Свещени крави няма, който е виновен, трябва да бъде наказан!

Борисов чака резултати от проверки злоупотребявал ли е Тонев във ВМА
Обновена: 24 фев 2015 14:05 | 24 фев 2015 12:12, Веселина Йорданова
89
Свещени крави няма, който е виновен, трябва да бъде наказан!
Бойко Борисов. Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов обяви, че ще изчака проверката на главния прокурор и на Сметната палата, която трябва да установи виновен ли е ген. Стоян Тонев в злоупотребите, в които го обвиняват.

Още по темата
Борисов обяснява в профила си във Facebook, че застава зад всеки до доказване на неговата вина.

Вчера премиерът запази мълчание по темата.

Източник от МС обаче обяви пред bTV, че той е снел политическата си подкрепа от Тонев, след като одит на Министерството на отбраната във ВМА откри, че докато той е оглавявал лечебното заведение, частна фирма е действала на територията на Клиниката по дерматология и е генерирала загуби за 10 млн. лева за сметка на ведомствената болница.

Днес обаче Борисов уточнява, че решение по случая ще се вземе в зависимост от резултатите от проверките.

"Ако изнесената информация се докаже, то единствената мярка, която може да се предприеме, е Тонев да напусне парламента или да не е депутат от ГЕРБ. Но подчертавам, ако се докаже неговата вина", отсича Борисов.

Той разяснява, че който си върши съвестно работата, ще се ползва с подкрепата му, но ако има извършени нарушения, „то тогава ще им потърся отговорност“, и това се отнасяло както за кадри на ГЕРБ, така и за назначения от предишното правителство.

Борисов уточнява още, че вчера пред Изпълнителната комисия ген. Стоян Тонев е отрекъл да е извършвал злоупотребите, в които е обвинен.

„По тази причина го помолих да сезира незабавно главния прокурор и Сметната палата с искане да бъде извършена проверка във връзка с това, което беше изнесено“, казва премиерът и допълва, че решението на Изпълнителната комисия е да изчака резултатите от нея.

„Вече 25 години се правят рокади по политически причини без абсолютно никакъв резултат. Считам, че тази практика трябва да се прекрати. Същевременно трябва да е ясно, че няма „свещени крави“ – ако има виновни, ако някой не си е свършил работата или е злоупотребил с позицията си – то виновният трябва да бъде отстранен и наказан според закона“, категоричен е Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
17
 
! Отговори
SG преди 9 години
А Фонд научни изследвания Там какво стана 16 милиона разбрахме ли къде са отишли и кой ги източи.
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов,вземете се сериозно вече с проблемите в Ботевград,молим ви :) ДАЛАВЕРИ ОТ ВСЯКЪДЕ...
29
1
 
18
 
! Отговори
Петкан преди 9 години
Дааа, ако не беше излъчения репортаж по БТВ изобщо нямаше да се разбере за злоупотребите във ВМА. Чудя се къде спят медиите и разследващите журналисти, когато трябва да се осъществява контрол върху публичните средства.
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов, направи проверка дали ДПС е потурчило българите мюсюлмани, а не ни занимавай с маловажни неща. И понеже Данс е на ДПС, го възложи на германските специални служби, те доказаха, че са напълно обективни. Ако е така, то ДПС да бъде забранена и виновниците осъдени! Не си затваряй очите Борисов иначе ще те сполети позор, който не си и сънувал!
27
1
 
20
 
! Отговори
Т. Георгиев преди 9 години
Какво значение има от коя политическа сила е даден крадец. Крадецът е крадец, независимо от коя партия е. Или крадецът е по-малко крадец, когато е от ГЕРБ или БСП?
26
4
 
3
 
! Отговори
Bat Petko преди 9 години
До Прасето ГошоАма верно си прасе. "Цял свят бил знаел това и онова". Кой си ти, бе, че да ми кажеш цялата истина за целия свят ?
25
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко, какво има да му се доказва бе ... дал ли е възможност на личната си приятелка да ползва базата на ВМА, следствие на което ВМА генерира загуби за 10 милиона (пропуснати ползи дори не се споменават) или не. Тва не е далаверка за 1000 лева бе. А дали е правомощията му и договорът е юридически издържан мисля, че никой не го интересува.АМАН
24
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и ти открадна милиарди , но се правиш на честната калудка пред народа
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
я армията само се краде, там всички са нереформирани червени ***, тост крадци и убийци
22
0
 
16
 
! Отговори
борислав преди 9 години
Пак издънки,пак недоглеждане,пак мирише на страх
21
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какъв генерал е този бе.Тиква късай пагони и хвърляй в ареста.
20
5
 
28
 
! Отговори
Bit преди 9 години
Боце, ти хубу ще чакаш проверката за Тонев, ама кво праим с Цвъки, който вече е с присъда или той не се брой?
19
2
 
33
 
! Отговори
Прасето Гошо преди 9 години
Цял свят знае че е виновен, цял свят знае че въпросната професорка топли и леглото на генерала. Цял свят знае че бездарното синче на госпожата великото артист и режисьор Никито снима няколкото си бездарни филма с тези наште затрити бъдева 100милиона. СИлно обаче се съмнявам съд и прокуратура да стигнат до тези знания.
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
kliopat li kravite tikvi ? ilikak edna tikva izpapa edna krava ili tele s GeiNeralski pagoni po vimeto
17
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И всичките свещени крави все гербави излизат да му се не види... Сутринта съобщиха, че ВМА започва да генерира загуби от 2009-та насам, годината от която започна пълният упадък на държата.
16
2
 
25
 
! Отговори
Тъй, тъй преди 9 години
Ииииих, душица. *** глей къв искрен, непорочен. *** то честността блика, ко блика, извира направо от него.Що само като си до него лъха на гнилоч и кръвчица?
15
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TOЙ Е ТОЧИЛ И ЗА ТЕБЕ БЕ!
14
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И кой си ти да ти дават обяснения?
13
1
 
37
 
! Отговори
Русев преди 9 години
*** е, че след установените нарушения при одита никой нищо не е направил. а чак след като излезе репортажа по тв се разбързаха....а ако не беше този репортаж? ....има и друго....че сега Бойко би жертвал всеки, за да отклони вниманието от дълга
12
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Свещени крави - не, но свещени бичета с дебели вратлета?????