Подрастващите ни все по-често правели опити за самоубийство

Нараснал е броят на хиперактивните деца
23 яну 2015 16:24, Анисия Иванова
2
Подрастващите ни все по-често правели опити за самоубийство
Снимка: Reuters, архив

Зачестяват случаите за опити за самоубийство при подрастващите, съобщи във Велико Търново Генади Тодоров, инспектор в Детска педагогическа стая към Областната дирекция на полицията.

По думите му суицидното поведение в повечето случаи е провокирано от емоционални кризи, свързани с липса на изява и внимание от страна на родители или връстници.

Според него тези проблеми, възникнали от социално-битовата среда, ще се задълбочават, затова е необходимо да бъдат предприети мерки както от неправителствените организации, така и от държавата.

Друг проблем е нарасналият брой на хиперактивните деца и липсата на специализиран психологически
подход към тях, каза Тодоров, цитиран от БТА.

Представители на Детската педагогическа стая, съвместно със социални работници от "SOS Детски селища", са участвали в проект за интеграция на младежите в риск на Фондация "България младежка превенция", разработен съвместно с италианска неправителствена организация.

Целта е била обмяна на опит и разпространение на добрите практики за подкрепа и социална интеграция на младежи в риск и разгръщане на техния потенциал, посочи председателят на фондацията Пламен Михайлов.

В проекта са участвали деца в риск от София, Пловдив, Велико Търново, Пазарджик и Бургас. Резултатите ще бъдат предоставени на Министерството на труда и социалната политика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
6
 
! Отговори
Пораснал преди 9 години
То, пък, като ги гледам какво представляват... голяма загуба...