Хакването на сайта е неприемлива провокация

БПЦ с изявление по повод хакерската атака
Обновена: 15 май 2014 19:06 | 15 май 2014 19:06, Елка Василева
37
Хакването на сайта е неприемлива провокация
Снимка: архив, Булфото

Хакването на сайта на Българската патриаршия, за което беше посочено, че било извършено в отговор на нападението над Джумая джамия в Пловдив, бе оценено в изявление на Българската православна църква като неприемлива и безсмислена  провокация.

Българската патриаршия счита подобни начини на изразяване на определена позиция за абсолютно неприемлива и безсмислена  провокация, се посочва в изявлението. Допълва се, че чрез нея нито може да бъде спряна духовно-просветителската дейност на БПЦ-БП, нито може да бъде създадено междуетническо и междурелигиозно напрежение.

Още по темата

Българската православна църква винаги е била, е и ще бъде гарант на мира и любовта между всички човеци, независимо от тяхната етническа или религиозна принадлежност, се казва още в изявлението.

Освен това мотивът, с който Milli Gucler обясняват своята атака срещу сайта на БПЦ, не е основателен, тъй като веднага след вандалската акция срещу Джумая джамия в Пловдив т.г. Негово високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай - член на Светия Синод на БПЦ-БП, изрази неодобрението си към подобни актове на насилие спрямо свещени религиозни обекти и заяви, че ние трябва да сме труженици на Христовия мир, се припомня в изявлението.

Хакерът се е подписал като Milli Gucler Taifesi ("Национална гвардия на Таиф"), чиито членове се определят като "наследници на Османската империя".

В съобщението на хакнатия сайт се казваше, че това е извършено „в отговор на вандалското нападение над Джумая джамия в град Пловдив. Такива актове са настъпления срещу турско-мюсюлманското малцинство в България, това е и нападение срещу културното наследство на страната, защото джамиите са част от културата, те са част от културното наследство на България".

Посочваше се още, че "който и да е организаторът, който и да стои зад тази варварска агресия, трябва да знае че турско-мюсюлманското малцинство не е беззащитно и че има сили, които бдят и са готови да го отбраняват“.

"Мълчанието на Българската патриаршия следва да се тълкува като мълчаливо съгласие с посегателствата над мюсюлманските религиозни храмове. Наказателните действие срещу враговете на турско-мюсюлманското малцинство от страна на Milli Gucler не са нито първи, нито последни", заканва се още извършителят. В текста се заплашва, че атаките ще продължават с пълна интензивност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 15! И други подобни!Бе то Тодор Живков едно хубаво нещо започна, но не му позволиха да го довърши!
32
1
 
1
 
! Отговори
... преди 9 години
to se vijda 4e sa golemi intrigi otvsiakade ,
31
1
 
2
 
! Отговори
му преди 9 години
Зад всичко това стои план за предизборна активация на твърдия електорат. Който разбрал разбрал. А вие продължавайте да се драчите :)
30
1
 
1
 
! Отговори
езичник преди 9 години
айде пак предизборно разделение на хората.
29
1
 
4
 
! Отговори
71 преди 9 години
До до Гневен българиндо25- пък аз си мислех че най- святото са децата ми !!Как така РЕлигията!!
28
3
 
0
 
! Отговори
* преди 9 години
Да , най-напред прочетете за гоненията по времето на цар Борил и после , казвайте , че имало разлика с Инквизицията .Подозирам , че поповете сами са си хакнали сайта , за да се направят на жертви и да вземат пари . гва̀рдия=hassa. А не "тайфа" . Gucler=сили , Milli=Народна . От което следва , че поповете е твърде вероятно да си измислят , защото никой нормален турчин няма да сътвори подобно безумно название . А някой от лудницата едва ли ще може да хакне сайт
27
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 2Освен богомилите или другите еретици и религиозни течения. Православната църква не е по-добра от католическата си "сестра". Това, че по-рано е изгубила властта над хората, не ги прави по-миролюбиви. Мисля, че е време да загърбим глупавите религии и да се отърсим от предрасъдъците към другите. Живеем във време, в което имаме достатъчно информация за света за да нямаме нужда от измислини божества да диктуват морала.
26
10
 
7
 
! Отговори
до 26 Анонимен преди 9 години
Потъването на България не е от последните 20 години! Падението ни е от преди '45 година! А за това падение благодарете на БАЙ ВИ ТОДОР, който изсели около 400 хиляди турци, които можеха сега да са тук и да работят за България!
25
4
 
5
 
! Отговори
ФЕС преди 9 години
Гневния, уверявам Ви (теб и такива като теб), че НЕ можете да ни кажете и копче! Защото колкото и ВАША, толкова е и НАША родина! Не сме родени на Марс, а тук в БЪЛГАРИЯ! Докато повечето от Вас мислят, как да получават по- високи заплати с по- малко работа, то нашите братя, бащи и прочие, ходят из чужди страни, за да намерят препитание за семействата си там! Не се прави на интересен, защото не си!
24
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички по-големи беди за България през последните десетилетия ни се сервират от антидържавната партия ДПС. Тази констатация вече се доказа напълно и се превърна в непоклатима аксиома. За голямо съжаление тесните партийни интереси на БСП и Атака тези политически формации съзнателно пренебрегват престъпната роля на анадолските мекерета, подкопаващи опасно националната сигурност на нашата страна.
23
5
 
4
 
! Отговори
до Гневен българин преди 9 години
Гневен ли си, какъв си, не ме интересува! Само да те попитам дали е приятно да ти посегнат на най- святото - РЕЛИГИЯТА ! А това дали ще е някакъв храм, сайт или просто молитвено килимче, няма никакво значение. Когато има присъди за вандалщините извършени в Пловдив (пропускаме София), тогава почвай да искаш наказания и за тези хаквания! Айде със здраве!
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Гневен българинСлушай съветите на медиците. Успокой се! Дишай дълбоко! Успокой се!
21
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Правителството да представи иск срещу Турция за 500 годишен наем на незаконно ползваната българска земя и причинени имуществени вреди и човешки жертви, С това ще покаже че не е марионетка на дпс.
20
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кво ни занимавате с тези глупости, щом е свързано с религия , 100% е лудост
19
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Гневен българинГневен българин, или по-скоро продажен атакист ?!? Сега бягайте с Воленчо да плашите добитъка на дпс, че да гласуват масово.
18
0
 
6
 
! Отговори
76290 преди 9 години
Избори идвар, трябва да се поразпали етническото напрежение да се сплоти електората.
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да го тресне системния администратор анатема.
16
4
 
5
 
! Отговори
d преди 9 години
И това доживяхме.....А бе няма ли поне един български хакер патриот ,родолюбец и преди всичмко православен?!Ами да им го върнем по същия начин...поне за едната "чест хакерска"!Срамота! А уж сме виртуози и магьосници с РС-тата!Няма ли кой да помогне на Патриарха и Мюфтията та да не се чувстват като в небрано лозе?
15
1
 
9
 
! Отговори
пророка преди 9 години
"И каза Господ - не ми хаквайте сайта, че ще ви набарам по IP и ще ви тресна такъв божествен BAN, че адът ще ви се стори като Фейсбук игра!"
14
3
 
8
 
! Отговори
Възродителен Процес преди 9 години
Заради проклетия Възродителен Процес на диктатора Тодор Живков е , Господ вижда и наказва , цялата Фамилия Живкови как така спокойно си живеят без да ги боли за хората които бяха буквално изгонени от собствената си родина