Спешните медици посрещат новия си шеф с жива верига

Те отново ще протестират за по-добри условия на труд
35
Спешните медици посрещат новия си шеф с жива верига
Снимка: архив, БТА

Медиците от Спешна помощ – София и тази сутрин се събраха на протест, въпреки срещата вчера с д-р Таня Андреева. Те останаха недоволни от разговора с министъра, съобщи Нова телевизия.

Още по темата
Медиците се заканват да посрещнат с жива верига новия си шеф и да не го допуснат до работното му място.

Протестите на медиците започнаха след уволнението на шефа им Георги Гелев. До него се стигна, след като 40-годишна жена почина, докато чака закъсняваща линейка.
 
Медиците от Спешна помощ-София обаче не са съгласни с наказанието на шефа си и подадоха масово оставки. Последваха ги медици от Пловдив, Асеновград, Велико Търново и Шумен. 

Ако исканията за по-добри условия на труд не бъдат удовлетворени до месец, съществува опасност голяма част от България да остане без Спешна медицинска помощ.

Тази нощ в София са работили общо 11 екипа, които са били повикани на 130 адреса. „Един от лекарите вече е в болница”, заяви д-р Ангелов, който е на протеста. 

В 11:00 часа медиците се събират пред Министерството на здравеопазването.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
5
 
! Отговори
-10 преди 9 години
Много тъпо да стачкуваш заради управител който дава пари на администрацията, включително и на себе си, а на тези които опъват каиша и работят на терен да им дава минимално заплащане. Тези медици са мазохисти...----Не, тези медици са доволни от статуквото. Правят се, че работят и са доволни от парите, които им дават и че шефа им не ги юрка. И в момента, в който хората им напомнят, че са пълни некадърници започват да се оплакват, че парите били малко и за тези пари толкова.
8
2
 
4
 
! Отговори
коки преди 9 години
Много тъпо да стачкуваш заради управител който дава пари на администрацията, включително и на себе си, а на тези които опъват каиша и работят на терен да им дава минимално заплащане. Тези медици са мазохисти...
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Андрешкова,С лозунги не се лекуваВече са други времената
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като е решила да си ,,разчиства,, кмегките с министъра,тая лесбийка да се разправя с негоЗащо лъже,че ,,имало линейки,,,Защо в Смолян,който имал ,,отлична,, спешна помощ тази нощ е починал мъж от инфаркт пред вратата на центъра без лекарска помощ,т.к. имало само медсестра?Щом в отличния Цсмп умират мърцина какво я защитаваш таяВижда се,че те ставаИмало пари,ама накупила с тях *** за парамедици,а сега си мие ръцете и нагло политизира
5
8
 
4
 
! Отговори
-10 преди 9 години
Вчера слушам един "недоволен" служител в Бърза помощ - Пловдив. Заплатата му била чисто към 900 лв. Че това е максималната заплата в региона бе байно, с малки изключения. И каква искаш да ти е заплатата в България на един парамедик дейност, която по света се извършва от хора с няколко месечен курс?
4
2
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
Честито таксиЗащото тия ринейки не станатНа 700 000 км саАма комунистите винаги са ,,прави,,Чао!
3
4
 
4
 
! Отговори
-10 преди 9 години
Толкова добрият директор сам трябваше да си е подал досега оставката, а не да си кюта на държавното местенце и да имитира дейност. От него се искат резултати, след като има фактори независещи от него да постигне тези резултати и след като не може да се пребори с тези фактори единственото правилно и достойно действие е да си подаде оставката. А не да се натиска на държавната работа!!!
2
3
 
4
 
! Отговори
на прощаване преди 9 години
Като имала свой човек за поста,тая вампирка зощо не е обявила конкурс,ами клатушкала системата 4 месеца без да вземе решениеИ това не е протест,а прощаване със систематаНе плачете комунази,ами отивайте да ,,оказвате,,спешна,, помощ с вързани ръце
1
5
 
8
 
! Отговори
-10 преди 9 години
Хайде да ги попитам обичните от нас медици защо не правеха живи вериги и не допускаха предишния си директор до работното място. Да не би той да им беше осигурил тези неща, които сега искат. Двулични наглеци!!! Най-мързеливата прослойка на лекари се е настанили в "Бърза" помощ и само реват, че това или онова им било малко или нямали. Първо покажете, че сте заинтересувани от здравето на пациентите си и тогава искайте. В обикновени извозвачи са се превърнали, такситата могат да вършат същата работа