Вдовицата на баретата Шарков: Емо си е с мен!

Днес той трябваше да празнува 41 години
13 мар 2015 09:33,
75
Вдовицата на баретата Шарков: Емо си е с мен!
Снимка: bTV

Днес Емил Шарков трябваше да навърши 41 години. Но вместо празник, семейството му отбелязва 1 година от неговата загуба.

Въпреки че й е трудно, въпреки болката, съпругата на баретата - Милена Шаркова за първи път ще отиде в Лясковец, където ще бъде открита мемориална плоча.

Точно преди година, малкото градче стана новина №1, след като 53-годишният Петко Петков откри огън от дома си, при който на място загина спецполицаят Емил Шарков, а други двама негови колеги бяха ранени.

До драмата се стигна, след като стрелецът изпрати заплашително писмо до директора на училището в близост до дома му. В него пише, че ако децата продължат да вдигат шум, ще стреля на месо. Директорът незабавно се обръща за помощ към полицията.

Започва планиране на операция по неутрализирането на опасния мъж. Около 6.00 часа на 14 март 2014 г. спецчастите пристъпват към действие. Домът на Петко е обграден. Отрядът прави първите опити за пробив. Петков, който живее с майка си, открива стрелба по служителите на МВР. Кошмарът трае с часове, но мъжът е ранен и впоследствие изправен пред съда.

"Въпросът "Как си?" беше най-неадекватният и омразен въпрос, който получавах през последната една година. Или си замълчавам, но никога не казвам, че съм добре", сподели със сълзи на очи Милена Шаркова пред bTV.

"Като е минала една година, си давам сметка, че след осъзнаването и след шока аз се чувствам много по-нестабилна и много по-зле отколкото когато ми съобщиха за убийството. Емо винаги беше душата на компанията и с чувството си за хумор, с харизмата си и хората са търсили контакт с него.

Преди година на последната му среща със съучениците му те не са спрели да се смеят няколко часа. Емо си е с мен, смъртта не може да ни раздели. В момента, в който говоря за него и имам чувството, че ме е прегърнал. Виждам го във всичко хубаво, което ми се е случвало и което продължава да ми се случва и вярвам, че и за напред той ще бъде с нас", допълни Милена.

Тя обясни, че неслучайно е избрала датата 13 март, за да се открие паметната плочата на съпругът й в Лясковец.

"Миналата година на 13-и март стана на 40 години, но не можа да изживее и един ден повече от живота си. Бяхме само сутринта, заедно тръгнахме за работа, той беше дежурен и това беше. Успях само да му честитя, да го целуна. Не съм усетила, че това е раздялата, разделихме се както всеки един ден - с усмивка и с целувка", разказа съкрушената жена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
3
 
! Отговори
26714 преди 9 години
До ***: Да беше убит за нищо! ТКА СА БИЛИ ХВЪРЛЕНИ ЗАРОВЕТЕ НА СЪДБАТА! НЕ МОГА ОБАЧЕ ДА РАЗБЕРА ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ ИДЕАЛИЗИРА УБИЕЦЪТ МУ? МОЖЕ СЛЕДВАЙКИ ТАЗИ ЛОГИКА, ТРЯБВА ДА НАРЕЧЕМ КАМИКАДЗЕТО В РАК ГЕРОЙ?????НЕ СМЕЙТЕ ДА АСЕ ГАВРИТЕ С ПАМЕТТА НА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА, ЗАГИНАЛИ ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ЗАПОВЕДИ!!!!!!!!!!!! МОЖЕ ДА СА ЗАГИНАЛИ НЕЛЕПО, НО СА БИЛИ ХОРА, ПРЕДПОЧЕЛИ ДА СЛУЖАТ ЗА МИЗЕРНО ЗАПЛАЩАНЕ И ДА СИ ХРАНЯТ СЕМЕЙСТВАТА ПО ЧЕСТЕН НАЧИН!!!!!!
23
2
 
7
 
! Отговори
Х преди 9 години
Имало десетки други начини да се изземе оръжието на Петко.Те избрали най тъпия.но главата на Лазаров какво може да измисли.Трябва паметник на глупостта на Лазаров.
22
3
 
3
 
! Отговори
ген.Луков преди 9 години
Мнението ми е че служещите в това поделение са пренавити от началниците си.Трябва да се прави разлика между престъпник,терорист и такъв като бай ви Петко.И заповедта да бъде в степен съобразно закононарушителя.А не за някой незаконно притежавал оръжие да се пращат качулатите.Тая работа спокойно можеше да е свършена от обикновени полицаи.Колкото до Шарков-жалко.
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ***: какво общо има един изолиран случай, на един тарикат от Странджа, с този от преди година? и защо си мислите, че всички хора в системата на МВР с атакива? а знаете ли какво означава ЗАПОВЕД? и знаете ли че за нейно неизпълнение по време на война наказанието някога беше смърт? а сега е военен съд - такъв при закрити врати!
20
1
 
2
 
! Отговори
www преди 9 години
До Анонимен 30Да разбирам ли, че според Вашата логика, ако Росен Йорданов (психологът) едно време си беше свършил работата навреме, то така нареченият психар щеше да бъде отдавна обезвреден, нямаше да ги има писмата, напрежението и ред други, както и жертвата и ранените също нямаше да ги има?Питам всички, които недоволстват от гражданските позиции в тази дискусия:- Емил Шарков беше ли убит ЗА НИЩО? Да или не?Моят отговор е, че човекът беше убит за нищо, същото и за ранените.
19
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Една Година от Героичния Подвиг на Лясковския ТИГЪР, Националния ГЕРОЙ Разтрелял Милиционерския КОПОЙ Петко Савов Петков!!В Лясковец днес е Неучебен Ден.Всички Ученици под Строй ще поднесат Цветя на Майката Героиня отгледала Големия БЪЛГАРИН Петко Савов Петков и Разбира се ПРЕПИКАЯТ Надгробната Плоча на ЕНИЧАРИНА.
18
4
 
5
 
! Отговори
DO 16 преди 9 години
ЗА ЗАГИНАЛИТЕ В ИРАК ВОЙНИЦИ БЕШЕ ОБЯВЕН ДЕН НА ТРАУР, БЕШЕ ОТКРИТА ПАМЕТНА ПЛОЧА НАЛИ? НИКОЙ НЕ ГИ Е ЗАБРАВИЛ! ОЧЕВИДНО ОБАЧЕ МНОГО ХОРА АКО МОГАТ ТАКА ДА СЕ НАРЕКАТ, ЗАБРАВЯТ НЕЩО ДРУГО! ОБИКНОВЕНИЯТ ЧОВЕК, ИЗПЪЛНЯВАЩ СЛУЖЕБНИТЕ СИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ СТАВА ЖЕРТВА НА СИСТЕМАТА, КОЯТО СЕ ДВИЖИ ОТ ДРУГИ ХОРА С ВЛАСТ!!! ТАКА ЧЕ МОЯ НЯКОИ СЪЩЕСТВА ТУК, КОИТО ПРЕЗ ЖИВОТА СИ НЕ СА ХВАЩАЛИ БОЙНО ОРЪЖИЕ, НЕ СА ДАВАЛИ НАРЯД В ЗАБРАВЕНИ ОТ БОГА МЕСТА 2 ГОДИНИ ПОРЕД, НЕ СА СПАЛИ В ЛОКВИ И СНЯГ ДА ЗАМЪЛЧАТ!
17
3
 
7
 
! Отговори
www преди 9 години
До 666А на Вас и такива като Вас пък не ви ли минава през ума, че такова едно поведение може да е много адекватно, да има причини за него.Вчера и завчера се гледа делото на един колега на загиналия командос за убийство на дете на пътя (било по непредпазливост, разбираш ли). Убиецът първо се е обадил на другите си колеги, да не би гражданите да го линчуват на местопрестъплението. Те му давали млекце, после лъжесвидетелствали за него, пък той си бил пийнал и се бил надрусал. Това търпи ли се?
16
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вярно тука е пълно с *** по големи и от откачения тип убил полицай ....трябва да си ментално кух за да се радваш на нечия смърт и да оправдаваш един психар който ако не го бяха неутрализирали на следващия ден щеше да застреля и деца от близкото училище!!!!!!!!!!
15
1
 
10
 
! Отговори
www преди 9 години
Първо, когато се пускат такива новини е редно все пак да се вземат мнения и отстрани. Например майката на загиналия командос твърди, че донякъде приеме поведението на убиеца на сина и, защото той е бил в дома си и писмата, които е пращал до училището са били от много отдавна (преди акцията).Второ, продължавам да твърдя, и не само аз, че конкретния случай можеше да се реши доста по-лесно и без риск при грамотно управление на службите за сигурност.
14
6
 
4
 
! Отговори
някой преди 9 години
Не е истина какви *зроди пишат тук.
13
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква прокуратура бе? В България има свобода на словото! Всеки може да каже и пише каквото си иска, за някой хора бай Петко е герой, защото се е защитил сам срещу банда барети! Аз не знам Бай Петко да е убил някой или да извършил някое престъпление? Той ли е най-големият престъпник в държавата, че да му пращат барети. Може утре на теб да ти пратят барети, замисли се!
12
11
 
10
 
! Отговори
666 преди 9 години
Боже господи, колко злоба се изсипахте върху паметта на човек който дори не познавате! Ума не ми го побира как изобщо си позволявате да хулите загинал човек! Бездушни хора! Неговото дете остана без баща, за да могат вашите деца да пресичат тази улица спокойно и да си играят в училищния двор спокойно! Неблагодарни сте!
11
7
 
21
 
! Отговори
Фактите преди 9 години
Бай Петко са го нарочили за болен или луд без да е направил нищо на никой. После насъскали 7-8 барети срещу него, докато той кротко си е стоял в бащината къща! И какво очаквате от него? Да седи и да чака да го гръмнат ли? Разбира се че ще се защити! Частната собственост е неприкосновена! Всеки има право да се брани имота и имужеството и точно това той е направил. Кой ги е карал да му ходят в къщата!?
10
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 11-Да работиш и внасяш.Всеки,който работи -внася-така е навсякъде по света.Да не на всеки ще издигнат паметник-и това е вярно.Тези хора също работят.Не разбирам какво ти е сторил точно този човек?И защо е тази злоба в българина?Все да гледа в чуждата паница и да критикува някого.Затова сме в това положение и по-лошо ще става.
9
12
 
6
 
! Отговори
с. преди 9 години
ЧЕТЕЙКИ МАСОВИТЕ КОМЕНТАРИ ТУК, КОИТО НЕ СА МНОГО, ОПРЕДЕЛЕНО НОРМАЛЕН ЧОВЕК ТРЯБВА ДА СЕ ЧУВСТВА ПРИТЕСНЕН!!! ЕДНИ НЕИЗВЕСТНИ ХОРИЦА, НАВЯРНО ДРЕБНИ ЖАЛКИ ДУШИЦИ, С НИЩО НЕДОКАЗАЛИ СЕ В ЖИВОТА ТРЪГНАЛИ ДА СЕ ПРАВЯТ НА ГОСПОД И ДА ОТСЪЖДАТ ТУ, НА ЗЕМЯТА!!!! ПРЕД СМЪРТТА ВСИЧКИ СА РАВНИ!!! В САЩ ЗА ВСЕКИ УБИТ ПОЛИЦАЙ ИЛИ ЗАГИНАЛ ПОЖАРНИКАР СЕ ОРГАНИЗИРА ЦЕРЕМОНИЯ! И ЗНАЕТЕ ЛИ ЗАЩО? НЕ ЗАЩОТО СА ИЗБРАЛИ ДА ЛЕЖАТ ПО ГРЪБ, А ЗАЩОТО ВСЕКИ ДЕН СА НА УЛИЦАТА!!!! АКО НА НЯКОЙ МУ СЕ СТРУВА ЛСЕНО ПРОБВАЙ
8
5
 
13
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
КВИ БАРЕТИ КВИ 5 ЛВ...ЖЕРТВИТЕ НА ТЕЗИ МУХЛЬОВЦИ СА ХИЛЯДИ А САМИТЕ ОСВИТКАНИ БАРЕТИ НЯКОЛКО..ПОЯСНЯВАМ...ГАЛЕВИ, ЗЛАТАН, ПАШАТА, И КУП ОЩЕ УБИЙЦИ И РЕКЕТЬОРИ СИ ЖИВЕЯТ ЖИВОТА..УМРЯЛ ЕДИН МНОГО ВАЖНО...***
7
8
 
21
 
! Отговори
от народа преди 9 години
А бе банда въоражени до зъби командоси се опитаха да влезнат в частната собственост на Бай Петко Велики от Лясковец! Бай Петко Велики просто отбраняваше собствената си къща от 10 въоражени до зъби командоси. Бай Петко, никой не е убил или ограбил, до момента когато държавата го нападна в собственият му дом. Всеки нормален човек в такава ситуация би се защитил! Паметник за Бай Петко Велики!
6
3
 
4
 
! Отговори
Mim преди 9 години
Petkov e bil provoziran toi edin Star bolen maj a bsretite Kolko sa Bili mnogo Hora v bG sa ubiti i nama hvanati ubiize mnogo deza sa bes baschti roditeli bes deza i kakvo ot zova 4e ne sa Bareta Ami i te sa pokoinizi bog da gi prosti vs
5
5
 
10
 
! Отговори
до 6 преди 9 години
Куца да, ама не са виновни баретите, а тези, които ги командват! Бай ти Петко и две барети можеха да го обезвредят, ама тези дето ги командват ги карат да правят глупости! И сакън да не го стрелят! И в щатите, и във Франция никой няма да се церемония с Бай ти Петко - влизат за 1 час и го разстрелват като куче и това е! Не да му слугуват половин ден!