Повечето млади двойки у нас не успяват да спестяват

Една трета влагат спестяванията си в банка, сочи проучване
30 юни 2014 21:20,
64
Повечето млади двойки у нас не успяват да спестяват
Снимка: архив Булфото

Над 2/3 от младите двойки в България харчат всичките си приходи и не успяват да спестяват, сочи проучването "Съвременните двама“ на агенцията за маркетингови проучвания “Ноема“ и агенция AMI Communications.

В малките градове и в селата 80% от младите хора на възраст до 35 години харчат всичките си приходи през месеца. Това е значително по-висок спрямо тези в София. В столицата 60% от младите двойки не успяват да спестяват, а в големите градове този процент е 63, показват данните.

28% от младите двойки влагат спестяванията си в банка. За София процентът е по-нисък, отколкото за малките градове и селата – 20, спрямо 30 на сто. Основно своите спестявания столичани харчат за нуждите на домакинството (67% от двойките), а 7% от тях инвестират в жилище.

В малките градове в страната 30% от двойките влагат спестяванията си за нуждите на домакинството, а 10% - в покупка на имот.

Като цяло в страната само 4% от младите двойки инвестират своите спестявания в разширяване на бизнеса си.

Проучването търси отговор и на въпроса доколко успяват да се реализират младите хора у нас. От данните става ясно, че само при 26% от младите двойки единият партньор работи и издържа домакинството.

В малките градове и селата този процент е по-висок – в 38% от домакинствата на двойки на възраст до 35 години работи само един от партньорите и с неговите доходи се издържа семейството.

В София нещата са коренно различни – при 90% от младите двойки и двамата партньори работят и получават доходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Забелязвам следната тенденция- страшно много раздразнени, завистливи хора има. Хора, които просто не искат да приемат, че има имащи и то имащи в резултат на умствен труд. Скачат и се заяждат без да мислят, то и затова са на подобно положение- много приказки, действия, водещи до развитие- нула. Вземете помислете малко по-далеч от панелните квартали. Сигурно няма един човек с нов апартамент и нова кола, който да печели добре според вас?! Смешни, злобни завистници. Заслужавате си живота.
51
1
 
4
 
! Отговори
ot Holandia преди 9 години
V Holandia ima danak imane, 1,2% godichno, ot tova koeto pritejava chovek: pari, imoti po danachna ozenka, avtomobili - po ozenka zastrahovka.Hubavo bi bilo da ima takuv danak i v Bulgaria.
50
0
 
2
 
! Отговори
Skruch Mak Dak преди 9 години
I az spestqvam po 10000....ma stotinki na mesets ;)
49
6
 
11
 
! Отговори
Сашо преди 9 години
Спестявайте, че някой нямат късмета да умрат млади.Случка в болницата: Баба плаче в коридора на болница, искат и докторите 10 000 лв. за операция на краката, подмяна на капачките на колената . Проблема е, че като се движи и я боли много . Здравно усигорена, но касата не покрива всичко . Бабата не е виждала толкова пари на куп. Като млада е яла и пила и е имала мухльовци мъже . Сега е сама и безпомощна . Имайте го на предвид млади дами .
48
0
 
9
 
! Отговори
Симо до 27 преди 9 години
Колко си прав! Ако ще новобогаташите да се оградят с 4 м. огради, да направят СОТ, кръгова видеоохрана, ако ще въоръжена охрана да си наемат, ако ще да се лекуват в чужбина, все някога ще излязат на улицата и със скъпия автомобил, някой недоучил *** ще го отнесе с ладата, и тогава ще се сблъска с БГ действителността. Все някой ще го пресрещне отнякъде, народа в страната гладува и постепенно се изнася на потоци към богатите. Не ми се хвалете колко вземате в България!!!
47
3
 
11
 
! Отговори
XXL преди 9 години
Браво на всички...;)) Работете маймуни,работете-работете и пестете....
46
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Печеля по 4 хил на месец. Харча 2 и спестявам 2. Вече имам влогове на обща стойност около 98 хил
45
2
 
18
 
! Отговори
бако моряко преди 9 години
аз съм капитан на кораб и спестявям 10к на месец, но жена ми има толкова бройки вече,колкото врабчета не сте виждаали всичките тука
44
0
 
4
 
! Отговори
Дедо преди 9 години
Ако клоновете на банките са по клоните на дърветата може и тъй да е Бурчо :-)!
43
4
 
10
 
! Отговори
боко от банкя преди 9 години
спестявам по 400 000 на емсец от бюджета,усвоявам го правилно
42
3
 
4
 
! Отговори
Буров преди 9 години
До ДедоДедо, объркал си се. Почти всички клонове на банки са под наем --- за справки Буров
41
2
 
5
 
! Отговори
Дедо преди 9 години
Бурчо, аз не съм чул банкер да наема имот - той си купува. Май нещо се опитваш да ни пробуташ менте история!
40
1
 
6
 
! Отговори
нуждаещ се преди 9 години
моя, дайте ми парите от снимката
39
4
 
4
 
! Отговори
Буров преди 9 години
азе пък не спестявам при банкерите, а си купувам имоти. после ги давам под наем на банкери. те ти дивидент йлядо сто и един процента реал!
38
6
 
6
 
! Отговори
пешо от марс преди 9 години
мен ме е наела големата тиква от банкя за 50 000 евра на вечер, да лепя плакати --- Сергей е п*дал!
37
0
 
29
 
! Отговори
Калкулатор Първи преди 9 години
Пичове, харчете си парите, спестяванията ги оставете за будалите, ако направим една проста сметка за лихвения процент срещу официалната инфлация и реалното обезценяване на парите ще стигнем до извода че от спестяванията имат полза само банкерите ... така че приятно харчене!
36
1
 
12
 
! Отговори
до 42 преди 9 години
аз пък пестя по две къщи в гърция годишно вече заградих един полуостров ама нямам кола нищо пък с тая яхта кво да се прави ....мойта ми купи *** за 50 000 евро да си съм с часовник било така скромно...аз ще и купя ПЕТИ ШИПАРА коледа по 250 кг щото ще и купя лъвче скромно да има домашен любимец
35
4
 
17
 
! Отговори
аз двойно преди 9 години
аз работя в ti сектора да не бъркате с it, там заплатите са двойни и аз взимам чисто по 90 000 хиляди тя и мойта толкова ама си пестиме по 500 000 годишно е ходим на планина и в чужденеция ама тове всеки месец без да се ограничаваме...той даже ТАТЕ вика купи си една банка да си спестяваш вътре парите ама не засега
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като ще се надлъгваме нека и язе ,начии я съм аграр с 1000 000 декара печелим 60 000 000 на година по 60 лева на декар (логично ) жената е директор в КПМГ 10000 на месец .
33
0
 
9
 
! Отговори
хорейшио преди 9 години
аз спестявам по 80 000 на месец, някой повече