Ще има ли отново тапи по пътищата по празниците?

КАТ, ДАИ и АПИ със засилен контрол, съветват да пътуваме по светло
Обновена: 30 апр 2014 08:45 | 30 апр 2014 08:42,
10
Ще има ли отново тапи по пътищата по празниците?
Снимка: архив, Булфото

Стотици хиляди се очаква да пътуват по време на празниците през май. С цел избягване на задръстванията са взети мерки за организация на движението.
 
„С цел подобряване на трафика сме предприели серия от действия, които да спомогнат за по-бързото преминаване на автомобилите. На 67-ми километър на магистрала "Тракия” сме осигурили две ленти за движение в посока София-Пловдив, като от 15.00 до 21.00 часа тежкотоварните автомобили ще бъдат пренасочвани през стария път през Костенец и Пазарджик”, обясни инж. Георги Златев от Агенция „Пътна инфраструктура”, цитиран от Нова телевизия.

Още по темата
„За магистрала „Хемус”, за съжаление, нямаме пряка алтернатива за пренасочване на товарния трафик. Поради тази причина отново сме осигурили две ленти за движение в посока София-Варна”, поясни още той.
 
„По всички основни направления ще има екипи на „Пътна полиция”, които ще осъществяват контрол. Направени са изводи от предишните почивни дни, когато имаше леки затруднения в движението. Сега обаче считаме, че ще постигнем по-добър ефект”, обясни от своя страна главен инспектор Валери Митов от „Пътна полиция”.
 
Създадена е необходимата организация и има резервни екипи на КАТ. Разпределени са задълженията им, разпределени са по места и се знаят уязвимите райони и часове. Всичко е изчислено, така че да няма затруднение в трафика.
 
„Ще има засилен контрол по отношение на скоростта, ще се правят проверки и за неправоспособни шофьори. Заради очакваните валежи те трябва да обърнат сериозно внимание на скоростта, с която се движат и да я съобразят с метеорологичните условия”, коментира още Валери Митов.
 
Той посъветва да се пътува през светлата част от денонощието и хората да не изчакват последния момент, за да се прибират след почивните дни.
 
„Ще има засилен контрол на превоза на пътници и товари на автогарите и жп гарите. Ще се гледа техническото състояние на превозните средства и документите на водачите”, обясни директорът на ДАИ-София Иван Христов.
 
Относно сигналите за препълнени автобуси по време на празници, той заяви, че именно затова контролът ще е завишен. Христов посъветва хората да не се качват в автобусите като правостоящи, защото техният живот е застрашен.
 
Ако все пак попаднат на такива автобуси, гражданите могат да се свържат с областните отдели "Контролна дейност - ДАИ" на директен телефон за сигнали и нередности в транспорта - 02/940 9400.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
АНТИ преди 10 години
Чакаме АМ Черно море, да идват румънци и рускоговорящи с новите фериботи!
8
2
 
3
 
! Отговори
Калоян преди 10 години
"...отново сме осигурили две ленти за движение в посока София-Варна - добре има две ленти, но отбивката за влизането в тези две ленти е само една......като обратна фуния се получава и реално файда от това няма!
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато управляват комунисти опашките са неизбежни. Както беше казал др Йосиф Висарионович : опашките са народните унуверситети - обменя се информация решават се проблеми и.т.н.
6
1
 
7
 
! Отговори
optimist преди 10 години
Ще има на изходите на София. Все пак този град е за около 1 млн. души, а не за 2.5 млн. които живеят там в момента. Тапите и задръстванията са неизбежни.
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой знае колко катастрофи ще станат пак...Боже, пази!
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще има...ще има... Никой не знае за къде е тръгнал и защо отива там...
3
8
 
3
 
! Отговори
бернард ТАПИ преди 10 години
слаб байерн нищо не става с тоя барЦелонски тренер само ЗАТАПИ футболът
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще хвърчат тапи и ще се лее вино.
1
5
 
3
 
! Отговори
серж преди 10 години
тапи има само в задният ми двор !!