ДПС се стяга за нови избори, ако управляващите загубят на евровота

Преглед на печата на 29 март
29 мар 2014 07:30,
74
ДПС се стяга за нови избори, ако управляващите загубят на евровота
Снимка: архив, Булфото

ДПС се готви за предсрочни избори наесен, ако управляващите се провалят на евроизборите. Това обяви Алиосман Имамов, зам.-шеф на движението и на парламента, пише "Стандарт". "Мисля, че до изборите ще продължим да подкрепяме това правителство, а след това - ще бъде въпрос на резултати от изборите. Резултатите ще предизвикат коренна промяна в политическата ситуация", категоричен бе Имамов. Той заяви, че "интерпретациите за сближаване между ДПС и ГЕРБ са силно преувеличени.

"Президентът унищожава институциите, може да има и импийчмънт", казва в интервю за "24 часа" Татяна Буруджиева, депутат от "Коалиция за България". "Няма да влизаме в политическите игри на ГЕРБ и президента. Няма да подкрепим промените на ГЕРБ в Изборния кодекс, защото легитимират действията на Росен Плевнелиев", заявява Буруджиева. БСП внася жалба в Конституционния съд (КС) за указа на президента, с който той разпредели партийната квота в ЦИК. При решение на КС, което показва, че президентът е нарушил върховенството на закона, възможно е да се стигне до искане на импийчмънт, допуска Буруджиева. "Огромният ни проблем с настоящия президент е, че той унищожава институции, включително и самото президентство. Той прави опит да дискредитира всички институции, може да има и такава интерпретация на неговия указ - като нарушение на принципа на парламентарната държава", смята Буруджиева.

"Българската почва е подходяща за национализъм", коментира "Сега". Следващият месец се навършват 9 години от създаването на "Атака". Волен Сидеров се настани в националистическата ниша - тя зееше празна и сама го покани. Партията е парламентарно представена в три поредни мандата, партнира на две правителства (година при ГЕРБ и сега), а самият Сидеров стигна до президентски балотаж срещу Георги Първанов. Почва за национализъм, такъв, какъвто го представя Сидеров, все повече ще има. Европа е под въпрос, настроения срещу ЕС заливат всички страни, едни общества са недоволни от брюкселската командно-административна машина, други - от мигрантите, трети се превиват под темповете на застаряване. Старият континент все повече ще е националистически. Рисковете пред "Атака" са свързани най-вече с НФСБ, която бе близо до парламентарен пробив миналата година и ако го осъществи на следващите избори, е възможно да поеме лидерството в националистическия сектор. Но Сидеров е добър актьор, няма да се даде лесно.

"Административен Франкенщайн", коментира "Труд". На хоризонта се задава поредната административна реформа. Управляващите планират сливането на Комисията за защита на конкуренцията и Комисията за защита на потребителите в мегаструктура. Целта е новото ведомство да е по-силно и ефективно. От една страна, има логика, тъй като и двете комисии следят за нерегламентирани бизнес практики. От друга страна, може да се роди административен Франкенщайн, който да работи още по-бавно и неефективно. Огромната структура по правило се управлява по-трудно, а отговорностите по-лесно се размиват. Освен това практиката показва, че докато реформата се осъществява, работата спира тотално.

"Кога полицията трябва да пипа здраво", коментира в "24 часа" проф. Иван Т. Тодоров, юрист. Той посочва, че над 90% от нахлуванията в жилища с цел задържане са абсолютно излишни. С тях се цели основно пиар ефект, че полицията работи. Специализираният отряд за борба с тероризма не следва да се използва в показни акции, в които употребата му е несъразмерна с обществената опасност на преследваното престъпление или извършител, а единствено съгласно неговата строго специализирана компетентност - противодействие на терористични действия, защита на стратегически и особено важни обекти, предотвратяване и пресичане на тежки престъпления. Използването на отряда за други цели не е въпрос на простима грешка, а на незаконосъобразно действие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Толкоз ли няма умен българин че давате на Доган първото място политик, наистина е велик политик щом му завижда цяла българия и дори от западна Европа. Да е жив здрав велик Ахмед Доган.
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Готви се Имамов, нали е от района, където обичат често да си променят мнението и приятелите!? Пък и КОЙ ли направи генерал един престъпник, погазвайки законите? Сега се чакат благодарностите, под формата на процент "гласували"!
50
4
 
0
 
! Отговори
Даниел преди 10 години
Кефи ме как президента им бърка в здравето на БСП. Направо сърдечен удар ще получат от злоба. Импийчмънт и тра-ла-ла, почнаха с простотиите на ДПС за стягане на редиците, а те са мнооо малко, защото пенсионерите лека полека си отиват (които гласуват за БСП).
49
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На ДПС-то му трябва едно хубаво задължително гласуване. Ето нали герберите подготвят референдум.
48
1
 
2
 
! Отговори
Black see преди 10 години
ami te i Varna i Burgas se prigotvyat mai za obstonarodni mestni savestania kato v Krim?! - S Rusia mai im e po-izgodno i udobno da se razberat - imat obsti dopirni vodorasli i mazut mnoooooogo, otkolkoto s Sofia, sofiiskoto narodno sabranie i EU?
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
47-49 мразим неоосманистките маши с потни подмишници а османската "цивилизация" я ненавиждам понеже използваше партенона на акропола за оръжейна и ***
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ам сдушиха се с Герба, и бесИпето не им трябва :)
45
1
 
4
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Те в момента да не са наблюдатели за честност и справедливост.И те ще гризнат дървото като червените си братя.
44
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България след освобождението е била едва три милиона без нещо. СТАДОТО /раята/ е започнало да се размножава след като се е отървало от "грижливия" пастир!!!! Само след 50 години остатъци от РАЯТА - най вече арменци и гърци са изклани най миролюбиво в етническо прочистване. Жертвите са над един милион, старателно отричани с азиатска наглост и безочие.
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не бъркайте евро вота с местните избори, нямат допирни точки. Реално на българина не му пука за него и вие си го знаете. Той е важен за партиите ни дотолкова, доколкото могат да търсят външна подкрепа за вътрешнополитически натиск.
42
1
 
5
 
! Отговори
..за архара... преди 10 години
...Абе , нашите момченца от ДС...ще ги черпи Гоце!Те са от неговите "червени бригади" и от свитата на Олигарски!След евро-вота , Доган ще отслужи панахида на Правителството!
41
1
 
6
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Пешо сумиста , Брендо, Златко баретата и Маргините няма ли да получат по едно ' толерантно ' парче баклава ? Все пак те са си ' наши ' момчета от ДС ...
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом ДПС казва така значи, че и този кораб вече потъва. За народа от партии и политици не останаха спасителни лодки.
39
14
 
5
 
! Отговори
ДОГАН Е АДСКИ ПРАВ! преди 10 години
ПЪТЯ НА БЪЛГАРИЯ --МИНАВА ПРЕЗ БОСФОРА!!!НЯМАМЕ ПЪТ КЪМ РУСИЯ ---ТОВА СА ПЪТИЩА ЗА НИКЪДЕ!!!
38
11
 
3
 
! Отговори
САМО ДА ПОПИТАМ: преди 10 години
КИТНИТЕ БЪЛГАРСКИ ГРАДОВЕ --/ПРЕДИ РУСКО-ТУРСКАТА ВОЙНА /---ТОВА ГРАДОВЕ НА РОБИ ЛИ СА...??!!НЯМА ТАКОВА НЕЩО!!5-млн.българи са се запазили като "НАЦИЯ"--БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТУРСКАТА ИМПЕРИЯ!ДРУГОТО СА РУСКИ ПРОСТОТИЙ!!!
37
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докато сме били в рамките на Турската империя ,винаги сме били добър и работлив БЪЛГАРСКИ НАРОД !Дойдоха руснаците и ни съсипаха ,народа , народопсихологията, традициите ,вярата ,любовта към труда , любовта към децата ни и бащините имоти и огнища!!ТОЧНО ТОВА СЕ ПОЛУЧАВА --КОГАТО ЗАМОЖНИ И СВОБОДНИ ХОРА ГИ ОСВОБОЖДАВАТ ....КРЕПОСТНИ СЕЛЯЦИ И РОБИ!"ТУРСКОТО РОБСТВО"--Е РУСКА ПОПАГАНДНА ТЕЗА ЗА РУСОФИЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ!ПОГЛЕДНЕТЕ СТАРИТЕ ГРАДОВЕ , КОПРИВЩИЦА ,БОЖЕНИЦА , ТЪРНОВО ,РУСЕ СЛИВЕН !
36
2
 
8
 
! Отговори
КОЛЕБАНИЕ: преди 10 години
ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАМ.....??!!ДАЛИ ЗА ГЕРБ ИЛИ ЗА ДПС ----ЗАЩОТО И ДВЕТЕ ПАРТИИ СА ПРОТИВ РУСКИТЕ ЕНЕРГИЙНИ ИНТЕРЕСИ У НАС!ТОВА МИ Е ПРОБЛЕМА!
35
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДПС се "стягала"? ДПС винаги е готова, да си "вземе" изпита. Трябва и конспекта, и датата. Това и за децата, от детската градина, е ясно. Заглавие, та дрънка.
34
2
 
4
 
! Отговори
иБан Мостов преди 10 години
Тръсим проспериращи дръжави за раздръжавяване до кота 0.
33
1
 
10
 
! Отговори
plamen70 преди 10 години
BYRODJIEVA AMA TI NAISTINA SI MNOGO TAPA OVCA,MISLISH LI CHE SHTE SPECHELITE EVROIZBORITE?

Спонсорирани публикации