Христос воскресе!

Целият християнски свят посреща Възкресение Христово
Обновена: 20 апр 2014 16:04 | 20 апр 2014 00:01, Екип на Dnes.bg
144
Христос воскресе!
Снимка: Булфото

Христос Воскресе!

Целият християнски свят заедно посреща най-светлия празник - Възкресение Христово.
На този ден се чества възкръсването на Исус Христос на третия ден след като е разпънат на кръст.

На Великден християните отиват на църква, а след празничното богослужение те излизат със запалени свещи, които занасят в домовете си за здраве и благословия.
 
На празника деца и възрастни се чукат с червени яйца. Вярва се, че този, чието яйце се окаже борец, ще бъде най-здрав през годината.

По традиция през празничните дни се посещават родители и кумове, като се носят великденски козунаци и боядисани яйца, за да се засвидетелстват обич и почитание.

От екипа на Dnes.bg ви пожелаваме Великденските празници да бъдат изпълнени с радост и много прекрасни моменти за вас и най-близките ви хора! А сега вземете най-здравото яйце и е време за бой! Да ви е сладко!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
6
 
! Отговори
Трол преди 10 години
Добре де,гледам всички мои познати празнуват Великден,ама....никой от тях не е чел Библията,но са Христяни!!!!!!!!Всички се изтъпанили снощи на църквата,държат свещи,кръстят се,молят се..ама никой не знае кой е виновен за разпъването на Исус Христос!Да не говорим,че като ги попитам кой е най-ревностния гонител на христяните,превърнал се в най-ревностния последовател на Христос ме гледат умно и мълчат.Е какви христяните са...???Отвращавам се ..
86
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ХРИСТОС ВОЗКРЕСЕ-ВО ИСТИНА ВОЗКРЕСЕ.
85
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този гнусен сват е божие творение
84
5
 
8
 
! Отговори
Исмаил преди 10 години
Христьо защо един ден възкръсва за еврей,друг за арменци,трети за православни и четвърти за католици? Или му прави кеф да воскросва по четери пъти....то си е професия и всяка репетиция затвърждава таланта.
83
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И да е възкресал и да не е -полза никаква
82
7
 
6
 
! Отговори
до 94 преди 10 години
*** поне днес да мълчат ,че сапуна е на свършване!
81
3
 
13
 
! Отговори
MRAWKA преди 10 години
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЯКИ ХРИСТИЯНИ! БОГ ДА ВИ ДАДЕ ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ!
80
5
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Воистина Воскресе!
79
7
 
3
 
! Отговори
huk преди 10 години
Da jivee TANGRA...BOGA NA VSICHKI BULGARI! OPOMNETE SE...ISUS ...Proklyatie evreysko!
78
3
 
2
 
! Отговори
. преди 10 години
Светлата идея на комунистическите престъпници се изпари също като величието на римските императори , техните дворци , градини и мощ , комунистическите огризки обаче и откърмените от тяхната чнтичовешка идеология празноглави *** не си задават въпроса UBI SUNT и на КОГО се противопоставят.
77
6
 
6
 
! Отговори
Комунизд преди 10 години
Религията е опиум за народа!
76
6
 
6
 
! Отговори
Воистина Воскресе!!! преди 10 години
А в първия ден на седмицата, сутринта рано, жените дойдоха на гроба, носещи ароматите, които бяха приготвили.И намериха камъка отвален от гроба. И като влязоха, не намериха тялото на Господа Исуса.И когато бяха в недоумение за това, ето застанаха пред тях двама мъже с ослепително облекло.И обзети от страх, те наведоха лицата си до земята; а мъжете им рекоха: Защо търсите живия между мъртвите?Няма Го тука, но възкръсна. Спомнете си какво ви говореше, когато беше още в Галилея,като казваше, че Човешкият Син трябва да бъде предаден в ръцете на грешни човеци, да бъде разпнат, и в третия ден да въз
75
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Воистина Воскресе! Нека се обичаме и бъдем по-обединени!
74
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Воистина Воскресе !
73
5
 
5
 
! Отговори
Воистина Воскресе!!! преди 10 години
Дойдете сега, вие богатите, плачете и ридайте поради бедствията, които идват върху вас.5:2 Богатството ви изгни, и дрехите ви са изядени от молци.5:3 Златото ви и среброто ви ръждясаха; и ръждата им ще свидетелствува против вас и ще пояде месата ви като огън. Вие сте събирали съкровища в последните дни.5:4 Ето, заплатата за работниците, които са жънали нивите ви, от която ги лишихте, вика; и виковете на жетварите влязоха в ушите на Господа на Силите.5:5 Вие живяхте на земята разкошно и разпуснато, угоихте сърцата си като в ден на клане.5:6 Осъдихте, убихте Праведния; и Той не ви се п
72
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Воистина Воскресе
71
6
 
4
 
! Отговори
Воистина Воскресе!!! преди 10 години
Отгде произлизат боеве, и отгде крамоли, между вас? Не от там ли, от вашите сласти, които воюват в телесните ви части?4:2 Пожелавате, но нямате; ревнувате и завиждате, но не можете да получите; карате се и се биете; но нямате, защото не просите.4:3 Просите и не получавате, защото зле просите, за да иждивявате в сластите си.4:4 Прелюбодейци! не знаете ли, че приятелството със света е вражда против Бога? И тъй, който иска да бъде приятел на света, става враг на Бога.4:5 Или мислите, че без нужда казва писанието, че Бог и до завист ревнува за духа, който е турил да живее в нас?4:6 Но Т
70
4
 
3
 
! Отговори
Воистина Воскресе!!! преди 10 години
От същите уста излизат благословение и проклетия! Братя мои, не трябва това така да бъде.3:11 Изворът пуща ли от същото отверстие сладка и горчива вода?3:12 Възможно ли е, братя мои смоковницата да роди маслини, или лозата смокини? Така също не може солена вода да дава сладка.3:13 Кой от вас е мъдър и разумен? Нека показва своите дела чрез добрия си живот, с кротостта на мъдростта.3:14 Но ако в сърцето си имате горчива завист и крамолничество, не се хвалете и не лъжете против истината.3:15 Това не е мъдрост, която слиза от горе, но е земна, животинска, бесовска;3:16 защото, гдето
69
5
 
7
 
! Отговори
111 преди 10 години
Брей, какви спецове са се навъдили тук. Даже не са и прочели една глава от книгите на Библията и от Евангелието, а започнали да поучават хората да не вярват. Даже си нямате и представа каква мъдрост и истина се крият в християнските книги и колко може да научи човек от тях, даже за своето собствено добро и за доброто на другите, защото животът на Христос учи само на ценности, вечни и непреходни. И да ви попитам такива невежи, като не вярвате какво печелите или обратното ако вярвате какво губите?
68
3
 
3
 
! Отговори
Воистина Воскресе!!! преди 10 години
езикът е малка част от тялото, но много се хвали. Ето, съвсем малко огън, колко много вещество запалва!3:6 И езикът, тоя цял свят от нечестие, е огън. Между нашите телесни части езикът е, който заразява цялото тяло и запалва колелото на живота, ни, а сам той се запалва от пъкъла.3:7 Защото всякакъв вид зверове, птици, гадини и морски животни се укротяват и укротени са били от човечеството;3:8 но езика никой човек не може да укроти; буйно зло е, пълен е със смъртоносна отрова.3:9 С него благославяме Господа и Отца, и с него кълнем човеците създадени по Божие подобие!3:10 От същите уст