По около 20 бежанци влизат в България на ден

През миналата година границата са минавали по 100
Обновена: 7 дек 2014 10:15 | 7 дек 2014 10:14, Камелия Цветанова
39
По около 20 бежанци влизат в България на ден
Снимка: Ройтерс, архив

„Криза с бежанците няма, въпреки че през последните две години имаше сериозно увеличение на техния брой. Миналата година пристигаха по около 100 души на ден, а сега те са по около 20 на ден”. Това заяви Борис Чеширков, говорител на върховния комисариат на бежанците в България по Нова телевизия.

Още по темата
Според него бежанците не са нито терористи, нито престъпници.

„Те по-скоро са жертвите на това насилие. Когато дойдат тук, Агенцията за бежанците разглежда молбата и историята им и им предоставя статут едва когато установи, че те действително идват от размирни региони”, подчерта Чеширков.

„Българите слагат арабите под общ знаменател. Както има добри и лоши българи, и тук има лоши араби. Това не се харесва и на нас самите. Ние не сме убийци, особено тези, които бягаме от войната”, коментира 27-годишният Омран от Сирия.
 
Той работи в цех за опаковане. По ирония на съдбата, най-ниският наем, който е намерил, е в един от най-богатите квартали на София- Бояна.
 
„В този момент има около 5200 бежанци в центровете на Държавната агенция за бежанци и Дирекция „Миграция”, но точният им брой е неизвестен. За сравнение, в целия свят има 51 милиона принудително разселени хора”, изтъкна Чеширков.

Той изрази безпокойство от това, че България продължава със своята практика да спира хора  на границата с Турция и да ги отблъсква обратно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До муспиСпоко момко, споко!
27
0
 
5
 
! Отговори
смотаняци.бг преди 9 години
*** каквито са будали ще им вземат и къщите, ще им надупят и жените, накрая ще им вземат и държавата, а после ще им обяснят, че така е "правилно", за да мируват.
26
0
 
6
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Каква е тази цифра 5,200? Онзи ден турския паша каза че биле само 10,500 а и той лъже. По споразумение с България биле доставени? Значи може да има споразумение бежанци влязли незаконно в турция да бъдат доставени законно в България, и тя да няма право да ги върне в турция?! Ако турция изчезне, потъне в морето, евреите ще организират доставката на диваци с кораби до Варна и Бургас, през албания до България! Цел - унищожаването на един бял и културен народ който пречи на хазарските канибали.
25
1
 
7
 
! Отговори
България преди 9 години
Върви точно по план за затриването на държавата. Разпускай парламента и закривай държавата.
24
2
 
3
 
! Отговори
Джихидис преди 9 години
Малко са, чакаме повече.
23
1
 
6
 
! Отговори
измислена стена преди 9 години
И какво сега , минават през стената ли тогава за какво е тази измислена стена
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Планетата земя не е безлюден новооткрит континент и "случайно" всички терени са заети!! Дори примитивните животни си бранят мястото, което обитават и не си преотстъпват храната на мераклии без да бъдат победени в бой. Стига простотии с тази ЗЕМЯ без граници и свободно придвижване... В момента това изнася само на корпоративния капитал и спекулата, свързана с него!!!
21
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тече последният етап от унищожението на България т.е - подмяна на населението.
20
31
 
4
 
! Отговори
Berlin преди 9 години
Планетата Земя е на всички и всеки трябва да може да ходи и да живее където си поиска. Какви са тия собственически отношения?! Да не сте произвели вие Балкана или Родопите?! Пази, Боже, сляпо да прогледне!
19
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do 21! Kakvo go obijdash choveka be? A nie kogato izlezem v chujbina poradi tova che sme bezrabotni v Balgariq, i tarsim rabota v drugite daravi zashto nikoi ne ni se sardi ot chujdencite? A nie postoqnno revem dokato doide nqkoi chujdenec v nashata Darjava?
18
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя Чеширков ли е, Мисирков ли е, егати и помияра, егати и родното тъпо антибългарско ***.
17
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То трябва да не допускаме да влизат.
16
3
 
32
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Хората се чудят как да се избавят от терористи ....а БГ ги приема гостоприемно ..............
15
3
 
19
 
! Отговори
песемист преди 9 години
А ако влезем в Шенген с колко ще се увеличат тези миризливи маймуни на границата ни. Ще задминем Гърция и Италия.Те не са толкова глупови т.е неграмотни след като знаят къде е България.
14
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това са 1200 на месец и над 10 000 годишно! Като заседнат тук и си доведат семействата, цифрата нараства четворно! Като вземем предвид, че жените им не работят, а имат по три, четири деца, платеното от нас образование, помощи за "трайно безработните" им жени, къде отива България? Тече активна подмяна на етноса и коренното население на държавата! Същата не може да се грижи за собственото си население, което измира и тъне в бедност и мизерия! София не е България!
13
1
 
17
 
! Отговори
акуд преди 9 години
По ирония на съдбата, най-ниският наем, който е намерил, е в един от най-богатите квартали на София- Бояна. с тая иронията приклмчих га ми омръзнаха приказките на баба за крали марко
12
2
 
2
 
! Отговори
studenta преди 9 години
До ЕВРОГЕЙ СОЛИДАРНОСТ takiva kato teb mislleyki opostoşiha cala bg...*** ..radvayse çe stavate poveçe narod ....smotan...strah lite...nama date naibat itesa hora.....
11
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АРАБЕСКИТЕ И *** НЯМАТ НИКАКВА РАБОТА В ЕВРОПА!!!!ЕДНИТЕ ДА СИ СТОЯТ В АЗИЯ А ДРУГИТЕ В АФРИКА!!! ИЛИ ДА ХОДЯТ В НОВИЯ КОНТИНЕНТ АМЕРИКА ТОЙ Е ЗА ВСИЧКИ :D
10
2
 
27
 
! Отговори
! преди 9 години
Не трийте истините!! Много сте долни, маймунки мръсни!!
9
3
 
22
 
! Отговори
Алов преди 9 години
Па нема ли там млади ловджии да се учат да пукат .20 патрона 13 нули и да разпределят трофеите.