Богатството на една нация се измерва с възхода и победите й

Премиерът Близнашки участва в 50-годишнината от обявяването на Сливница за град
28 сеп 2014 20:49, Анисия Иванова
13
Богатството на една нация се измерва с възхода и победите й
Снимка БТА

Богатството на една национална история се съизмерва с примерите на възход и победа, на подвиг и на героизъм на всеотдайност и саможертва. Това каза министър-председателят Георги Близнашки пред гражданите на Сливница н тържествата по повод 50-годишнината от обявяването й за град, съобщи БТА.

По думите на премиера един от тези славни примери е победата при Сливница, събитие останало завинаги в националната летопис.

Преди 129 години тук се води решаваща битка, която предопределя изхода на Сръбско-Българската война и в значителна степен повлиява на бъдещето на освободената ни родина, каза премиерът.

По думите му България тогава има възможност за просперитет, за силно икономическо, социално и духовно развитие в следващите години, така че в началото на 20 век Европа да заговори за българското чудо. В словото си премиерът отбеляза величието на подвига на кап. Христо Попов, кап. Марин Маринов, Коста Паница и безиммените бойци на младата българска войска.

Той цитира част от стихотворението на Иван Вазов "Новото гробище на Сливница" и заяви, че историческите паметници и съвременното присъствие са достойните дела на една нация.

Вие имате всички основния да сте горди и с двете и да се влеете в редиците на хилядите строители на съвременна България, направила своя европейски избор още от Възраждането, каза Близнашки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
то възход, победи...
10
1
 
16
 
! Отговори
Бакал Петко преди 9 години
Богатството на една страна се измерва с количеството минал труд и с неговото ежедневно обогатяване с труда на заетата жива работна сила в обществения производствен процес в страната., господин професоре а не с победи и завоевания,както твърдите вие.
9
1
 
18
 
! Отговори
UMEN COVEK преди 9 години
OTNASIA SE ZA DRUGA STRANA,NO NE I ZA BALGARIA.
8
0
 
19
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 9 години
толкова съм отвратен от политиците ни , че и на историята не вярвам
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
PRUFESURE SKYSAI SI DIPLOMATA KVY VYZXOD KVI POBEDI KVI 5 LEVA?
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Богатството на една нация се измерва с възхода и победите йХа ха ха ха ха!..Тези хора или живеят в друга реалност или са луди!
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
da be zatova ot 4 daarjavi ostana tazi.. i tia si otiva ....
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На това у наше село му викат на гол г*з пищови.
3
2
 
29
 
! Отговори
аноним преди 9 години
какво е това *** на снимката ...даа нее оня дето му асфалтираха робите улицата до вилата?велик е,,, тогава време му ....е чакат гоо в централаата хахаха ,..*** *** само и само дасе докопа до власт е сагласен на всичко
2
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Остави ти историята, тя сметки не плаща. Днес сме последна дупка на кавала. Американците имат едва стотина години история, но са ни сложили в джоба си за това време, нас с хилядогодишната ни история. Нациите се оценяват по това какво са постигнали, а не колко дълго време са кретали за да свършат като последните мизерници.
1
2
 
22
 
! Отговори
Близнaшки преди 9 години
Комунизмът е един много крaсив идеaл, зa който сa зaгинaли светли личности!

Спонсорирани публикации