Специални баби подкрепят студенти с физически увреждания

Носителки на титлата "Мисис Баба" организираха благотворителна кампания
26 сеп 2014 13:19, Красимир Ангелов
2
Специални баби подкрепят студенти с физически увреждания
Водещата Маги Желазкова със студентите с увреден слух Магдален Цветанов и Александър Андреев.

Носителки на титлата "Мисис Баба" предприеха кампания в подкрепа на студенти с физически увреждания.

На специален благотворителен концерт млади таланти, лишени от зрение, трогнаха публиката със своите прекрасни гласове. Събитието беше организирано от фондация "Клуб на готините баби", която обединява носителки на титлата "Мисис Баба", и фондация "Сила за живот".
 
Благотворителната кампания се провежда за втора година. Със събраните средства фондация "Клуб на готините баби“ закупува на студентите специални технически средства, които правят възможно обучението им. За незрящите студенти, например, липсата на научна литература и учебници в електронен вид е най-голямата трудност по време на следването им, посочват организаторите на събитието.
 
За учебната 2014/2015 г. помощ от фондацията са потърсили 16 студенти. Сред тях има параолимпиец, който учи в НСА, талантливи певици от Музикалната академия в Пловдив и много млади хора, следващи “Специална педагогика”, за да могат в бъдеще да помагат на деца с увреждания.
 
"Готините баби" споделиха, че се надяват кампанията, която продължава, да събере достатъчно средства и за създаването на виртуална библиотека, която да даде на незрящите студенти достъп до информацията, която имат техните колеги.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво за хубавата инициатива , да помагате ( в закупуване на технически средства )на студентите с увредено зрение !
1
4
 
0
 
! Отговори
специална баба преди 9 години
Ой на бабаааааа! Какви хубави деца! Дай да ви щипна по бузките!Пу, пу, пу, да не ви урочасам! Аааа, не се бършете, не се бършете!Хайде влизайте сега, ще ви сваря чай от живовляк и свински ***! Всичкия да го изпиете сега!