ДАНС закопча още трима за SMS-и с атаки срещу банки

Днес става ясно какви обвинения ще повдигнат на задържаните вчера
Обновена: 29 юни 2014 12:31 | 29 юни 2014 12:30,
152
ДАНС закопча още трима за SMS-и с атаки срещу банки
Снимка: БТА

Още трима души са задържани днес във връзка с атаки чрез SMS-и, имейли и телефонни обаждания срещу банки, съобщиха от ДАНС.

Те разпространявали невярна информация, уронваща престижа на търговски банки и дестабилизираща банковата система. Вчера за същото бяха арестувани други трима души - двама в Русе и един в София.

Още по темата
Днес се очаква да стане ясно какви обвинения ще бъдат повдигнати на тримата задържани вчера. 24-часовата им мярка изтича тази вечер, съобщи БНТ.

Задържаният в София млад мъж се намира в ареста на СДВР. Според ДАНС той е разпращал информация, уронваща престижа на търговски банки и дестабилизираща банковата система с цел лично облагодетелстване.

По информация на БНТ задържаният е имал кредит в банката, която атакувал. В Русе друг мъж е уличен, че е изпращал имейли за проблеми с ликвидността на една от банките. Той е от София, компютърен специалист, в предишни години е засичан в хакерство.

Пак в Русе вчера беше задържан и 45-годишният Венцислав Ангелов, известен като Венци-Чикагото, заради злонамерени атаки срещу голяма българска банка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още по темата: банкизадържаниатаки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде де...партенки от червенотурската мафия за отвличане на вниманието. Със СМС-и ще събори някой банка! То бива да вземате *** за наивен (не че не е), ама чак пък толкова...
59
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами доживяхме - арестуват некви папагали дето събарят с смси банки с цел лична облага.......
58
4
 
6
 
! Отговори
НекъвХорорНекъвХел преди 9 години
Деца, бъдете сигурни, че няма да стигнат до поръчителите - Пеевски и Доган. В България всички такива неща се уреждат зад кулисите. Явно Доган държи за топките целия политически елитец ("Неговата верица елитична!"). Затова и с пръст няма да пипнат Прасчо.
57
0
 
2
 
! Отговори
Непукист преди 9 години
Картоф.
56
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tazi gadost niama vrazka s Boiko, no ako triabva i toi shte im se priteche na pomosht. Dobro i uslujlivo momche.
55
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Алооу, електората с 15 -ти номер, прочетете си отново инструкциите, няколко пъти на глас си ги прочетете, че много издишате ;) Само глупости пишете, прости и нелогични слухове пускате, противоречите си на вас самите и един на друг! Вземете по сериозно четете инструкциите че ще намалят надника ;)
54
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Stanishev, Peevski, Dogan, vse otbor yunaci. s fesove i kalpaci. Iznasiat parichki v chujbina i okoto ne im migva.
53
1
 
8
 
! Отговори
ПОЛИТИЦИ БГта преди 9 години
СЕГА ,НИЕ ТРЯБВА ДА СЕ СТРЕСНЕМ И ДА СПРЕМ ДА КАЗВАМЕ НА ХОРАТА,ТЕГЛЕТЕ СИ ПАРИТЕ,БАНКИТЕ ФАЛИРАТ,И ТОВА АКО НЕ Е ДИКТАТУРА,САКЪН БАНКИТЕ СА СЕВЩЕННИ
52
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко ако се мъчеше, щеше да отида евродепутат. То се видя кой се мъчи тука ;)
51
3
 
7
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 56Впрочем Бойко според някои *** тук в този форум е двоен агент. Отива във Вашингтон за консултации с Бардака, но в същото време си говори с Путин по телефона какво възнамеряват хамериканците спремо нас. Бе Щирлиц за *** не става пред него!
50
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какъв е този, който ограбва цяла банкова система(като бесепарите)? Ами естествено че е крадец. Дори нещо повече. А ако същя този крадец притежава и прокуратурата и заплашва всеки, дръзнал да съобщи за престъплението със прокурор, какъв е той??? Малоуни лицемерни червени ***, спестете си лицемерните извъртания. Никой никога няма да ви повярва. Заслужихте си го. Потърсихте и намерихте това, което потърсихте.
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Dim bez ogan niama. Zashto gotviat izborite po vreme na bairam i s kakvi pari shte se finansira prisastvieto na turskite grajdani na izbornia den? Koi ima interes bankata da falira. Ako parite mi sa tam az niamam interes, no ako imam ogromen kredit koito triabva da vrashtam s lihva shte radvam drug da se pogriji.Razbirate li ? Bulgartabak, Vivakom, itn itn
48
11
 
13
 
! Отговори
se преди 9 години
Човека причиняващ хаос у нас се казва БОЙКО! Той от 16 месеца се мъчи че му свърши келепира и сее омраза и хаос за да се върне като примиер! Да ама не! Голямото заблуждение е чеГерберите ще спечелят но когато един държавник продава интересите на страната си трябва ли да му се вярва???? Вашингтонската екскурзия показа че ББ е чужд агент и се стреми да служи на други интереси! Жалко за младите хора тук!
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
52, ти , като разбиращ, защо ми четеш лекции спуснати от някъде си, повтаряни само и единствено във всички червени медии? Нали си много разбиращ? Нямаш ли собствено мнение, или ти е по - изгодно да повтаряш като папагал без да мислиш? Сравнението ми е точно. Има престъпление. Някои оповестява публично за него ибива обявен за престъпник. Тоа е опит за прикриване на престъпление със заплаха за съдебно преследване. От това по долно ако има, здраве му кажи. А колко ТИ си адекватен се вижда ;)
46
1
 
13
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Цацаров, хващай пионките- вкарвай ги в затвора и да си спокоен!
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tam kadeto ima dim sas sigornost e zapalen i ogan. Pravitelstvoto krade i sega pravi nova oligaro-komunisticheska shema za pladnejki obir na naroda. Ne ste dlajni da poviarvate no ako go zapomnite sled polovin godina shte si go pripomnite.1. Stanishev nikoga ne e bil komunist. Toi prosto si beshe mushenik pevarnal se v most na Dogan za da vleznat turcite v upravlenieto na Balgaria. Sledvashtia napusnal shte e Oresharski, sled nego i Cacarov. Sled tiah shte ostane naroda i dalgovete
44
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кабинетът на Орешарски залитна към усвояване на още няколко милярда без да има нещо насреща - също като в Белене. И провали Южен Поток. И за това ще си плати. Даму е честито.
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 46От некадърното ти сравнение е ясно, че си достатъчно глупав, за да няма как да си адекватно реагиращ на темата, понеже очевидно не разбираш за какво става въпрос. Сравнението с крадец е абсолютно просташко, но е типично за "ново-демократ", такъв който 255 "мрази и бори комунисте".Точзо тиквата в момента извършва престъпление с изявленията си, заради което във всяка нормална страна би бил изправен пред съд.
42
0
 
6
 
! Отговори
FBI преди 9 години
питайте Бисер-Петното за Венци-Чикагото от Русе , той ще го изпее
41
2
 
10
 
! Отговори
1 преди 9 години
Айдее кабинетът на Орешарски залитна към Русия и сега американските агенти от ГЕРБ направиха и невъзможното, за да срутят всичко. И ще излязат като спасители и победители, след като разрешат създадените от тях проблеми. ГЕРБ ще дойде на власт, ще се коалират с приятеля си Бареков и заедно ще си обслужват американските интереси. Българинът ще мре в мизерия докато някой тлъст американски *** стои по цял ден да гледа телевизия, заровен в опаковки от макдоналдс и кока-кола. Обичам си съдбата.