Пращаме войска на учение на НАТО в Украйна

Присъствието на US армията у нас ще бъде засилено тази година
Обновена: 6 мар 2015 07:26 | 6 мар 2015 07:23,
604
Пращаме войска на учение на НАТО в Украйна
Снимка: Reuters, архив

Българската армия ще участва в учения на НАТО през юли в Украйна, съобщава в. „Труд“.

От министерството са категорични, че участието на войската ни няма нищо общо с конфликта в страната, а ученията са планирани отдавна.

Все още не е ясно колко български бойци ще заминат за Украйна. Предстои конференция, на която ще бъде взето решение за числеността и въоръжението, които ще изпратим, коментират от ведомството пред всекидневника.

Ученията са кръстени „Rapid trident" и „Saber guardian".

„Saber guardian", което сега ще бъде в Украйна, през март миналата година беше на учебния полигон в „Ново село" до Сливен. В него взеха участие над 700 военнослужещи от 12 държави - Армения, Азербайджан, Белгия, България, Грузия, Молдова, Полша, Румъния, Сърбия, САЩ, Турция и Украйна. За основна цел на учението беше посочено повишаването на регионалното сътрудничество между страните, боеспособността и оперативната съвместимост на НАТО.

Засилено ще бъде през годината присъствието на американската армия у нас. Планирани са 22 учения на наша територия. В тях ще се включат няколко десетки военни, както и изтребители Ф-16. Всяко от ученията ще продължи около 2 седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


604
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
42
 
3
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
До ЦК на либераститеТи къде прочете в статията , че България се замесва въобще в някакъв конфликт.Българската Армия, макар и малочислена, трябва да бъде добре въоръжена и подготвена, не да напада някого,а да може да овърне на евентуален външен агресор.Точно поради тази причина Украинската армия, не може да се справи със редовната руска армия. Надявам се, че не се заблуждавате, че те воюват там с разни опълченци.
13
4
 
22
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
Надявам се партизаните на Белорусия да изаколят еничерската ***
12
1
 
15
 
! Отговори
Ali Kemal преди 9 години
Che nia armia imame li koi she pratim v Ukraina tia nashte tufleci li Ako e uchenieto e za masa za iadene i piene nashte sha sa medalisti niama koi da gi bie ..............
11
4
 
26
 
! Отговори
ха-ха преди 9 години
В тях ще се включат няколко десетки военни, както и изтребители Ф-16. :) Колко няколко десетки? Ама кви глупусти пишете журналята :). Грабвайте по една мотика и започвайте да си изкарвате хляба с честен труд!
10
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кефете се *** малко ви остава , после ще плачете , там нейде край , Белене ще ви приготвят бесило , ще висите на въжето и ще вия ядат комарите докато телата ви изстинат..
9
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАТО колебливо, но се пак...го вкарва помалко, а? ;)
8
5
 
65
 
! Отговори
МРАВКА преди 9 години
ВОЕННИЯТ МИНИСТЪР И ВЪНШНИЯТ СА НАЗНАЧЕНИ ОТ С.А.Щ. ТЕ СА ТЯХНИ СЛУЖИТЕЛИ А НЕ НА БЪЛГАРИЯ.ЗАЩО ЛИ НЕ СИ ПРАВЯТ УЧЕНИЯ В С.А.Щ.? ЗАЩО ЩЕ ПРОВОКИРАТ РУСИЯ С УЧЕНИЯ В УКРАИНА? НАКРАЯ РУСИЯ ЩЕ ВЗЕМЕ НЕОБХОДИМОТО ОТДАВНА РЕШЕНИЕ И ЩЕ ИЗТРИЕ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА СВЕТОВНИЯТ ТЕРОРИСТ И АГРЕСОР С.А.Щ. ТЕ СИ НЯМАТ И НА ПРЕДСТАВА ЗА ТАИНАТА ВОЕННА МОЩ НА РУСИЯ КОЯТ НЯМА ДА ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ НА С.А.Щ. ДОРИ ДА ОСЪЗНАЯТ КАКВО ИМ СЕ СЛУЧВА.
7
51
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За иформация на партизаните от отряда "Чавдар" !!!Комунизма си отиде, България е в ЕС и член на НАТО , можете да слезете от балкана и да си предадете гегите.Овцете ще си останат ваши и няма да се конфискуват от ТКЗС !!!!!
6
5
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега засега каквото е казал Волен Сидеров, всичко става точно така.
5
2
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пращайте бе , после ще ви пратят вас политиците и журналистите в Белене..
4
5
 
39
 
! Отговори
MAKEDON преди 9 години
Eto pak Bugarija vo VOJNA so brakata od Rusija.
3
6
 
104
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Значи Сидеров е прав, че днешните управляващи се канят да вкарат България във война с Русия.Всъщност друго не може да се очаква от антибългарското правителство на БОСТАН !
2
89
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най после нещо смислено. Трябва пълна мобилизация у нас за да защитим родината си от руската инвазия
1
78
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хаха, чугунчета ко става с батя ви *** ?