Болниците пълни като за последно

Причината – страхът, че в края на годината няма да има пари за лечение
Обновена: 8 сеп 2014 07:06 | 8 сеп 2014 07:05, Красимир Ангелов
30
Болниците пълни като за последно
Снимка: Булфото, архив

Големите болници у нас се напълниха с пациенти в края на лятото. Свободни легла останаха само от задължителния минимум за спешни случаи, съобщава "Труд".

Мениджъри в сектора обясниха пред изданието, че през последните дни потокът от пациенти се е увеличил драстично заради страха, че в края на годината здравната каса няма да има пари за болнично лечение.

"За това предупреждаваме още от началото на лятото", заяви Иван Димитров, представител на пациентите в надзория съвет на НЗОК. "Притеснението да не бъдат върнати от болница след месец-два се наблюдава при хронично болните, които периодично се хоспитализират", посочи и д-р Цветан Райчинов, председател на БЛС.

Пред вестника директорът на столичната Александровска болница д-р Костадин Ангелов посочи, че се очакват ръст на приетите през септември спрямо тези за същия месец на 2013 г. между 5% и 7%".

“При нас се увеличават спешните случаи, приемаме болни дори от Югозападна и Северозападна България", посочи шефът на "Пирогов" проф. Стоян Миланов, който също прогнозира повече пациенти през месеца спрямо същия месец миналата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
мед сестра преди 9 години
Там където работя е някакъв френетизъм за приемане на болни за щяло и нещяло с измислени диагнози и бързо превъртане през клиниката за пари.И как няма да е така като над 50% от парите се разпределят между трима души а останалата част е за всичко другоНие сме на възможния минимум за връзване на график и работим до несвяст като извършваме и повечето от дейностите на лекарите който не мерят и едно кръвно на приет пациент! Но се примиряваме за съжаление защото всеки има семейство.Това не е реформа!
12
4
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Е нали вече "лошите" и "крадливите" ги няма сега на власт са добрите,умните,интелигентните хайде вече всичко трябва да е о кей.На Орешарски не оставихте и два дни спокойствие да работи,сега вече втори месец имаме "кадърно" управление радвайте се.Изволниха хората които не са от "техните" и сега на чисто подготвят "почтената" си предизборна кампания в стил а ла Бойко,и като настане едно благоденствие,щастие народно че чак не ми се мисли.
11
0
 
9
 
! Отговори
до 20 преди 9 години
Абсолютно си прав! Аз съм лекар и въпреки това съм възмутен от нашата мафия в бели престилки! Бедна ви е фантазията какви работи (фалшификации) се вършат в болниците, само и само да се взимат много пари по пътеки! И това всеки го знае, но системата е такава, че нищо на практика не може да се направи за да се спрат течовете! И 10 милиарда да се дадат на здравеопазването пак няма да стигнат, защото има колеги и то в повечето случаи са такива, че колкото и пари да им дадат все са им малко и ламтят
10
1
 
7
 
! Отговори
Мая преди 9 години
до 13 Юнак Европа се пише с главна буква !!! Затова не можеш да успееш в България и си при кенгурутата в Австралия. На България и трябват грамотни хора, така че стой си там !
9
7
 
7
 
! Отговори
до 13 преди 9 години
Гордееш ли се, че си напуснал родината си? Една държава, за която твоите предци са дали живота си, за да съществува? Няма нищо велико в това да предадеш държавата си за собствените си интереси, вместо да се опиташ да промениш нещо.
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Благодарение на медиите винаги сме в крак с най-лошото случващо се в държавата. Жалко, че подминават добрите новини. Не че не се случват хубави неща, просто медиите печелят много повече като съобщават негативните събития.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой всячески се опитва да плаши хората ! 50 % вдигали тока , нямало да има пари в здравната каса , зимата фалит и т.н. Това го слушах и миналата есен !! И тоя шалажия скоро ще поеме управлението ...... *** народ еии
6
0
 
8
 
! Отговори
Д-р МАХМУРЛИЕВ преди 9 години
Псуем те животееееее...................
5
1
 
8
 
! Отговори
DO 5 преди 9 години
ISTINATA SI KAZAL I TO SYS CIFRI I FAKTI!!! IZVODYT E CHE NARODA NQMA POVECHE VREME DA OTLAGA A TRQBVA DA DEISTVA.....V MOMENTA CIGANORITE SA NI PREVZELI OTVSQKYDE.....TE NAPRAVO SA SI DERIBEI V TAQ DYRJAVA - KRADAT, UBIVAT, MAMQT, NE RABOTQT A POLZVAT VSICHKI SOCIALNI PRIDOBIVKI I DAJE OTGORE.....A NIE SME IM RABOTNICI I GI IZDYRJAME VSEKI MESEC!!! NIE SME SE PREVYRNALI V RAQ BE HORA....POGLEDNETE OGLEDAITE SE....NIE ROBUVAME I SE STRAHUVAME OT *** BEZ OBRAZOVANIE I NAGLI I AROGANTNI!!!
4
3
 
7
 
! Отговори
Лъф преди 9 години
Гнусна платена статия
3
0
 
25
 
! Отговори
доктор Хаус преди 9 години
Е па за последно си е. След 5 години няма да има лекари, а след 10-20 години малкото останали бели хора няма да издържат повече да носят "етническия мир" на гърба си... Само няколко цифри:- работещи в България българи: 2,1 милиона- работещи в чужбина българи: 2,4 милиона- смъртността е 110 000 годишно- годишно се раждат малко над 60 000 деца- от тях 50% не са българчета- около 25 000 заминават да учат на Запад годишноЗа 10 години това прави какво?
2
2
 
12
 
! Отговори
льжата преди 9 години
А днес е Богородица.Даже не го отразяват.
1
1
 
35
 
! Отговори
ДО 1 преди 9 години
Да ти кажа братле надали са и българи голяма част от тях....доста *** без да са внесли една стотинка осигуровки първи се уреждат да се лекуват и то в много от случайте за да ползват и безплатна храна в болниците....хем нахранени, хем на топло, а пове4ето от работещите българи или пенсионери редовно им се отказва достъп до болница или ле4ение, понеже квотата била пълна и ги пускат по трета глуха линия....тв'а е положението...шепа работеши в тая държава издържат кърлежи и ***!!!