1000 лева дари патриархът на сирачето от Средогрив

Светият синод събра и дарения за семейства на загиналите при взрива
Обновена: 21 окт 2014 20:08 | 21 окт 2014 20:00, Камелия Цветанова
20
1000 лева дари патриархът на сирачето от Средогрив
Патриарх Неофит. Снимка: Булфото, архив

Дарение от патриарх Неофит бе предоставено на петгодишния Иван от белоградчишкото село Средогрив, който остана сирак, след като родителите му загинаха при взрива във фабриката "Миджур" в село Горни Лом в началото на месеца. Това съобщи Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Видинския митрополит, съобщи БТА.

Още по темата
Той каза още, че представители на патриарх Неофит и на Видинската Света митрополия са посетили вчера село Средогрив, като целта е била да се уважи желанието на Негово Светейшество да подпомогне с лични средства петгодишния Иван.

Бяхме посрещнати от по-големия брат Павел, който прие дарението. Пред него изказахме съболезнования и предадохме благословението на Българския патриарх да преодоляват със сила и с търпение всички трудности и изпитания, каза епископ Поликарп.

Дарението е в размер на 1000 лева и категоричното желание на патриарх Неофит е средствата да бъдат използвани за подпомагане израстването на Иван.

Отделно Светият синод и Видинската Света митрополия разкриха банкова средства, в която се набират средства за семействата, които пострадаха от трагичния инцидент в Горни Лом. До момента в сметката са постъпили около 2000 лева, добави епископ Поликарп.

Преди дни се разбра, че анонимен дарител е погасил банковия кредит, изтеглен от загиналото семейство Венера и Иван, които оставиха двамата сираци - 5-годишния Иван и 22-годишния му брат Павел, който сега се грижи за него.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
er преди 9 години
***, svetiat sinod otkril bankovi smetki za nabirane na pari - esenna rekolta i beritba za svetia sinod?EP gluhi i slepi li sa bili za sv. sinod?!
9
2
 
8
 
! Отговори
повече от ясно преди 9 години
Българският народ познава скромността на Патриарх Неофит. Всички знаем, че човек, като него НЕ БИ се "хвалил" колко пари е дал....ЗАМИСЛЕТЕ СЕ, това не ви ли прилича на евтин трик за оклеветяване? Повече от ясно е, че е опит да се очерни авторитета на Църквата и Патриарха ни.
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дал 1000 лева и заби тъпана! В същото време и той, и всички висши и не толкова висши духовници не слизат от мерцедесите и аудитата за по няколко десетки, че и стотици хиляди... Ей затова народа ги презира и не му дреме ни за църква, ни за попове.
7
5
 
8
 
! Отговори
бг ман преди 9 години
Е в тази държава все още има Хора. Имам в предвид анонимния човек погасил кредита,а не патриарха,който е меко казано смешен.
6
0
 
1
 
! Отговори
e преди 9 години
youtube/watch?v=ZrTyni8ECu4
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
I DANS prekrivat svetovnata izmama "blagodaten ogan" !!! Blokiraha sayta !
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
youtube/watch?v=QSJkFLG6hd0
3
1
 
1
 
! Отговори
Vizhte !!! преди 9 години
youtube/watch?v=QSJkFLG6hd0
2
4
 
6
 
! Отговори
MNOGO,MNOGO PARI преди 9 години
KOLKO MNOGO PARI DARIAVA PROGNILATA RAZPLUTA ZARKVA.SEGA TEZI NEPROKOPSANIZI ISKAT OT BOKOHARAM I KATRAN,DORI EVROPOMOSHTI.
1
0
 
12
 
! Отговори
Таня преди 9 години
Браво, крайно време е църквата да вземе да помага на хората и свещеници като отец Иван от Нови хан да не са единици! Аз не виждам лошо че се дава гласност на дарителската инициатива, за добрия пример трябва да се знае и да се следва!