Хакнаха сайта на Православната църква

Атаката е в отговор на нападенията над Джумая джамия
Обновена: 15 май 2014 10:46 | 15 май 2014 10:44,
124
Хакнаха сайта на Православната църква
Принтскрийн от хакнатия сайт www.bg-patriarshia.bg

Хакери удариха сайта на Светия Синод на Българската православна църква www.bg-patriarshia.bg.

Хакерът се е подписал като Milli Güçler.

Извършителят твърди, че хакерската атака е в отговор на нападението над Джумая джамия в Пловдив.

На сайта на православната църква звучеше и турска музика.

Текстът на съобщението гласи: "Официалният сайт на Българска православна църква е ударен в отговор на вандалското нападение над Джумая джамия в град Пловдив. Такива актове са настъпления срещу турско-мюсюлманското малцинство в България, това е и нападение срещу културното наследство на страната, защото джамиите са част от културата, те са част от културното наследство на България".

"Който и да е организаторът, който и да стои зад тази варварска агресия, трябва да знае че турско-мюсюлманското малцинство не е беззащитно и че има сили, които бдят и са готови да го отбраняват", гласи още посланието на атакувания сайт.

"Мълчанието на Българската Патриаршия следва да се тълкува като мълчаливо съгласие с посегателствата над мюсюлманските религиозни храмове. Наказателните действие срещу враговете на турско-мюсюлманското малцинство от страна на Milli Güçler не са нито първи, нито последни", заканва се още извършителят.

Още по темата
В текста се заплашва, че атаките ще продължават с пълна интензивност. "Все по-често ще чувате нашия глас и ще виждате нашата сила. Milli Güçler иска да напомни, че няма нищо против християнството и че ударът представлява реципрочна мярка срещу зачестилите физически посегателсва над ценностите на турско-мюсюлманското малцинство", се изтъква в посланието.

Припомняме, че преди около три месеца в Пловдив имаше протести срещу решението на Окръжния съд, с което бившата Куршум джамия в Карлово се присъжда на Главното мюфтийство.

При протеста се стигна до сблъсъци между органите на реда и протестиращите, шестима души бяха ранени. Протестиращи счупиха стъклата на Джумая джамия.

Впоследствие съдът в Пловдив осъди осем от протестиращите футболни фенове за хулиганство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.