България защитила интереса си при отказа от руски изтребители

Министър Иванов: Външно ще излезе с официална позиция
Обновена: 8 окт 2014 13:21 | 8 окт 2014 13:18, Веселина Йорданова
244
България защитила интереса си при отказа от руски изтребители
Христо Иванов. Снимка Булфото

Външно министерство ще излезе с официална позиция във връзка с изявления на руски официални лица, цитирани в руските медии, които са свързани с "отказа" на страната ни от руски бойни самолети.

Вицепремиерът и правосъден министър Христо Иванов съобщи в отговор на въпрос, че темата е била коментирана на днешното заседание на Министерския съвет.

Още по темата

„Доколкото разбирам, обвиненията, които са отправени към България, са, че тя е проявила агресия към Русия, проявявайки нелоялност към нея. Това е един комплимент, че ние сме защитили българския национален интерес, макар и това да не е било приятно на някого“, заяви Иванов.

Реакцията в руските издания идва след изявления на военния министър Велизар Шаламанов. Вчера той заяви пред журналисти, че ако ние можем да придобием 8-10 многоцелеви изтребителя, България ще бъде поне четири- петкратно в по-добро състояние, но уточни, че нищо не е предрешено по отношение на проекта за нов тип изтребител.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
0
 
1
 
! Отговори
елмо преди 9 години
Не бе пичове той просто с шаламанката гушнаха по някоя пара за да отнесем старите ф-16 трето поколение.Предполагам че нмяма изненадани....
201
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Перкоза да има с какво да трепем червени
200
3
 
0
 
! Отговори
Перко преди 9 години
Защо изобщо ни трябват тези самолети? Пари хвърлени на вятъра, също както онези които дадоха за "коритото" втора ръка. Дали 2, 8 или 10, ако не дай боже се наложи да ни пазят, все едно ги няма. Освен за престиж и самочувствие на военните със сини околожки на шапките полза от тях никаква.
199
3
 
0
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Цената на "отказа" е 300 000 000 милиона долари -ето това забравят да кажат наште политици и медии !!! Хм ,а струва ли този отказ ?А след това що живеем бедно и мизЕрно -ЩОТО "матерЯла" не става -министрите от този матрериЯл се избира ..... !
198
2
 
1
 
! Отговори
Политкомисар преди 9 години
Всъщност, от България се иска цялата и летяща в момента военна техника да бъде транспортирана в Украйна, за да може Порошенко да продължи да воюва с народите на Украйна. Това е целта, а не "подмяна" на авиацията ни с "нова" - никога няма да има такава.
197
4
 
2
 
! Отговори
Кирето преди 9 години
Аз пък не виждам нищо шашкащо в цялата работа. Като примерен васал, сме длъжни да се подчиняваме на господаря. И преди беше същото. Дреме ми капата какви самолети ще купим, като армията ни едва пълни стадион Васил Левски. *** е оня който мисли, че в НАТО ни имат за ценен съюзник. Имат ни за ценна площадка за военна база. И отчетете, не за европейски, а за американски контингент. Искам да попитам, за колко европейски нации Русия е враг? И кога стана наш? Не че ги искам за господар де...
196
0
 
2
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
щурофон, с 3-та част съм на 100% съгласен. Еурофайтера е най-доброто и от стратегическа гледна точка пак е за предпочитане. Казвам само, че преди няколко години шведите бяха направили много добра оферта (като цена) и предлагаха да построят и завод за ремонт и резервни части в България. Та разправяха нещо от сорта, че с този завод едва ли не ще си изплатим самолетите. Иначе е ясно, че като качество тяхната машина е по-слаба, но въпросът е дали можем да си позволим най-доброто?
195
0
 
3
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Щурак, ако ни дупят янките и не дават да си купим пво С400 та турчагите да ни хвърчат над главите, аз бих предпочел Грипен, но нови, а не някакъв скрап, пфу! Това го заявявам като бивш джедай, не са кой знае кво, но можеш да излетиш от шосе и подръжката е лесна.
194
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Миличко ,за каква България става дума?Къде ще живеят децата ви?Няма да живеят в България,нали?Е,нашите също няма да живеят в България.Та,за каква България става дума?Само инвалидите-стари,болни и *** ще останат в тази държава, докато ти побелее брадата,синко.
193
3
 
4
 
! Отговори
наивен преди 9 години
Трябва да пуснем обява в продавалника с филтър- аеропланите да не са руски.
192
1
 
8
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Трябва да се вземат тези самолети, които са най-изгодни (т.е. най-евтини). Доколкото си спомням, офертата на шведите беше най-добра, плюс инвестиции в България!
191
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие скърцате злобно на нашия княз защо той в своята прокламация към българските войници е споменал имената на славните ни царе Крум, Борис и Симеон; защо той не е казал, че българите нямат нищо, че всичко те дължат, и победи, и сполука, на вашите генерали и офицери на тия офицери, които дезертираха от нас?
190
2
 
1
 
! Отговори
Аксакову преди 9 години
Ако поменатите вестници например казваха, че братушките са народ неблагодарен, че революционерите трябва да се накажат, че турците трябва да се подпомогнат, за да завземат Източна Румелия и пр., то вие отговаряхте по-меко и по-снизходително, че България не трябва да има нищо свое, че нейната войска е войска руска, че руското правителство не трябва да губи време, но да проводи един корпус войска във Варна, която да въведе чисто славянски ред и порядък
189
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
това, което не можиха да направат устата на продадените блюдолизци, направиха казаците със своите сулици и камшици и с копитата на своите коне, направи правителството със своите темници, със своят Сибир и със своите 25 по гърбът. Вие няма да повярвате, ако ви кажа, че в едно село казаците извързаха сичките старци, мъже и ергене и, като ги испроводиха куда Макар телят не голял, не оставиха не една жена необезчестена, ни една мома неразвалена и ни едно дете неизнасиловано.
188
4
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До ИдиотДА питам евроидиотите- защо няма да купим шведски грипени, които са с безплатен резервен двигател и безплатна поддръжка за няколко години, а ще купим възстари неконкурентноспособни вече Ф-16?------------ Заради Идьоти като тебе, дето искат да посрещат руснаците с хляб и сол.
187
8
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
София е разрушавана винаги когато България воюва с Германия против Русия-------------Брей, не съм го знаел! Аз мислеш, че София никога не е разрушавана ама в русофилските учебници друго пишело.
186
10
 
4
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
Какво им говорите на руските шутове за БВП??? Те хабер си нямат какво е това животно и го карат през просото, като някогашното им сесесере. Просто казано русия е по- малка икономика от Щата Калифорния!
185
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смех - след освобождението Австрия ни построи градовете и вложи несметни богатства, всичко ви се даваше на тепсия, Стамболов и Малинов ви изкараха от пещерите само благодарение на Австрия и Германия. Русия открадна половин Добруджа, изби всички образовани, 80 години открито ви промиват мозъка и пак се намират 15% *** да гласуват за ***... Нямам думи просто.
184
10
 
4
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
Искам за армията ни Ф- 22, но и на Ф- 16 за начало няма да се разсърдя, аман от тия руски ***, срам и позор! А до 9.9 44 г. сме ПРОИЗВЕЖДАЛИ БЪЛГАРСКИ ИЗТРЕБИТЕЛИ, известни по цяла Европа! русия и руските *** съсипаха нашите Лаз- ове, за да купуваме руски консерви- миг 19, 21 и т.н. ***!!!!!
183
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГрешкаСметни всички имоти на територията на Русия по хиперинфлационните цени в САЩ и ще получиш БВП на Русия 100 пъти по-висок от БВП на ЕС и САЩ заедно. Едно е реален БВП, съвсем друго балонен БВП раздут с парична печатница както на ЕС и САЩ.