Физикът Теодосий Теодосиев е "Мъж на годината"

Той бе избран пред Боян Петров и Милен Русков
Обновена: 12 яну 2015 16:19 | 12 яну 2015 15:55, Александър Попов
43
Физикът Теодосий Теодосиев е "Мъж на годината"
Снимка: Дарик

Физикът Теодосий Теодосиев бе избран за "Мъж на годината 2014" в традиционната класация на Дарик радио. Той спечели престижното отличие в конкуренцията на Боян Петров – алпинистът, който изкачи три осемхилядника за един сезон и стана първият българин, изкачил втория по височина връх в света К2 в Каракорум и Милен Русков – писателят, автор на бестселъра „Възвишение", с който печели Наградата за литература на Европейския съюз за 2014 година.

Теодосиев е събрал 68,8% от вота, Боян Петров 22,4% от гласовете, а писателят Милен Русков 8,8%.

Физикът наследява приза от боксьора Кубрат Пулев, който бе победител в миналогодишното издание.

Тео е създател на специализирана школа по приложна математика и физика, която стои в основата на успеха на много млади българи, златни медалисти на международни олимпиади. Автор е и на уникалната методика за създаване на силов интелект. Активен общественик.

След споделената в медиите история на физика, който в тежки условия подготвя младите таланти, 35-годишната му школа в Казанлък получи сграда за провеждане на заниманията си.

"Едно добро общество е това, което реализира тавана на възможностите на своите граждани, тогава за всички е добре. В това отношение аз съм успял да реализирам тавана на възможностите на своите ученици. При условие, че в Китай от 14 милиона души избират 5 души отбор за олимпиада по физика, а в България, която може да е колкото един град в Европа като население, от един малък български град, от една паралелка, избираме 6 човека в отбор за олимпиада по физика, а трима от тях ни носят златни медали – това е сериозно нещо и става с много вдъхновение", заяви физикът пред Дарик.

Сред номинираните, но извън тройката останаха Григор Димитров, столетникът дядо Добри, отец Иван от Нови хан, обобщен образ на доброволците, които спасиха човешки животи по време на бедствията в България през 2014 година, Дениз Игнатов – бащата на талантливите 10-годишни пианисти Хасан и Ибрахим, полк. Николай Николов, Максим Ешкенази, д-р Мирослав Ненков, Александър Морфов, Кубрат Пулев и други.

Церемонията в чест на „Мъж на годината 2014“ ще се проведе през февруари 2015 година. По традиция, на събитието ще бъдат отличени с почетни грамоти и успели българи в други категории.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: Теодосий Теодосиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СандоЛичи ти че си *** другия път недей да споделяш плоските ти мнения...
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Напълно заслужено. Честито!
36
0
 
14
 
! Отговори
читател преди 9 години
Радвам се и се гордея с такъв колега.
35
12
 
1
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
точно четох тука че мъжете 17 пъти на година плачели - чета тая статия и плача от смях
34
1
 
2
 
! Отговори
Нищо напреки, ама .. преди 9 години
А пък бяхме сигурно убедени, че е Бате Бойко - "Мъж на годината", както обикновено всяка година ...
33
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз не виждам смисъл от олимпиадите не това е целта на образованието да се бием като питбули по олимпиади.. Щем ви един пример соросоида Юруков - олимпиец млад записва Информатика в ТУ-Дармщтат на третия семестър му слагат черен печат за Информатика няма право да учи повече негоден за военна служба.. Все пак Соросоида записва друга специалност Изчислетелна наука и успява да завърши за 6години 3годишна програма.
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
75% от новите учители по физика не могат да решат тези задачи от олимпиадата- сериозно ви говоря....
31
0
 
15
 
! Отговори
Гуфи преди 9 години
Точно в тази насока са необходими кадри на България. Всеки 2-ри става пишман програмист или икономист. Къде са ни инженерите, къде са физиците? А малкото от тях какво ниво на образование получават в така наречените ни ВУЗове? Масово закриване на ВУЗове и пълни реформи за висшето образование! Защото с огромна мъка, гаранция давам, че до едно от тези успешни и талантливи деца след 12 клас отиват на Терминал 2 с еднопосочни билети.
30
1
 
15
 
! Отговори
Ха-ха! преди 9 години
След Пулевци, Мулевци, Сопулевци и прочее недоразумения, най-после истински мъж на годината в *** ни!
29
0
 
19
 
! Отговори
Таро преди 9 години
Най-после да бъде присъдена тази по-скоро морална награда на действително заслужил МЪЖ!!! Не чалгари и мутри, а ИСТИНСКИ мъже трябва да бъдат отличавани!Горд съм, че в измислената ни държава живее и работи такъв човек, учител и най-вече МЪЖ!
28
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В българските главици има потенциал, човекът го казва - от една паралелка вади 3 златни медала. Живи и здрави да са тези деца и учителят им. Дано се реализират в науката и са щастливи с открития и работа , която обичат. Жалко, че в България на мутрите и чалгарките повече време се отделя от на достойните хора и цяло едно поколение порасна с извратена ценностна система.
27
0
 
29
 
! Отговори
Monibonboni преди 9 години
Много се радвам, браво!Наистина заслужава! Човек с истински принос за България, който не се тупа в гърдите и нищо не иска в замяна. Будител!
26
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От стандарт преди 30 години, това стана достойно за Мъж на годината.Респект пред този мъж и пфу на тази държава и всички били в управлението й от 1990 насам!
25
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ са забранили на васалите от ЕС да подготвят кадри по фундаментални науки особено чиста математика и физика. Кой развива физически науки - САЩ , Британия , Русия , Китай , Израел , Иран - държави които могат да се нарекат суверенни
24
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В западен университет ако влезнеш физика и математика университета ти осигурява работа да се издържаш.. А Софийския университет - българските физици и математици гледат как Информатиците след 2 курс имат доходи карат BMW та.. Кой ще иска да учи физика като трудността е горе долу една и съща с информатиката а парите по-малко. Но информатика е балон надут от масони и ционисти и ще се спука ..
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Останали са още последни мохикани от комунистическата и руската школи, които бяха на световно равнище, но за съжаление след този наивен професор патриот на 67 години следва пропаст и катастрофа между поколенията в образованието и в демографската картинка,
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Запада е същата помия - младежите не искат да учат нещо трудно , по-добре да си поживеят да учат нещо лесно като икономика , и да станат началници.. Имам един комшия учи за началник , в момента е мъжка секретарка..
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голям проблем за България, че влага значителни средства в безплатно обучение и образование и после не може да си върне парите от готови учени те се гълтат от чужди страни без трансферни суми и компенсация както е при футболистите за да има пари после за по-младите. На Запад подобно ниво на образование е доста скъпо и по-бедното население не може да се обучава даже и да има талант.
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма надежда това е последния самурай.. Колега на сина ми е учил във физическия в СУ , по принуда защото не го приели информатика , в специалността биле 12 човека , трима се отказали още първата седмица , до края на 1-та година останали само 6 човека студенти.. Момчето си било камшика след края на 1-вата година и в момента учи информатика в германия. Хората не виждат перспектива , в България много рязка границата между хора в научни направление и инженери.. Физика е повече от инженер ..
19
0
 
22
 
! Отговори
Цървуля преди 9 години
Да пожелаем на Тео още дълги години да изпълнява своята благородна мисия в България.Да е жив и здрав и да обучи още много деца.Благодарим ти Тео.

Спонсорирани публикации