Христос воскресе!

Целият християнски свят посреща Възкресение Христово
Обновена: 20 апр 2014 16:04 | 20 апр 2014 00:01, Екип на Dnes.bg
144
Христос воскресе!
Снимка: Булфото

Христос Воскресе!

Целият християнски свят заедно посреща най-светлия празник - Възкресение Христово.
На този ден се чества възкръсването на Исус Христос на третия ден след като е разпънат на кръст.

На Великден християните отиват на църква, а след празничното богослужение те излизат със запалени свещи, които занасят в домовете си за здраве и благословия.
 
На празника деца и възрастни се чукат с червени яйца. Вярва се, че този, чието яйце се окаже борец, ще бъде най-здрав през годината.

По традиция през празничните дни се посещават родители и кумове, като се носят великденски козунаци и боядисани яйца, за да се засвидетелстват обич и почитание.

От екипа на Dnes.bg ви пожелаваме Великденските празници да бъдат изпълнени с радост и много прекрасни моменти за вас и най-близките ви хора! А сега вземете най-здравото яйце и е време за бой! Да ви е сладко!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
11
 
3
 
! Отговори
до отровения 113 преди 10 години
До Борис;ти вече си отровен и едниствената противоотрова е да повярващ в Исус Христос,защото няма друго име дадено между човеците,чрез което може да се Спасим от идещия Божи гняв върху нчестивите-отровените от греха
106
9
 
6
 
! Отговори
до невежата 117 преди 10 години
До Мюслюманин;Ние имаме Триединен Бог бе мюсюлманино,и е умрял Исус Христос едно от лицата на Бог,Но Бог Отец го възкреси на третия ден,а Бог Свети Дух на 50-ница е изпратен до всеки ВЯРВАЩ ХРИСТИЯНИН,и Бог не може да умре ТОЙ Е ВЕЧЕН,с необрязания си акъл не можеш схвана свръхестествения Божии разум,нито можеш разбра какво е умряло и какво е възкресено,но знай и трепери че всяко коляно ще се преклони и ще изповяда,че Исус Христос е Божии син и Господ Бог на цялата вселена!!!
105
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сметнете си сега колко сте дали за яйца, козунаци, свещички, лакомства, агнета и всякакви такива празнични изделия, и да си знаете, че с толкова сте подпомогнали Бог ! Той е Бог, но все пак си обича парите, повече от всичко !
104
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Честит празник българи, Христос воскресе! Бъдете живи, здрави и поправими! Ако ви е трудно да възприемете Спасителя от официалните Евангелия се разтърсете в нета за Евангелието на Мира от Есеите в превод от арамейски на Едмонд Бордо Шекли, търсете прилежно и прилагайте и ще имате успех! Йешуа е във всички вас- вашето алтруистично Аз СЪМ и чака да го потърсите за да ви поведе в пътищата Божи!
103
4
 
7
 
! Отговори
bolgar преди 10 години
...TANGRA....BOGA NA VSICHKI BULGARI....SPASITELYA! ISUS E YUDA...PROKLYATIETO!
102
4
 
5
 
! Отговори
дядо преди 10 години
Во истина Воскресе Българи,а на братята мюсулмани им припомням,че днес е пукнало топчето,което разката империята им и все още тътена от него ги кара да треперят!!!
101
6
 
3
 
! Отговори
asan преди 10 години
..ASAN VOZKRESE...I VZE DA GO ***! AMEN!
100
2
 
2
 
! Отговори
kv.Botunec преди 10 години
nie Daskinae Roma sme sa6to hristiqni be , daite malko pari de
99
6
 
6
 
! Отговори
Ставри преди 10 години
Честит празник на всички християни !Както е светъл празника , така да е светло и бъдещето ни !
98
7
 
9
 
! Отговори
Борис преди 10 години
Примитивни призиви като "Христос Воскресе" нямат място в 21-ви век.Религията е чисто и просто едно суеверие. Узаконено и институциализирано суеверие.Психологически залъгалки, експлоатиращи хорските страхове, слабости, необразованост и склонност към предразсъдъци.Нищо не може да отрови мозъка на човек така, както може да го отрови религията.
97
1
 
3
 
! Отговори
дo: 109 преди 10 години
Господине Велик Ден не е празник на Ромите (Дасикане Рома - Роми Християни ) , Ромите нямат Религия
96
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Христос Воскресе! Айде бе!
95
4
 
4
 
! Отговори
VELIKITE BULGARI преди 10 години
..BULGARIYA I BULGARITE NAD VSICHKI! TANGRA..A NE TOZI IZMISLEN ISUS!
94
2
 
2
 
! Отговори
Исус Христос преди 10 години
Дасикане рома (роми християни, български ***):християни, спазват православните празници. Говорят ромски език, а някои групи само български. Също се разделят на множество групи по професионален признак: бургуджии, калайджии, звънчари и др.
93
5
 
5
 
! Отговори
VELIKITE BULGARI преди 10 години
...TANGRA E SPASITELYA BULGARSKI! ZDRAVE NA VSICHKI!
92
5
 
5
 
! Отговори
Дидо преди 10 години
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ .дАНО ВСИЧКО ДА Е НА ДОБРО.
91
6
 
5
 
! Отговори
Имани преди 10 години
Често се каэва, че след като Евангелията се раэличават във фраэи и в подробности, някъде трябва да има ИЭМИСЛИЦА!!!! Въэкресението на Христос е МИТ, а не историческа реалност!!!
90
2
 
6
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 10 години
Айде Христос Воскресе па кво от туй,че сичко е бош-лаф работа бе,то целият живот е такав ама секи го живей и са смей на попските приказки ама ако мъка или болест го налегне тарчи свящ да пали и скришом на Господ са моли.Кога са говори за Господ требе секи са смири и верва или не,то уважение да покаже къмто тоз дет е речено,че е създателят наш и неговият син-учителят наш.Сичко туй ни прай човяци а тез дет толкоз са възгордели,та са мислат по-умни и вечни от Христос свършват нелепо земните си дни
89
4
 
4
 
! Отговори
HAN ASPARUH преди 10 години
TANGRA E BOGA NI...EDINSTVEN I VECHEN! OPOMNETE SE...ZABRAVIHTE ISTORIYATA SI....BORIS PREDATELYA...BULGAROUBIETCA! NIKOGA NE SME BILI POKLONITCI BA TOZI NALOJEN :BOG:....NIKOGA! TANGRA E SPASITELYA!
88
4
 
3
 
! Отговори
kubrat преди 10 години
..ISUS E BOGA NA NEVEJITE..NA ROBITE! VSEKI BULGARIN ZNAE ISTINATA....BORIS NALAGA S MECHA SI TOVA PROKLYATIE NAD BULGARITE! TANGRA E SPASITELYA I BOGA...ISTINSKIYA ! ISUS...OBIKNOVEN EVREIN I CHUJD NA BULGARSHTINATA!