ДАНС закопча още трима за SMS-и с атаки срещу банки

Днес става ясно какви обвинения ще повдигнат на задържаните вчера
Обновена: 29 юни 2014 12:31 | 29 юни 2014 12:30,
152
ДАНС закопча още трима за SMS-и с атаки срещу банки
Снимка: БТА

Още трима души са задържани днес във връзка с атаки чрез SMS-и, имейли и телефонни обаждания срещу банки, съобщиха от ДАНС.

Те разпространявали невярна информация, уронваща престижа на търговски банки и дестабилизираща банковата система. Вчера за същото бяха арестувани други трима души - двама в Русе и един в София.

Още по темата
Днес се очаква да стане ясно какви обвинения ще бъдат повдигнати на тримата задържани вчера. 24-часовата им мярка изтича тази вечер, съобщи БНТ.

Задържаният в София млад мъж се намира в ареста на СДВР. Според ДАНС той е разпращал информация, уронваща престижа на търговски банки и дестабилизираща банковата система с цел лично облагодетелстване.

По информация на БНТ задържаният е имал кредит в банката, която атакувал. В Русе друг мъж е уличен, че е изпращал имейли за проблеми с ликвидността на една от банките. Той е от София, компютърен специалист, в предишни години е засичан в хакерство.

Пак в Русе вчера беше задържан и 45-годишният Венцислав Ангелов, известен като Венци-Чикагото, заради злонамерени атаки срещу голяма българска банка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още по темата: банкизадържаниатаки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
0
 
! Отговори
3 do 3 ili plus 3 преди 9 години
vchera tridneska tria edno ime leti bg narod da tarpi i ima doveriea darjavnite firmi se premestili barsichko uspeshno v druga banka
19
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То и кризата в Гърция беше заради трима спамъри.И световната криза е заради спамъри.
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди време четох,че *** е единствената банка,в която няма хора от бившата ДС
17
2
 
12
 
! Отговори
Somebody преди 9 години
Аз мисля, че трябва да се свика КСНС, тъй като очевидно има организирана може биизвън Бг атака срещу Бг банки. Това действително би могъл да бъде въпрос касаещ националната сигурност и освен това въпроса е с подчертан обществен интерес. Нека и президента покаже "за кого играе". И нека всички се вслушат в гласа на БНБ и останалите експерти, които в други ситуации дори не са си спестявали критиките! Мисля, обаче, че някои политици в и извън Бг трябва да си понесат заслуженото!
16
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кокошкарите ги арестуваха, виж поръчителите са си добре.
15
2
 
7
 
! Отговори
ДС преди 9 години
"атаки срещу голяма българска банка"Е гати вица... българска банка... то имаш една и се погрижиха да я сринат......
14
1
 
18
 
! Отговори
gz преди 9 години
Какво доверие при положение ,че всеки втори в тази държава се изживява като тарикат и мошеник,а най изпечените са във властта от много време. Как така има 5 милиарда депозити в КТБ ,а няма пари и защо собственика се крие в чужбина след като всичко е наред още преди да се извият опашките пред клоновете??
13
15
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А Бойко Борисов кога ще бъде арестуван ?
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
mafiata raztvori pipala ,che naroda ne im viarva niama kvo da praviat osven da nasajdat strah i teror koito shte se zadalbochi ,prosto niamat izbor zashtoto darjavata se ypravliava ot edna grypa prestapnici 26 god .
11
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички са единодушни че банковата система се крепи на доверието. Интересно на какво се крепи българската банкова система , след като няколко спамъри могат да разклатят доверието в нея?
10
11
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма ли да арестуват така и Бойко Борисов? Вчера този *** каза, че държавата била фалирала, хората да си теглели парите щом финансовия министър казал да не го правят... Защо за едни може, а за други не? Трябва да бъде арестуван по абсолютно същия начин без компромиси!
9
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А шопара кога ?
8
0
 
12
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Започва битка между мафиотските пари чрез адвокати и съдебната система . Обикновено съдебната система губи битката. Не казвам другата мафия.
7
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тия надминаха по фалш и хамериканците дето си бутнаха кулите и обвиниха марсианците. Банкерите не крали много, банковата система била стабила ама злодеите я бутали с мейли. На ви нов световен ред на банкерите - имат право да ви арестуват без да казват защо, без адвокат, имат право да ви измъчват - днес в уса, утре в цял свят. Който не е съгласен - трият му коментара да не се чува. Филмите шокова доктрина и новите господари на света показват как действат.
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Моите кредите са в евро, така, че не се притеснявам.
5
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прави ми лошо впечатление,че по темата банки се изказват вечните всезнайковци,които при посещение в банка с усилие биха попълнили и най-простия документ.Не виждам вещи хора да говорят благодарение на своя опит.Дори обикновен банков служител знае повече от онова,което се чува от телевизора.Някой искал да свали борда заради огромните си кредити.Но що се отнася до тази ябълка на раздора,то половин България се е набухала с кредити,които не може да плаща.
4
2
 
26
 
! Отговори
до 6 преди 9 години
Бойко пак не си си пил хапчето
3
3
 
34
 
! Отговори
зайноу преди 9 години
пращаш смс-и срещу баковата система - затвор, ломоти простотии и задкулисно клатиш не само системата, но и държавата - готвиш се за следващ и служебен, и редовен премиер
2
19
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да продължават до като стигнат до главният терорист в държавата Боко БорисУФ.
1
30
 
11
 
! Отговори
не думай преди 9 години
Само трима ли са руската агентура в България ?