Наводненията ще доведат до проблеми в икономиката

Рано да се говори дали ще скочат цените на храните, заяви Бобева
21 юни 2014 12:10, Александър Попов
40
Наводненията ще доведат до проблеми в икономиката
Снимка: Булфото, архив

Заради наводненията може да очакваме проблеми върху туризма, реколтата и инфраструктурата, заяви вицепремиерът Даниела Бобева пред Дарик.

По думите й има пострадали плажове, а снимките им вече се разпространяват по чуждите туристически сайтове.

"Стабилизира се ситуацията във Варна. Разчистването тече съгласно плановете, няма допълнителни усложнения на метеорологичната обстановка. Добрич и Велико Търново са в критичната фаза, но там е направена добра организация. Вземат се всички възможни мерки и тече евакуация на хора там, където има по-голям риск. Вече не очакваме жертви", допълни Бобева.

Според нея няма все още оценки на щетите, тъй като гражданите трябва да заявят претенциите си. Във Варна обаче ставало дума и за доста незаконни постройки.

"От бедствието ще има негативни ефекти върху икономиката. Освен преките щети за гражданите, които са поправими, има инфраструктура, която трябва да се възстанови. Има проблеми с реколтата, щетите върху нея - особено в Добричко, където е един от най-важните ни селскостопански региони, ще представляват сериозен проблем за икономиката. Все още обаче е рано да се говори дали ще скочат цените на храните. Проблеми ще има и за туризма, някои от плажовете са засегнати. Може да се уплашат и туристите", каза още вицепремиерът.

Според нея основният проблем при кризи у нас е превенцията. Неглижира се и не се поставя на първо място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ме интересува ,понеже за мен никой не го итересува!!!
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най големия проблем за икономиката сте вие самите ! Имало ли е случай когато комунистите да са дошли на власт , и да не са ни завлекли в калта , та все други да им ринат лай ...ната
30
0
 
7
 
! Отговори
Пакостница преди 9 години
Леле, всички в това правителство са страшно "умни". Говорят очевидни неща и си мислят че изглеждат много умни и начетени. Абе *** трайте си и не ставайте смешни. Ясно е че цялото това бедствие ви дойде душич.Сега спокойно ще си измиете ръцете с липсващите пари в бюджета. Всъщност вече започнахте - много от постройките били незаконни. Ама ще платите на *** отнесените им кочинки, защото те са ви електората. Българите пак да духат супата.
29
0
 
7
 
! Отговори
boss преди 9 години
От толкова много икономисти нищо вече не е наред!
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 28 - от 18 до 20 и 21---Когато човек не се примирява с БогаБог го примирява със Себе си - но по доста тежък начин изпълнен с изпитания---Нека Бог да помилва и славата да е единствено Нему!
27
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Плащам данъци, с които се предполага, че трябва да се строи инфраструктура, вклч. отводнителни системи; както и по- дебел асфалт, които няма да бъде отнесен от следващия по- силен дъжд. Не плащам данъци да се возите в мерцедеси и да ходите на почивка в Анталия, да храните *** и да си ги прибирате в личните в и банкови сметки. Като благото на Държавата трябва да е преди вашето, депутати!
26
1
 
5
 
! Отговори
от 18 до 20 и 21 преди 9 години
Добре, щом казваш.Нямам нищо против да си пишеш коментарите, но стига си се изживявал като пророк на не знам си коя религия."СМЪРТТА ИДВА НЕОЧАКВАНО! -Да не го забравямеБОЖИ ЗАКОН!"Пък и откъде ти ще знаеш божиите закони ???? Преполагам от някой обикновен човек също като теб наричащ себе си "пророк". Тогава какъв си ти, че да определяш за нас хората кое е божии закон? И какви са тия в които вярваш, че те да ни определят божиите закони? Някакви *** - провъзгласили се за божии служители.
25
0
 
7
 
! Отговори
До 8 преди 9 години
Когато нямало природни бедствия,турците "строяха джамии и църкви за хората" - ти парите на Министерството на извънредните ситуации ли имаш предвид? Защото започваш коментара си с думи за това бивше министерство и излиза,че там са се разпореждали само турци. Нямам нищо против турците,но не мога да разбера защо според теб,когато няма природни бедствия, с наличните пари трябва да се строят храмове? Не е ли по-добре да се оправи инфраструктурата и да се почистват речните корита?Църкви и джамии имаме
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВАШАТА НЕКАДЪРНОСТ ДОВЕДЕ И БЕДСТВИЯТА НА НАРОДА ,ЗАЩОТО ВСИЧКИ ПАРИ КОИТО ТРЯБВА ДА ОТИДАТ КЪДЕТО ТРЯБВА ОТИВАТ ПО ВАШИТЕ БЕЗДЪННИ ДЖОБОВЕ. КОМУНИСТИЧЕСКИ АКУЛИ.
23
0
 
6
 
! Отговори
Моно преди 9 години
Тая кога я избираха не беше ли малко по-ухилена . А за оправдание от природните бедствия,вече и децата знаят. Комунист види ли камъче да се търкаля по пътя и то муе виновно. А къде са фондовете за бедствия??????
22
0
 
15
 
! Отговори
ууууууууууууу преди 9 години
Айде пак почнаха да спекулират . Защо, да скачат цените на храните, като повечето са внос ей това не ми е ясно?
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фасулова-Бобева принадлежи неразривно към школата ,която фалира банки и държави! До вчера се пъчеше колко са добри в икономиката, днес свири отбой и природата и е виновна! Оставка!
20
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен18 и да добавя---СМЪРТТА ИДВА НЕОЧАКВАНО! -Да не го забравямеБОЖИ ЗАКОН!
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен18--ВЕЧНО ЖИВ Е СВЕТИЯ ДУХТялото е тленно и УМИРАСМЪРТТА ИДВА ПРИ ВСЕКИ КОЙТО СЕ Е РОДИЛ В ПЛЪТ-БОЖИ ЗАКОН
18
2
 
14
 
! Отговори
междунар. журналист преди 9 години
Хайде сега простите и злобни червени *** да обяснят от къде Станишев има пари да си купи дворец в Олтен Швейцария. Нали много го защитавате. Вие ще си останете голтаци , а той ще си живее като цар. ***, по-***, най-***, комунист-социалист.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ххх"Писано е в стари времена "ДЕЛОТО НА ЧОВЕШКИТЕ РЪЦЕ ЩЕ БЪДЕ УНИЩОЖЕНО" "Надявам се делото на твоите ръце - изразено в сайта като коментар да бъде унищожено от минусите или от ***. Било писано по стари времена. Къде го прочете, сектант глупав, че е било писано? Аман от хора внасящи под всяка статия мнение само заради някакво съвпадение с цитат на някой измислен пророк. Не вярвай в глупости ами се осъзнай.
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая кикимора с колко шии е бе?Джаба Хатянина ряпа да яде пред нея!
15
4
 
1
 
! Отговори
ххх преди 9 години
Даниела Бобева: Потопът ще донесе проблеми в туризма, реколтата и инфраструктурата----С това признание на "властта" се вижда безсилието на човек пред БОГА!--Писано е в стари времена "ДЕЛОТО НА ЧОВЕШКИТЕ РЪЦЕ ЩЕ БЪДЕ УНИЩОЖЕНО"--БОГ Е ИСТИНЕН И ВЕРЕН И ПОСТОЯНЕННИКОГА ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ СМЪРТТА...КОЙ СЕ Е ОТЪРВАЛ ОТ НЕЯ?
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Наводненията ще доведат до проблеми в икономиката"И бизнеса е вече с оправдание да намалява заплатите. За тях природното бедствие е благодат, за да си измислят причини да намаляват заплати. Дъжда им бил виновен на работодателите. Защото уж не могат да покрият щетите на собственните си фирми и ИНАЧЕ УЖ нямало да отселеят те и да отселее бизнеса им ако не намалят заплатите. Нали има застраховки. Да са се застраховали за природни катаклизми. Това е отговорност на шефовете и собственниците.
13
2
 
14
 
! Отговори
90 преди 9 години
На крив комунист - дъждовете му пречат!