"Таен агент" издал за нарушения с храната за Президентството и НС

Спряха дейността на фирмата доставчик
Обновена: 19 май 2014 14:06 | 19 май 2014 11:37, Надежда Бочева
40
"Таен агент" издал за нарушения с храната за Президентството и НС
Пламен Моллов. Снимка: архив, БулФото

Спряна е дейността на Хранителния комплекс, който се грижи за прехраната на Президентството и Народното събрание.

Причината – сериозни нарушения в условията за създаване и подготовка на храната, кетъринговата дейност и липса на необходимите системи за самоконтрол. Това съобщи Пламен Моллов, изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните.

Проверката е направена след подаден сигнал от "таен агент", посочи Моллов. Започнала е в края на миналата седмица.

Обектът, където е направена проверката и е спряна дейността заради сериозни нарушения, е базиран в Президентството. На въпрос дали е открита опасна храна, Моллов отговори: „Всяка храна, за която няма гаранции, че е безопасна, се счита за опасна“.

„Това е Хранителният комплекс към Президентството и НС. Той произвежда и доставя храна. Когато няма система за самоконтрол, не може да се гарантира безопасността и сигурността на тези, които се хранят. Нормативната уредба в такива случаи изисква дейността да се спре, докато се отстранят нарушенията“, обясни Моллов.

Това е прецедент. За нас няма значение дали става въпрос за съседния супермаркет, или високопоставени институции. Нашите инспектори вършат своята работа, без да прилагат двойни стандарти, допълни Моллов.

Фирмата снабдявала институциите със салати, месни храни, готвени храни, плодове и зеленчуци.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Запасен преди 9 години
Всичко е "мижай да те лажем". Цялата работа е да се "усвоят" едни пари за ремонт и обновяване на кухнята - има няма 20-на милиона за нови тенджери, *** и печки. Сега ще почнат едни "обществени" поръчки за "наши" хора, с цени на тиган по 300-400 лв бройката, печки с електронни джаджи дето само св.ирки сигурно не могат да ви правят, ножове за по 150 лв бройката и други подобни...
32
0
 
5
 
! Отговори
temerut преди 9 години
Язък.Аха да изтровят 50-100 дупетата и ги изловиха.Нищо, другия път!
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДС-токато гледам тази храчка, която ни е президент- не благодаря
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
как па един не се *** физически, а иначе духовно са се посрали отвсякъде, писна ми от тези уникати в парламента, я сядайте и работете
29
1
 
1
 
! Отговори
... преди 9 години
ne me u4udva
28
1
 
2
 
! Отговори
Ваната преди 9 години
Писна ни от тези смъртоносни кюфтета, сядаме си на дупетата и почваме да вършим работа, без срс та
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До бостанско плашилосъщото безполезно плашило и то за два мандата е вождът Гоце, което също харчи огромни пари. Вместо да се изливаш тук, протестирай за свикване Велико Народно Събрание, чрез което да се промени конституцията в частност в частта за президент.
26
5
 
10
 
! Отговори
ДС-то преди 9 години
България трябва да стане президентска република и всички ПРО-РУСКИ ПАРТИИ като БСП/ДПС/АТАКА да бъдат ЗАБРАНЕНИ СЪС ЗАКОН като ТЕРОРИСТИЧНИ ГРУПИ и на всички членове на тези КЛЕТКИ, ДАНС да постави електронни гривни на краката за да бъдат следени!
25
11
 
20
 
! Отговори
бостанско плашило преди 9 години
Президентската институция е напълно излишна и трябва да бъде премахната! Слузестият плевел получава огромни пари, а не върши никаква работа! Едно бостанско плашило ще е по-полезно за България!
24
4
 
15
 
! Отговори
Запасен преди 9 години
Ауууу! Сасън! Някой ду.***.тат да не вземе да се подриска по време на гласуването, че "отърва коня у ряката". Не си виждат осраните з.дници какви ги изходиха законите в държавата, за храната си се загрижили... А някои плюят бившата комунистическа номенклатура, че си бяха поръчали един самолет минерална вода от чужбина навремето... В сравнение със сегашните онези с мед да ги намажеш....
23
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Нашите инспектори вършат своята работа, без да прилагат двойни стандарти, допълни Моллов"---Вервай си, ама ние не ти верваме :)
22
2
 
23
 
! Отговори
езичник преди 9 години
да се тровят. голяма работа. обикновенните хора да не ядът по-хубаво. или сега ще ползват това като предтекст да си доставят храна от чуждбина. ако ще и злато да ядът пак ще си останат прасета обаче.
21
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен В президенството има зала, където се провеждат вечери и т.н, така че няма как да няма доставка на храна. А президента, няма да тича до дюнерджията на ъгъла, нормално е да им доствак на храна, но щом там се говори за драстични нарушения, представете си ние простолюдието какво ядем.В цивилизования свят, правилата важат за всички и който не отговаря на изискванията си понася глобата, в БГ бай *** си е бай ***, да му сложат инспектор до тенджерата, пак ще гледа да направи простотия.
20
8
 
17
 
! Отговори
тампон или памперс преди 9 години
Имам питане-сега Росица,ако е в кензис(във връзка с новината горе), орално ли ще прави политика с "партньорите"?
19
3
 
24
 
! Отговори
аз преди 9 години
просто бих и се изкозил едно рядко и кафяво в хранАта да им е вкусно от НАРОДНАТА ОБИЧ НА ХРАНТУТНИЦИТЕ И ДЕБИЛЧЕТАТА ДЕТО НИЩО НЕ РАБОТЯТ А САМО КРАДЪТ И ЛЪЖАТ
18
11
 
5
 
! Отговори
дядо преди 9 години
Хахаххаха тайния агент Роско ****у издал далаверата хахаххаха
17
1
 
20
 
! Отговори
стара баничка преди 9 години
И сега,какво-НСО ще "хвърчи" със светлини и сирени,като прегладнее някой "слуга на народът" ли?А донесеното,какъв "самоконтрол" ще има...сега остана да си носят и като половин България от вкъщи...и да дъвчат на "пролетарска покривка" тип вестник :)))
16
4
 
18
 
! Отговори
SS преди 9 години
Язе си мисля, че това е акция на Чехлю. Храната в Президенството наистина си лъха на късен соц. Сигурно е обещано на някоя "правилна" кетърингова фирма да храни президента, министерски съвет и депутатите, та затова е целия шум.
15
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тайният агент да не е червената лимонка Попова?
14
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не съм сигурен...трябва да се провери... Вярвам, че нийде по света няма подобна услуга "храна за президенството и НС"Най-много кафе, бонбони, минерална вода и нещо подобно за почерпка на гостите...