ГЕРБ ще е във властта, но дали Борисов ще е премиер?

Политолог не изключи няколко управленски формата в 43-то НС
Обновена: 18 юли 2014 22:50 | 18 юли 2014 19:05, Веселина Йорданова
149
ГЕРБ ще е във властта, но дали Борисов ще е премиер?
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

ГЕРБ със сигурност ще участва във властта след предсрочните избори на 5 октомври, прогнозира политологът Димитър Ганев от Института "Иван Хаджийски" пред БНР.

Според него обаче има два въпроса, на които никой не може да отговори в момента - с кого ще управлява ГЕРБ и дали Бойко Борисов ще бъде министър-председател. Ганев допусна, че вторият въпрос може да бъде поставен като условие от евентуалния коалиционен партньор на партията на Борисов.

Още по темата
Според политолога се наблюдава прегрупиране на силите в няколко посоки и през последните дни виждаме специфично единодействие между ГЕРБ и ДПС.

„Но това, че позициите им съвпадат по определени въпроси, далеч не трябва да ни говори, че трябва да очакваме коалиция между ГЕРБ и ДПС“, уточни той.

Ганев смята, че ако ГЕРБ и Реформаторският блок успеят да спечелят над 121 депутати в следващото Народно събрание, то това ще е управляващата коалиция.

"Все още не сме видели коалиционната култура на г-н Борисов, тъй като той управляваше сам, но смятам, че в крайна сметка може да се прояви известна гъвкавост", коментира той.

Политологът не изключи и възможността в рамките на следващия парламент да има няколко управленски формата.

По отношение на казуса с КТБ Димитър Ганев коментира, че доверието в БНБ в момента е на кота нула и ще са необходими години, за да може институцията да си върне загубеното.

По думите му от няколко години сме в процес, при който една по една институциите губят доверие и започват да страдат от сериозна липса на легитимност, а БНБ беше една от малкото институции, които все още се ползваха с някакво доверие.

Според него информацията, с която разполагаме, не дава основание да говорим с категоричност каквото и да е, тъй като всяка информация от БНБ впоследствие бива опровергавана от прокуратурата или друга институция.

Ганев отхвърли възможността ситуацията с КТБ да е резултат от нечий сценарий.

„На фона на този хаос в държавата нито един политически или икономически субект не може да се движи по определен сценарий, тъй като положението се мени буквално с минути. Така че да се говори за сценарий, зад който стои един човек или организация, на този етап звучи несериозно“, каза политологът и допълни, че са намесени твърде много субекти с разнопосочни интереси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е бати пропагандата тече пак по бнтето, тиа наши медии са за разстрел бе
48
1
 
12
 
! Отговори
по мaлко противен преди 9 години
Боли ме фенерa кой че ни продaвa нa господaрите, всички сa чорбaджии,Но aко може дa не е *** охрaнител зaклет комсомолец, поне товa дa не е !
47
4
 
17
 
! Отговори
Меринджей преди 9 години
Мутрата отново?Ко,не!
46
0
 
5
 
! Отговори
Гамена преди 9 години
Гласувайте за Мен - Аз Ще ВИ "Оправя".
45
4
 
16
 
! Отговори
gost99 преди 9 години
Как ли ще изненадат някой герберски порчета когато българоубийеците от герб няма да имат мнозинство и никога повече няма да управляват самостоятелно.Герберчета прости разберете ще вече хората се отвратиха от всички политици независимо дали се казват бойко тиквата бостанскато плашило баба цецка цачева прочие и затова не гласуват на изборите.И точно поради тази причина избирателната активност на 5 октомври ще е много ниска за ужас на герберастите
44
3
 
19
 
! Отговори
gost36 преди 9 години
Нека бойко тиквеника и българоубийеците от герб да се върнат на власт и увеличат тока .Догава герберите и техните гъзоблизци ще бъдат изгонени със камъни от парламента
43
1
 
16
 
! Отговори
gost36 преди 9 години
Прогноза за изборите 5 октомври 2014 българоубийеците от герб 30% БСП 25% Барека 20% ,ДПС 15%.И отново герберастите няма да имат мнозинство и никога повече няма да управляват самостоятелно .Поради простата причина ще хората се отвратиха от всички политици нзависимо дали се казват бойко тиквеника прочие и затова не гласуват .Избирателната активност на идващите избори ще е много ниска това ще изненада всички партии ,герберските тролчета но най вече някой журналистче гъзолисчета на тиквунии
42
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз съм *** и вие сте прости, за това се разбираме - каза Мутрагеньо на миньорите .
41
5
 
20
 
! Отговори
До бг- матриала преди 9 години
Ами разбира се че Борисов ще е пак Премиер! Повечето от бг населението е опростачено , нагло , безочливо и си го припознава като свой човек! Останете си в България и си го отглеждайте този диктатор, умните хора вече не са в България а и още заминават всеки ден! Успех с Герб мазохисти!
40
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 78, абе какви комусти те гонят бе, комунизъм няма в България от 25 години и това не са комунисти, а партиийци и в ГЕРБ са повече отколкото в БСП, заблуден ***
39
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До rustamОбаче сега Бойко трябва да Прави като Курешарски, да се чеше по топките да гледа небето и да вика, квоооо комар ли бръмна
38
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще влязат ГЕРБ то е ясно, мафията си прави избори сама. По медиите ще промотират "единствената алтернатива" ГЕРБ, ще създадат чувството, че ГЕРБ е супер желана от българския народ, агенциите "ще предскажат" победата , после ще дойдат самите избори, ще бъдат тотално фалшифицирани и хоп отново старата песен. Докато не видя хора по затворите няма да повярвам на нито една промяна. Държавата е в национална катастрофа от 25 годишния преход, ВИНОВНИ - НЯМА.
37
5
 
16
 
! Отговори
rustam преди 9 години
БОРИСОВ ДА СЕ ПРИГОТВИ АКО СПЕЧЕЛИ ГЕРБ ЗА ТОВА КОЕТО СТАВАШЕ ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ И В НЕГО И ТОЙ ЩЕ РАБОТИ ПОД ОКУПАЦИЯ ИЗОБЩО ВСИЧКО КОЕТО ПРАВЕХА С ПАРЛАМЕНТА СЕГА ГИ ОЧАКВА
36
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДОБРЕ ЩЕ ГО КАЖА ТАКА ,ЩОТ ТРИЯТ,,,,,ЦАР КИРО Е ВЪВ АРЕСТА,СЕГА НЯМА КОЙ ДА ОРГАНИЗИРА РОМСКИТЕ ГЛАСОВЕ В ПОЛЗА НА ГЕРБ,БСП ЩЕ ПРИЛАПА ГЛАСОВЕТЕ НА РОМИТЕ,ГЕРБ И БСП СА СИ РОМСКО ТУРСКИ ПАРТИИ,ИЗБОРИТЕ СА НА БАЙРЯМ,ЩЕ СЕ НАДПРЕВАРВАТ ДА ОТКРИВАТ ДЖАМИИ И ДА ВАРЯТ КОРБАНИ,А ЗА Б ЪЛГАРИТЕ ОСТАВА РЕПРЕСИЯ И ИЗДРЪЖКА НА РОМИ,ТА ПО ЕВРОПЕЙСКИ ЛИ Е ?
35
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Политолози и социолози в България са платени партийни длъжности!
34
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо се натискат за тая власт?Има ли пари още за крадене?ААА за власт ще да е.Толкова ли е сладка тая власт?Купонджии са всичките
33
1
 
9
 
! Отговори
отговор преди 9 години
Няма, няма и няма да бъде!
32
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Провинциалистите и неграмотните (вкл. тези с КУПЕНИТЕ тапии) са си харесли Тиквун.Това е положението и няма спасение.Оказа се че демокрацията е контрапродуктивна при нации с ниско IQ.Ужас!!!
31
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Естествено, че ще е премиер. Нали с гипсиран крак ходи да се кланя в Израел и да обещава и малкото останало от дължавичката ни. Вече е назначен от САЩ и Израел за да си почеше комплексарското его за сметка на малкото оставащи българи тук.
30
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ И ВЛАСТ.....ГОСПОДИ СПАСИ БЪЛГАРИЯ !!!