Няма следа от изчезналите край връх Ботев младежи

Спасителите са затруднени от мъгла и превалявания
18 май 2014 21:36, Александър Попов
31
Няма следа от изчезналите край връх Ботев младежи
Снимка: Булфото, архив

Към момента няма информация за изчезналите трима младежи в района на връх Ботев, съобщи за БТА дежурният в Планинската спасителна служба Стефан Ночев. Издирвателните дейности ще продължат и утре.

Очаква се в търсенето на младежите да се включат още десетина души. 24 спасители и доброволци от Карлово, Сопот, Калофер, Пловдив, Троян и Априлци от снощи претърсват огромен периметър в планината. Засега момчетата не са открити, допълни Ночев.

Още по темата

Работата по издирването се затруднява от мъглата и преваляванията в района, който е силно пресечен.

Изчезналите младежи са на възраст около 20 години, двама са от Велико Търново, а един е от Стара Загора. Те са тръгнали с кола от Карлово и са атакували върха без подходяща екипировка, не са носили и храна. Получена е информация, че са пренощували в пещера.

Около 8 часа е осъществен последният контакт с тях. Спасителите предполагат, че след това батериите на мобилните им телефони са паднали.

Те са млади момчета, трябва да издържат, надява се Стефан Ночев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
24
 
26
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Егати,то в стара планина ако се изгубиш трябва да си егати уникума. Просто е, надоло и само надоло и винаги ще стигнеш до път. Ама трябва да се сети някой.Дано ги намерят живи и здрави.
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПО ПРИНЦИП тръгнали за хижа "Рай", В СМИСЪЛ, че се озовали на пътеката за връх Ботев. Без храна.
2
1
 
46
 
! Отговори
Momo преди 9 години
До АнонименКакво се чудиш? Ако са със смартфони е нормално да им заминат за ден, ден и нещо.То да не е като едно време с Nokia 1100 или 1112, които държаха по седмица и нещо.
1
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Батериите на телефоните и на тримата са паднали едновременно? Преди колко дена са си заредили батериите и тримата?Кой е подал сигнала, че са пренощували в пещера?