Спешните медици посрещат новия си шеф с жива верига

Те отново ще протестират за по-добри условия на труд
35
Спешните медици посрещат новия си шеф с жива верига
Снимка: архив, БТА

Медиците от Спешна помощ – София и тази сутрин се събраха на протест, въпреки срещата вчера с д-р Таня Андреева. Те останаха недоволни от разговора с министъра, съобщи Нова телевизия.

Още по темата
Медиците се заканват да посрещнат с жива верига новия си шеф и да не го допуснат до работното му място.

Протестите на медиците започнаха след уволнението на шефа им Георги Гелев. До него се стигна, след като 40-годишна жена почина, докато чака закъсняваща линейка.
 
Медиците от Спешна помощ-София обаче не са съгласни с наказанието на шефа си и подадоха масово оставки. Последваха ги медици от Пловдив, Асеновград, Велико Търново и Шумен. 

Ако исканията за по-добри условия на труд не бъдат удовлетворени до месец, съществува опасност голяма част от България да остане без Спешна медицинска помощ.

Тази нощ в София са работили общо 11 екипа, които са били повикани на 130 адреса. „Един от лекарите вече е в болница”, заяви д-р Ангелов, който е на протеста. 

В 11:00 часа медиците се събират пред Министерството на здравеопазването.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
лекар преди 10 години
Отдавна се канех аз да взема едно второ висше - в семинарията да се запиша.Ето тук хората свещици запалили ама няма кой да ги поведе.
28
0
 
1
 
! Отговори
Перничанин преди 10 години
Е как жива бре колеги нямате ли метални?
27
6
 
2
 
! Отговори
Georgiev преди 10 години
Относно заглавието...не се ли пише "сЪС жива верага", а не "с жива верига''?
26
0
 
4
 
! Отговори
Писнаха ми преди 10 години
Ми да си ходят, и лекари, и учители, и политицай , само пари под масата, корупция , частни уроци ....рев и сополи все нещо недоволни. Пък да работят не мислят. Да заминават , какво все плашат. Всеки се е крещал с тях , всеки са го питали като го спрат " И кво правим сега", всеки като му е дошла линейка при родинна е видял как работят, и всеки има близко дете зад а види, че в училище учителите са пълен леж. Забелязвате ли , че хората ама хич не ги подкрепят . Защо ли ?
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Офф, толкова е фалшиво всичко в тая комунистическа ***, че и тия заплати са им много. Ако толкова искаха да се борят защо чакат 25 години-Бърза помощ от тогава е в това положение. Правят каквото им се каже и защитават когото им се каже, както във всяка сфера.
24
0
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН112 преди 10 години
Значи медиците от бърза помощ си искат стария шеф,който има задължение да осигури добри условия на труд,оборудване, да защити по-високи заплати и др. и контрол,иначе за какво е ШЕФ ? Нещо не разбирам-защо не си е вършил това, за което получава висока заплата.То и сега няма БП, при това безхаберие от всички.Всички ЛЕКАРИ вземат пари на ръка-това го знае всеки българин!!!С направление/3 лв/не те лекуват, пращат те при познат лекар/пак3 лв+лечение от типа "да пробаме това лекарство".Да изчезват!!!!
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хайде не остана,след 15-20 години ,тук ще е царството на *** :)) ! Затова че и с лекари и без тях,все тая :) !
22
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно,защо от "Спешна помощ" така яростно защитават шефа си?Защо досега не поставяха иначе справедливите си искания,а точно сега?Защо вчера при Милен Цветков сестрата на Бойко Борисов се гърчеше и не можа да отговори защо тя въпреки огромното си влияние върху него с нищо не е успяла да помогне и на спешната помощ и дори да разреши част от проблемите в нейната специалност,а само се оплакваше,така както правеше брат и 4 години и продължава да го прави.Ама така е по-лесно-да се оправдаваш с дру
21
15
 
5
 
! Отговори
Bubbles преди 10 години
Смърт за тая ***!Само за пари ламтят, а като стане дума да свършат нещо всичките бягат като дявол от тамян мамицата им и ***!Да си лекар преди всичко е призвание и човечност, без тия две неща оставаш само един високомерен мафиот облечен в бяло!
20
10
 
6
 
! Отговори
нели преди 10 години
И още нещо да попитам лекарите- след като минималната заплата е 340 лева за 8 часов работен ден, колко трябва да получава лекаря, също за 8 часа?
19
3
 
12
 
! Отговори
нели преди 10 години
Не искам да ме лекува лекар, който работи на 2-3 места и не е почивал 2-3 години. Той работи по частни болници и клиники, където дава всичко от себе си, а в държавните болници и Спешна помощ си почива. Ако отида при такъв лекар, той или не ми обръща внимание, или ме препраща в частната си клиника. Искам лекари, които преди всичко са ХОРА и не мислят как да ти свалят и последната риза от гърба. Нека им се плаща добре, но само ако полагат съвестно своя труд.
18
2
 
1
 
! Отговори
lili преди 10 години
kade bjahte tija ot jivata veriga kogato ministr.atanasova vi obirashe milionite kade sa 26 miliona ot sdavnata kasa kade bjahe 4 g da pravite jiva veriga protiv gerb kade a sega pretschite da raboti novija vi kolega ne vi lie sram be podganizi na gerb predateli na balgarsikte pazienati nischo ne rebotite nischo zigarite v ustata i mirischite na Alkohol kakto i schofiorite na bars.pomoscht ja marsch na rabota
17
0
 
5
 
! Отговори
-10 преди 10 години
едно нещо за да се оправи първо трябва да се счупи с КЪРПЕНЕ не става------Така е, но от 10 години ни управляват популистки правителства, а популистите не правят реформи.
16
0
 
1
 
! Отговори
lili преди 10 години
pak prostaschtina tipischna sa balgarina sloben savesliv kakvo e vinoven tosi koito sa go postavili i e novija schef naka da raboti tschoveka sa kakvo e taja jiva vreiga schaschoto ne Ste vie ot talpata li ja se prebiraite i lekuvaite horata kakto trjabva ne samo ruscxhveti praseta uiskite bomoboi i pari v djobovite si da slagata tschvoeka e na rabota ostavete go da raboti prostazi,
15
2
 
8
 
! Отговори
-10 преди 10 години
Истината е, че България никога няма да бъде това, което ни се иска и което са държавите на запад от нас. По простата причина, че ние сми си лява нация - тотално лява нация - не ни се работи и чакаме само на държавата да ни раздава едни пари. Още от особождението насам е така. Май 500 години турско са ни дошли в повече!!!
14
0
 
5
 
! Отговори
-10 преди 10 години
Колега извинявай ама за разлика от теб познавам този човек,-----Всички сме така, работим за без пари. В случая въпроса не е в конкретния човек а във постоянното вайкане и опити да се задържи статуквтото защото така сме си били свикнали и ни е добре. Директора бил много добър и не бил той виновемн. Все някой друг ние виновен, все държавата ние виновна и онези от парламента. Ами като не може да си върши работата този директор да си подава оставката, да идва друг, може пък той и да може!!!
13
2
 
4
 
! Отговори
-10 преди 10 години
Тъпо е да държиш министърка,която цяла година не е разцрала какво се случва-----Ами точно затова се уволнява директора. Да е направил така, че да се разбере, а ако трябва и със собствената си оставка. Но не, той предпочита да си кюта на държавното местенце и да "пише" писма.
12
0
 
6
 
! Отговори
До10 преди 10 години
Нямаш идея какво е комунизъм, порови почети. Нито съм гласувл някога за БСП, нито ще гласувам някога. Но виж, хора като теб популисти са виновни за дережето на родината ти, защото единственото което ви води е омразата към някой друг!
11
3
 
6
 
! Отговори
до9 преди 10 години
Тъпо е,значи наистина проблемите са сериозниТъпо е да държиш министърка,която цяла година не е разцрала какво се случва Ама 20 милиона похарчила вече за ***,а не купила нито една линейкаСега плаче на Орешарски ,,всяка вечер,, , както каза по Бтв,ама той не й даваАми като харчила без мозък!
10
3
 
9
 
! Отговори
до5 преди 10 години
Дръж си паритеЗа комуниста човешкия живот не струва и пукната параЗатова губите всички избориТук обаче не минава с демагогияПросто хората напускат