Животните във варненския зоопарк ще хапнат коледни елхички

Директорът на зоокъта: Маймуните се крият в клоните им
Обновена: 5 яну 2015 14:18 | 5 яну 2015 14:18, Анисия Иванова
1
Животните във варненския зоопарк ще хапнат коледни елхички
Архив: Булфото

Елхичките, които красят варненските домове, могат да намерят второ приложение. Вместо да отидат на боклука, те ще разнообразят храната на животните в местния зоопарк. Директорът на зоокъта Иванка Стоянова каза пред БНР, че всеки който има желание, може да остави дръвчето си на входа, до касата.

Всички подарени елхи ще бъдат включени в менюто на кози, елени, муфлони и други тревопасни. „В зоопарка има понита, лами, които също обичат да хапват от тях. При маймуните също ги слагаме – те обичат да се крият между клоните им. По някакъв начин разнообразяваме местообитанието на животните. Всичко, което ще бъде дарено, ще влезе в употреба", увери Стоянова.

Елхички се слагат и при хишниците, защото те си играят с тях, допълни тя.

Кампанията на зоопарка минава под мотото „Второ приложение на коледните и новогодишни елхички“.

"Тази инициатива се реализира за втори път в нашия зоопарк. Миналата година бяха оставени над 200 елхички и всички те намериха своето приложение при нас", каза Стоянова.

Тя обясни, че обитателите им в момента се чувстват добре.

Животните, за които се полагат грижи и се отопляват специално, са маймуните, папагалите и лъвовете, каза тя. Имаме и три малки лъвчета, за тях също се полагат специални грижи, припомни Стоянова.

По думите й зоопарковете в страната, в частност и варненският, имат нужда от подобряване на условията, които да са по-близо до естествената среда. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: зоопаркВарнаелхи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.