Прогноза: Кабинетът на ГЕРБ на челни места в листите

Обновлението в тези на БСП е козметично, смята политолог
Обновена: 26 авг 2014 13:59 | 26 авг 2014 10:00, Веселина Йорданова
121
Прогноза: Кабинетът на ГЕРБ на челни места в листите
Снимка: архив, БулФото

Кабинетът на Борисов от 2009-2013 г. ще бъде на челни места в листите на ГЕРБ, смята политологът Димитър Ганев. Днес от партията ще обявят водачите на листите си за предсрочните избори на 5 октомври.

Според Ганев предизвикателството пред Реформаторския блок е, че те трябва да говорят на две групи хора и това по думите му е сложен политически танц.

Още по темата
„Едната част от техния електорат истински ненавижда ГЕРБ и всичко това, което сме свикнали да наблюдаваме от тяхното управление. Има, ако щете, интелектуална непоносимост към определени лица в ръководството на партията. Друга група от Реформаторите пък биха преглътнали това и биха били съгласни на сътрудничество с ГЕРБ само и само да бъдат в управлението“, обясни той пред БНР.

Според политолога именно тези две групи ръководството на Реформаторския блок трябва да удържи до изборите.

За ситуацията в БСП той каза, че на парламентарни избори водачите на листи са "почти бетонирани", защото всеки глас без преференция се смята за глас за тях.

БСП очаква между 50 и 60 места в парламента, което означава още максимум един човек от листа, освен водача, което прави разместването трудно, допълни той.

По думите му партията се наблюдава с особен интерес, тъй като разломът между централното ръководство и местните структури в последните месеци беше взел много сериозни размери.

„Това, което виждаме във водачите на листи на БСП, е запазване на баланса и възпроизводство на статуквото от времето на г-н Сергей Станишев. Революция в листите няма. Това 20-процентово обновление, за което говорят, по-скоро можем да го наречем козметично. Също така наблюдаваме разместване на кадри, които сме свикнали да наблюдаваме в определени региони“, коментира Димитър Ганев.

Според него от лидера Михаил Миков се е искало да удържи партията и именно това се цели до голяма степен с тези баланси и това възпроизводство.

Според Димитър Ганев на този етап са несериозни прогнозите колко ще са партиите в парламента и каква ще е разликата между първия и втория, защото ситуацията е изключително динамична.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
1
 
! Отговори
Борисов унищожи ... преди 9 години
... за 3.5 години 245.000 работни места, изяде фискалния резерв, изяде резерва на Здравната Каса, докара дефлация и забатачи икономиката и заетостта в трайна рецесия, продължаваща вече 5та година. С некадърното си "управление" Борисов върна икономиката и заетостта с 12 години назад, на ниво 2001-2002 година! Простият електорат, избиращ ГЕРБ, обаче, не се интересува от икономика.
84
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
най-големия враг на гербарите е българския народ, а най-голям съюзник - ДПС, готови винаги да разклатят което и да е правителство в удобния момент. Просто всички партии вече видяха че с ДПС нямат работа и сега ще им лъсне гербавия съюз Бостонов. И да се надяваме, чме и от двето турско-гърбави шайки ще се отървем завинаги след още един мандат мизерия и показна олигархомедийна пропаганда - лустрация на тези две олигархототалитарни псевдопартии с вождове ментета.спасение за българи, турци и всички
83
0
 
2
 
! Отговори
до 51 преди 9 години
гърбав *** и то със знаменце.
82
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интелигентният бибиянчо пак ще избяга от диспут. Това му е единствено печелившата стратегия за победа - ръсене на простотии услужливо раздухвани и пудрени от платините медии с държавните пари
81
1
 
10
 
! Отговори
Ина преди 9 години
Няма нормален човек, който да гласува за саботъорската партия ГЕРБ и хиените които я оглавяват
80
2
 
10
 
! Отговори
Алек преди 9 години
Народа трябва да си спомни какво се случи през изминалите 18 месеца. Когато се появи криза - Бойко избяга и остави друг да се справя със създадените от него проблеми. За разлика от ГЕРБ - БСП се справи с няколко големи кризи и не си позволи да остави държавата в хаос. Предполагам всеки си прави извода, кой е по-подходящ да управлява и кой наистина ще брани интереса на народа, а не совя собствен
79
1
 
7
 
! Отговори
Даниела преди 9 години
Миков е много подходящ за лидер на чевените и съм сигурна, че ще разбие слабите си опоненти от ГЕРБ в лицето на Московски и Борисов
78
0
 
10
 
! Отговори
Тодор преди 9 години
Само да не им излезат накрая криви сметките на Цветанов и Бойко и да се окаже, че ГЕРБ не води токова пред БСП
77
0
 
10
 
! Отговори
Даниела преди 9 години
Борисов и ГЕРБ винаги се целяли да загробят държавата ни на тези избори не бива да им позволяваме да довършат започнатото
76
1
 
5
 
! Отговори
Иван преди 9 години
БСП е единствената партия, която мисли за страната и за това как да преодолее проблемите в нея
75
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бог да пази българите от толкова много желаещи да ни управляват отново!
74
4
 
1
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
Много малко Кутевчета виждам днес по форумите?!Да не би да са в отпуск или са им спрели паричките?!
73
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те реформаторите я успеят да докарат 5%, я не...
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То това си беше ясно от самото начало
71
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Леле, каква изненада! Направо ще падна!
70
0
 
6
 
! Отговори
info. преди 9 години
Никола Филчев: Групата на Костов извърши криминалната приватизация, разграби държавно имущество. Беше приватизирано държавно имущество за 30 млрд. долара под ръководството на Костов, а в държавната хазна влязоха и се върнаха 3 млрд. долара.Извода е!Костов е най големият крадец на прехода.
69
1
 
17
 
! Отговори
драго преди 9 години
Ако на власт дойде тиквата още първия ден трябва да обсадим парламента и да го свалим,след това ще е късно и той ще е.е м.....а на народа както го прави 4 години докато не го изритахме от управлението като мръсно коте...Помнете още от първия ден после ще е късно.Тия от протестна мрежа дето се търкаляха като пиянки пред парламента и лаеха като минджови *** цяла година сега къде са,или всичкото било да вкараме пак крадливите Герб във властта?
68
2
 
10
 
! Отговори
Ясен преди 9 години
На експертите от групировката Герб им препоръчвам преди да анализират икономическите показатели да направят сравнение само по няколко от тях от 2010 г. до 2014 г. като фискален резерв, размер и изпълнение на приходите по бюджета, размер на държавния дълг, бюджетен дефицит и ще установят, че няма съществени различия. Дори някои от тях като фискален резерв са по добри към 30.07.2014 г. Така, че за колапс въобще не може да се говори, но на Герб така им изнася за да манипулират общественото мнение.
67
8
 
4
 
! Отговори
деловодител в БСП преди 9 години
Другари не се притеснявайте. Нашите пак ще са на власт. В момента нашата гордост Мишето Миков е на курс за Премиери в Москва, което показва , че ще взимаме властта ако трябва и по другия начин. Другаря Путин каза, че ще ни помогне както помага сега в Украйна. Венсеремос. Ура...а...аа...
66
3
 
15
 
! Отговори
иван преди 9 години
БСП трябва да се реформира защото там са най качествените хора,ръководството и следващият път като е управляваща да се обърне към реалните проблеми на народа защото така вече не може да продължава.Герб скоро ще се срине и както забравихме Симеончо който имаше по голям рейтинг от Борко така ще забравим че го е имало и гарда му.Партията му е куха няма Борко няма лапане няма Герб няма комисионни няма строежи и заеми.Няма го Борко няма нищо те затова го гледат като шарани в устата.