Фондът за лечение на деца ще работи по-бързо

Андреева: До 7 април става ясно кой ще е новият му директор
Обновена: 1 апр 2014 15:28 | 1 апр 2014 15:26,
1
Фондът за лечение на деца ще работи по-бързо
Снимка: БТА

Очаква се да се намали срокът за разглеждане на заявленията, постъпили в Център "Фонда за лечение на деца". Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването Таня Андреева, след като откри ново спешно приемно отделение в АГ-болница "Майчин дом"

Още по темата
По-късно днес тя ще се срещне с членовете на Обществения съвет към фонда, за да бъдат обсъдени нови правила за работа.

Процедурата за разглеждане на медицинските досиета на децата вероятно ще бъде облекчена. Ще се предложи да се скъсят и сроковете за представяне на експертните становища, а ако те не се спазят, да бъдат наложени санкции, каза още Андреева.

По думите й е наложително и да се подобри комуникацията с родителите на болните деца, тъй като досега не им е било обяснявано какво и защо решава Общественият съвет и защо се дава отказ за лечение.

Все още не е ясно кой ще бъде новият директор на фонда, след като преди дни досегашният му директор д-р Ива Станкова подаде оставка. Министър Андреева каза още, че ще поиска от всеки кандидат за поста да представи концепция за работата и развитието на фонда.

До 7 април ще стане известно кой ще оглави Фонда за лечение на деца, допълни министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
дарител преди 10 години
А каква е програмата на министър Андреева за осигуряване на адекватно и компетентно лечение на тези деца в България? Докога парите на нацията ще изтичат по чужди болници по света, в които работят български лекари и сестри?

Спонсорирани публикации