НРС получава 1 млн. лв. за неотложни разходи

Кабинетът осигури дейността на военните училища с над 1.7 млн. лв.
0
НРС получава 1 млн. лв. за неотложни разходи
Снимка: архив, Ройтерс

1 млн. лева допълнително дава правителството на Националната разузнавателна служба. Средствата са за покриване на неотложни текущи разходи.

На редовно заседание днес служебният кабинет намали с 1,736 млн. лв. утвърдените разходи по бюджета на Министерството на отбраната за 2014 г. и ги предостави като допълнителен трансфер за държавните висши военни училища – ВА „Г. С. Раковски”, НВУ „Васил Левски” и ВВМУ „Никола Вапцаров”.

Със средствата ще бъде подпомогната дейността на висшите военни училища и ще бъдат осигурени допълнителните задачи, изпълнявани от тях за нуждите на Българската армия, за участие в операциите на международните сили и за издръжката на Центъра за изследване, изграждане и усъвършенстване на способности на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия. От 1 февруари 2014 г. тя се поема от Военната академия.

Допълнителните средства се осигуряват чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет.

Кабинетът реши днес да закрие Института за специална техника (ИСТ) при МВР. Причина за това са промените в Закона за специалните разузнавателни средства, направени с новия Закон за МВР.

С тях дейността на Института по създаване на специфични технически средства и системи, проектиране на удостоверителни знаци, защитени документи, щемпели и печати премина към Държавната агенция „Технически операции”.

Звената на ИСТ, които осъществяват експертно-криминалистична дейност, вече са преминали към Научноизследователския институт по криминалистика и криминология при МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари