Москов постави диагноза: Липса на държава в цели райони

Дребните семейни скандалчета били зад гърба на РБ
Обновена: 12 дек 2014 21:57 | 12 дек 2014 21:51, Веселина Йорданова
235
Москов постави диагноза: Липса на държава в цели райони
Петър Москов. Снимка: архив, БТА

Линейки ще влизат навсякъде след осигуряване на сигурността на екипите, потвърди здравният министър Петър Москов в предаването „Панорама“ на БНТ.

Министърът заяви, че тази седмица от обществото ни „се свали една мръсна маска от очите“ – да не наричаме нещата с истинските им имена.

Още по темата
През седмицата той обяви, че екипи на спешната помощ няма да се отзовават на повиквания в ромските махали, докато не бъде гарантирана сигурността на медиците и така настрои правозащитници срещу себе си. Медиците от спешната помощ обаче подкрепиха министъра.

Москов припомни, че заедно с вътрешния министър Веселин Вучков е подписал решение, с което регионалните центрове за спешна помощ и областните дирекции на полицията изготвят съвместни протоколи за районите, в които има повишена концентрация на нападения над медици и план за действие за осигуряването на екипите.

„Всеки човек, който бие лекар, който е отишъл да му помогне, трябва да бъде наричан така (скот – бел. Ред.) и в това няма етнос, има възможност да живеем като общество или възможност да живеем като скотове“, категоричен е министърът.

Утре на среща със Сдружението на общините ще бъде търсено решение на проблема, след като през седмицата Москов се срещна с представители на ромски неправителствени организации.

По думите му диагнозата е „липса на държава в цели райони на страната“.

Според него от ДПС, които му поискаха оставката, търсят модела на живота в гетото, защото така се получава контрол върху тези общности. Един политик от тези от ДПС влиза веднъж на четири години в това гето, за да даде пари, а лекарите са там всеки ден, подчерта Москов.

По думите му държавата в момента постепенно влиза в тези гета, социализира ги.

Москов посочи, че за навременна и компетентна помощ сигурността на екипите в спешната помощ е едно от нещата, вдигането на заплатите на работещите със средно 20% от януари е друга мярка. Министърът посочи още усвояването на европари за осъвременяване на автопарка и апаратурата.

Той заяви, че целта на правителството е до 2020 година да бъдат постигнати средноевропейските показатели за добре работеща здравна система.

Според министъра в последните седмици в Реформаторския блок има все по-добър дух на екипност и бъдещето на Блока е добро.

Дребните семейни скандалчета са все повече зад гърба на РБ, смята Москов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
0
 
! Отговори
Петрова преди 9 години
Я, Москов откри топлата вода. И какво ще направи. Догодина се задават избори и ....... Да не се стигне до саморазправа. И да престанат да слушат какво им казват чуждоземните НПО-та ,макар и представлявани от българи , с продадена съвест
141
0
 
6
 
! Отговори
тя преди 9 години
Москов е прав !
140
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Местан и доган с всички сили защитават статуквото на гетатаВолен си мълчи по въпросаЯвно неговата партия не си представя как ще съществува без гетатаЕ,какъв Шенген чакамеАко нищо не се промени по въпроса с гетата,няма смисъл отЕс-членствотоОще повече,че от Хелзинки с всички сили защитават статуквото на социалното неравенство и оправдават беззаконията
139
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първанов също одобрява политиката на разделянето на народа ни на живущи в гета нещастници и живущи навън др1ги нещастнициВ това време на двете места се оформят престъпни елити от *** барони български мафиотскибосовеЕ какъв Шенген чакаме?
138
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мая манолова рева срещу купените гласове,ама като юристка си мълчи и така мълчаливо одобрява беззаконието да се бият медициДемагогия е товаАко не зависи от купени гласове щеше да защити поне един лекарЯвно коя партия защитава статуквото
137
0
 
3
 
! Отговори
до 146 преди 9 години
Дано да стане традиция министрите на здравеопазването да започват работа подготвениТози министър има представа,че медицината се работи на спокойствие,а не като ти държат пистолет в тилаЖалко,че държавата не влиза в гетата и единствените й представители са спешните медициСега сме свидетели на съпротива срещу полициятаТа какво странно става сега? В центъра на София и Варна има полиция и никой не сезира БХК, а ако в центъра на Факултета и Максуда ги има-наричат го намеса във ,,вътрешните,,работ
136
0
 
2
 
! Отговори
до 150 преди 9 години
Поясняваме:Москов-премиерБойко-президентИт н
135
1
 
2
 
! Отговори
до хмм преди 9 години
Като проповядваш спазването на Хипократовата клетва като част от традициите на правото в древна Елада ,това е на основание,че там не е имало още държава , а полиси/градове-държави/.Спазването на Хипократовата клетва е ставало на фона на закони,известни като Драконовски. Последните предвиждали смърт за нападение над лекарСега е демокрация и затова ще лекуват при усилена полицейска охрана,щом се налагаФакт
134
2
 
3
 
! Отговори
до 130 преди 9 години
Не ти ли омръзна бе друже да повтаряш една и съща фраза??Ясен си като бял ден! Искаш да насъскаш Бойко срещу Мостов!..........Направо си смешен. Те са екип - всеки в своята област. Премиера господин Бойко Борисов има добра кадрова политика!
133
2
 
5
 
! Отговори
of Хм преди 9 години
Изказванията ти са лишени от аргументи .Ако закъсаш със здравето и ти спасят животеца сигурно ще речеш ,че си "си имал дни ",нали?Това че министър Москов изрича нещата с истинските им имена и не е лицемерен е похвално , а не осъдително!Схващаш ли?Ти сееше внушения , а той прави анализ на настоящето и е твърдо решен да коригира нещата и му желаем успех!
132
1
 
7
 
! Отговори
ЗАТВОРЕНО ОБЩЕСТВО преди 9 години
МОСКОВ-ПРЕЗИДЕНТ!Българският ХЕЛЛзински комитет-белене!
131
0
 
5
 
! Отговори
идея преди 9 години
Живеем в 21 век.Нека някои от журналистите да влязат в ромска махала и да снимат обстановката там.Нека покажат на всички как се краде ток,вода,в какви палати живеят ромските барони,какви коли карат.Защо само около София видяхме снимки на палати от хеликоптер?Ако всичко това българското общество го види ще проумее,че продавайки гласовете на ромите ромските лидери си пазаруват депутати,областни управители и др.И може би на следващите избори ще гласуват за хора като Москов,а не за ДПС!
130
1
 
15
 
! Отговори
лекар от ЦСМП преди 9 години
От четвърт век работя в спешна помощ.Досега не сме имали министър като доктор Москов.Затова го подкрепям изцяло и напълно.А на ДПС и БХК искам да задам следният въпрос-за една година има 226 бити медици.За правата на поне един от тях те застъпиха ли се?Поне един от тях защитиха ли?
129
0
 
2
 
! Отговори
ROMLYANIN преди 9 години
VAV FUTBOLA IMA EDIN TERMIN KOITO SE KAZVA AFTOGOL BALKANSKITE POLITICI NIGOGA NYAMA DA SE CIVILIZOVAT MAGARETO SI OSTAVA MAGARE VARVARINA SI OSTAVA VARVARIN
128
2
 
15
 
! Отговори
Кривондел преди 9 години
Браво, Москов!Най-сетне някой да нарече нещата с истинските им имена. Да, абсолютен факт е, че който бие дошлия да му помогне лекар е СКОТ.Да, абсолютен факт е, че 90% от нападенията са в квартали, обитавани от роми. Никой не може да отрече това. Време е не танковете - време е жандармерията да дойде.
127
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Моков, наркотиците не помагат! Мисли, преди да се изкажеш! Реформирай се, реформаторе нещасстен - та нали ти и *** Костов направихте болниците търговски дружества? Алчност ипростотия не водят до успех!
126
1
 
13
 
! Отговори
357 преди 9 години
Този Москов, въпреки характерния поглед, ще се окаже, че казва истината, която всички знаем. И *** се опъна, но му резнаха главата.(За по-младите Иван Вазов "Под игото)
125
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 134Ima lekari i lekari. Ima otvratitelni, gnusnu turgashi, koito porugavat Hipojratovata kletva, izobshto ne gi interesuva zjivotut na horata, dokni reketjori. No durzjavata e iztsjalo vinovna za tova. Tja im dade naj-iidiotskite zakoni v sveta. Kakto i mafiotskata organizatsija Bg lekarski sajuz, na kojato obache durzjavata, v pulen konflikt na interesite, e dala da pravi durzajavnata politika po zdraveopazvaneto. No ima lekari - rodeni, s prizvanie, samootverzjeni. Da gi pazim!!!
124
4
 
4
 
! Отговори
До 136 преди 9 години
Прав е министъра...Да грабва бухалката и с другите мутри от министерствата да ходи да трепе ***. Ех, едно време при царя, жандармерията режеше глави и караше хората да играят хоро около труповете по мегданите! Славно Царство България!
123
15
 
6
 
! Отговори
Кир Михалаки преди 9 години
Прав е Москов, аферим! Сиромасите не трябва да се лекуват, нито да хабят илачи. Само чорбаджиите, бандюгите, мутресите, банкерите, шарлатаните, меринджеите - те са богоизбраните да ходят на лекар. Та нали затуй скачахме по барикадите?