В тази бедност парите да са само за държавните училища!

Миков: Така най-уязвимите слоеве ще имат достъп до образование
Обновена: 9 фев 2015 07:46 | 8 фев 2015 17:22,
141
В тази бедност парите да са само за държавните училища!
Михаил Миков Снимка: архив, Булфото

Лидерът на БСП Михаил Миков заяви, че се приема Закон за образованието, който не държи сметка за социалната дистанция между различните прослойки и за достъпа им до образование.

Още по темата
Миналата седмица на първо четене парламентът прие, че държавата ще плаща част от финансирането и на частните училища и частните детски градини.

Миков допълни, че в настоящите условия, при наличие на толкова голяма бедност, ограниченият финансов ресурс трябва да се насочи изцяло към държавните училища, за да се осигури достъп до образование на най-уязвимите социални слоеве.

„Същото е и в здравеопазването. Така наречените реформи всъщност се въртят в оня порочен кръг, който превръща образованието и здравето в стока. И срещу това ние сме против, активно и постоянно“, посочи Михаил Миков.

„Настояваме да се предприемат спешни  мерки от правителството, за да се  гарантира сигурността на българите в Украйна, както по отношение на техните права като малцинство, така и във връзка със ситуацията в момента, която създава опасност за живота им. Българите трябва да имат по-сериозна подкрепа от България”, каза още той в местността Шерба край Варна.

Миков бе категоричен, че БСП ще продължава да настоява за категорична позиция на нашето правителство за отпадане на санкциите спрямо Русия. „Част от нашите представители и в Европейския парламент, и в ПАСЕ категорично се противопоставиха на това изкуствено напрежение. Пътят за излизане от кризата е в диалога, в никакъв случай не във военните действия. Една война ще бъде разрушителна за Европа, България ще понесе много тежки последици и затова ние ще участваме във всички инициативи, в които ясно се чува гласът на българските граждани, който е против военни действия“, отбеляза Михаил Миков, цитиран от пресцентъра на партията.

В местността Шерба край Варна председателят на БСП участва в традиционното честване на годишнината от битката на партизанска чета „Народна дума“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
6
 
! Отговори
ПОБЪРКАН преди 9 години
БСП КАЗВА БЕДНОСТ А РЕФОРМАТОРИТЕ КАЗВАТ ЧЕ Е СТАБИЛНА ДЪРЖАВА НА КОЕ ДА ВЯРВАМ ВЕЧЕ И АЗ НЕ ЗНАМ,САМОТЕ ТЕ НЕ ЗНАЯТ КАКВО ДА ГОВОРЯТ ВЕЧЕ В ТОЗИ ИЗМИСЛЕН ТЕАТЪР,ЕДИНСТВЕНО НАРОДА ЩЕ ИЗГОРИ ОТ ЦЯЛАТА РАБОТА
32
5
 
1
 
! Отговори
Елена преди 9 години
Добре,добре!Учителите в частното училище ще могат да докажат можене и при обучение на роми ,а не на подбрани деца.Сега и ромите ще имат достъп,ако ги приемат,защото най-вероятно "местата ще са запълнени".
31
0
 
11
 
! Отговори
ЕЙ БОГУ преди 9 години
А ЗАЩО Е ТАЗИ БЕДНОСТ БЕ КРАДЛИВИ И НАГЛИ ГАДОВЕ ,СЪСИПАХТЕ СОБСТВЕНИЯТ СИ НАРОД
30
3
 
8
 
! Отговори
накратко преди 9 години
1. Тази бедност е резултат от вашето управление на ужким. Признавате я САМО когато сте в опозиция!2. Лицемерното отношение към децата винаги се връща. Бъдете честни докрай и обвържете парите с децата без да проявявате дискриминация! 3. Погрижете се лицемерните политики на чуждите държави да се ограничат върху прясно завършилите младежи. Готови, образовани ги изпускаме в чужбина. Ограбват цялата държава с години така. Усилия, практики, бази, заплати, учебници и опит си остават за наша сметка!
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Миков, преди да стане председател, на "социалната" БСП, сигурно е работил Цар, а синат му е бил приц, та има толкова много земи.
28
0
 
8
 
! Отговори
хе-хе преди 9 години
На мен не ми харесва здравеопазването такова, каквото е сега!Търгаши, които търгуват с човешкия живот! Плащаш осигуровки всеки месец и когато си болен пак плащаш. Преди нямаше направления, сега няма часове при докторите за пациенти с направления! Текат едни пари в джобове без дъно. Едни хора ни ограбват без срам! Това ли искаме за децата си? Но преди да се случи същото с образованието, трябва да си направим Образователна каса. Защото, както са го замислили, си е чисто държавно подпомагане.
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От адвокат на дявола акьл не щем особено пьк богат социалит ...Какво ще си подели с електората богатсвото ли.
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Властта, защото държавата сме всички ние, печели от частника данъци и осигуровки. При забава, с огромни лихви. От държавните здравни заведения, училища и други такива, не получава приходи в бюджета, а не иска да прави и разходи за осигуровки за пенсии и здравни.
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най справедливо е здравеопазването, осигуряването и образованието да е извън бюджета. Държавата трябва да се грижи само за отбраната и сигурноста. Но властта иска всичко да зависи от нея, да си продължава социализма.
24
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Миков, аз съм данъкоплатец. Защо държавата да не плаща за който дете в частното училище толкова, колкото плаща за едно дете в държавно училище? Децата са на държавата България, и това че моето е в държавно училище може да спечели само държавата.Престанете с този принцип: да вземем от тези които имат и да дадем на тези които нямат! Ако продължавате така Миков на следващите избори ще се борите за 4% от гласовете!
23
0
 
5
 
! Отговори
До Боц преди 9 години
Боц, болниците също са търговски дружества, с огромни приходи, но нула данъци. Като гледам какво чудо, от пациенти в раковата е, то тя, болницата сигурно прави в пъти по-голени обороти от Кремиковци.
22
1
 
8
 
! Отговори
Напушен преди 9 години
Докато има делегирани бюджети образованието ще е стока. И то евтина!Да "подаряваш" образование, защото от това зависи бюджета си е рекет.Повечето днешни ученици не го заслужават, но нали е лесно достъпно...За съжаление и името си не могат правилно да напишат.По лесно е да завършиш университет, отколкото да влезеш в детска градина!
21
2
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Врътката означава ли ,че богатите искат държавата да плаща за децата им в частните училища,щото и сега много деца нямат достъп до определени учебни заведения.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха, ха, ха. Частните здравни заведения смучели пари, а държавните не, а? Ми държавните искат направление, искат и едни пари на ръка. Искат и едни десетки левове, за кръв, държавните. Та другаря Москов иска кръвта да е безплатна, за болниците, но платена за пациентите. На черно.
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
миков да каже синът му колко офшорки върти
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до кота ромското население ще паразитира от нашите данъци
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе Миков, верно ли е това което пише по-долу, че синът ти е най-големият земевладелец у северозапада? Срамота!
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
искат да не плащат здравни,да не плащат социални, 13-та заплата да взимат,на 45 години да се пенсионират,20 заплати на куп да взимат, без пари да им е всичко. а ние да плащаме техния мурафет. не сте познали.тези пари в бюджета са от нашия труд и данъци, както ще се дават на едните деца,така ще се дават и на другите. ай сиктир от използвачи и тарикати
15
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как е прав Миков, чета тука пишат, като Миков иска за една и съща дейност на един да се плаща, на друг не! Частните здравни заведения получават пари за изпълнение по клинични пътеки, както държавните. Частните детски заведения и училища отглеждат и възпитават поколението на България. Защо частника, който има по-добри резултати, да не получава полагаемото му се? Защо? Миков направи революция! Национализирай всичко. И фирмите на другарите си милиярдери. Дай парите им на бедните!
14
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дали е частен или държавен ,всеки субект е равен пред закона. щом няма за единия,няма да има и за другия. аз като работя в частна фирма как си плащам здравни и всичко, държавния шапкар нищо не плаща