mesec, za tyah 30 000 evro na mesec bez exstrite, za amerikanskite banki, za turskite i gratskite - kolkoto poveche za tyah, po-dobre za vas?:-))
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Народа няма за кого да гласува ,нямаме си партия закрилница народна всички са продажници ,не милеят ни за родина нито за народ .Но трябва да гласуваме макар и за малка партия за де печели ДПС
19
7
 
8
 
! Отговори
платен трол преди 10 години
До До платен тролНе разбирам само, какво очакваш от сегашните управляващи, след като само преди четири години си станал в 6 часа от яд и разочарование, и от неистово желание да ги махнеш. Явно ти е къса паметта, сериозен проблем в България между другото. Това, че си повярвал на Борисов си е твой проблем, не си помислил тогава, не мислиш и сега, и ти като повечето българи не гласуваш за идеи или програми, а гласуваш срещу някого, за да му е гадно. Разбира се в крайна сметка, гадното е за теб.
18
16
 
8
 
! Отговори
до гербаджиите преди 10 години
няма какво да се сърдите че бсп е в момента на власт, до там докара нещата политиката която водеше бойко, знаете за баницата нали
17
2
 
9
 
! Отговори
един от многото преди 10 години
А спед НЕОПРАВДАВАНЕ на доверието ... ПО 1 ТУПАНИК ... 170 000
16
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Аз съм на 41Проблема е че си *** до безкрайност!
15
32
 
19
 
! Отговори
До платен трол преди 10 години
Аз съм на 41 г. и ще гласувам за БСП ,какъв е проблема! За първи път като се появи ГЕРБ гласувах за тях, станах в 6 часа (толкова бях ядосан на тогавашната власт) и отидох първи да пусна за ГЕРБ.Но тези хора се оказаха по-страшни от всяка друга партия, оставиха ни без работа, намалиха заплати и още много глупости за които не ми се пише. Много ме е яд че гласувах тогава за ГЕРБ.Сега ще гласувам за БСП не за друго а от безкраен гняв към ГЕРБ и по-точно към нейния лидер.
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 16и това като го калкулираш по милион..... Ето ти страната на приказно глупавите - факт...