България повишава нивото на сигурност на летища и гари

Мерките разпореди транспортният министър
Обновена: 9 яну 2015 16:09 | 9 яну 2015 16:03,
44
България повишава нивото на сигурност на летища и гари
Летище Бургас. Снимка: архив Булфото

Нивото на сигурност на транспортните обекти у нас беше повишено. Това стана по разпореждане на транспортния министър Ивайло Московски, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Още по темата
Повишено е нивото на сигурност на летища, пристанища, автогари и ж.п. гари. Същото е направено и по отношение на разпределителните центрове за пощенски пратки и колети на „Български пощи“ ЕАД.

Мерките са превантивни, обявиха още от министерството на транспорта. Те предвиждат  ръководителите на дружествата и предприятията да извършат допълнителен инструктаж на служителите по охрана за повишено внимание на преминаващите пътници и товари.

Центровете, където се обработват пощенски пратки, трябва да засилят проверките на съдържанието на пакетите, предвижда още планът за повишаване на сигурността.

Разпореждането на Московски идва на фона на засилващото се напрежение във Франция, където днес има нови престрелки, убити и взети заложници.

„Заплахата за цяла Европа е заплаха и за България“, каза по-рано днес вицепремиерът Меглена Кунева по повод терора в Париж. Пред bTV Кунева обясни, че са застрашени демократични ценности като свободата на словото и това е един много сериозен предупредителен сигнал.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
35
 
! Отговори
бг преди 9 години
Е няма по-смешна държава от нашата хахаха ! Границата ни е разграден двор, нива през която и атомна бомба може да мине, те гарите и летищата ми пазят хахаха. Пълна пародия сме :D
7
0
 
33
 
! Отговори
Уауу преди 9 години
Кой би нападнал Централна Гара София ?! Там е декор на филми на ужасите...
6
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България се ислямизира по бързо и от Ислямска държава-така че съм спокоен....Скоро най-вероятно ще станем халифат...С помаци начело-това ни очаква...
5
1
 
23
 
! Отговори
Суека преди 9 години
Кунева ако я изтърбушите отвътре няма да има нищо освен слама и конци (МЪПЕТ) . Едно и също говори както ОБАМА , ЕС и другите МЪПЕТИ ... било застрашено това ... било застрашено онова ... ами САЩ като застрашават и убиват в близкият изток с цел ПЕЧАЛБА (ПЕТРОЛ,НАРКО ПРОИЗВОДСТВО и т.н.) тогава мълчи като ПУКЪЛ тъпата *** ПРЪМОВИЦА ! Двойният стандарт кой е терорист и кой не ми писна вече !
4
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Париж заприлича на Багдад, а София на Бейрут.
3
0
 
32
 
! Отговори
Руди преди 9 години
А в метрото кога ще се размърдет тия полицаи , само пушат цигари на входовете или си приказват с касиерките.
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Страх ги е да не паднат от власт, във Франция въстанието срещу олигархията се разраства.
1
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А на сухопътната ни граница с Турция, кога?