Вълна от добрина: Мони ще има лекарства!

Германия спешно праща откраднатите медикаменти
18 мар 2015 08:52,
31
Вълна от добрина: Мони ще има лекарства!
Писмо на малкия Симеон до майка му. Снимка: Facebook

Хиляди пожелаха да помогнат на 9-годишния Симеон, който страда от тежка форма на хемофилия А, след като неговите животоспасяващи лекарства бяха откраднати.

Апелът за помощ да бъде върнато лекарството от крадците предизвика вълна от солидарност.

Неизвестните крадци, откраднали медикамента, който е строго индивидуален и може да бъде полезен единствено на Симеон, обаче така и не го връщат.

Хиляди обаче споделиха историята на семейство Илиеви в социалните мрежи, а и от Здравната каса също предложили своята помощ.

Родителите обясниха пред БНТ, че не искат пари. Програмата, по която се лекува детето им, се финансира в Германия, а лечението е експериментално.

"Безкрайно съм благодарна на хилядите хора, които се свързаха с мен и ми писаха. Безкрайно много им благодаря", заяви Виктория Нешева – Илиева, майката на Мони.

"Ние българите много се сплотяваме в такива ситуации, когато някой изпитва нужда. Въпросът е, че чакаме все да се случи нещо лошо, за да можем да изкажем по някакъв начин желанието си да помогнем на другите", посочи Иван Илиев, баща на Симеон.

Добрата новина за семейството е факт, след като лекуващите лекари са успели да убедят германските си колеги да доставят навреме лекарството за Симеон, който да може да го вземе в четвъртък.

"Благодаря на лекарите, на екипа, който се грижи за сина ми. Те правят всичко възможно да подсигурят. Очакваме да има доставка", каза още майката на Симеон.

"Симеон ще продължи без проблеми лечението си, още в сряда ще има наличния препарат в клиниката и ще продължи в режим неговата профилактика. Стресът за всички отмина", заяви д-р Денка Стоянова от детска онкохематология, УМБАЛ "Царица Йоанна – ИСУЛ".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко свърши добре. Радвам се за детето и неговите родители, които за съжаление преживяха такава тревога. Браво на лекарите, които бързо се включиха в акцията за помощ и доставяне на животоспасяващото лекарство. За примитивния крадец просто не ми се говори! Хубавото е, че толкова много българи взеха присърце призива на родителите и търсиха начин да помогнат. Доброто у българина не е загинало, има надежда!
23
0
 
2
 
! Отговори
шшш преди 9 години
Една чудесна новина.Благодаря на екипа на д-р Денка Стоянова и на сама нея от детска онкохематология, УМБАЛ "Царица Йоанна ИСУЛ"
22
4
 
10
 
! Отговори
леко обиден германец преди 9 години
"лекуващите лекари са успели да убедят германските си колеги да доставят навреме лекарството"Ама тежка битка е било тва....бълг.лекар - Ало, откраднаха лекарството на детето.герм.лекар - Ай ай ай, сериозно ли? Ами трудно ще доставим ерзац преди сряда.бълг.лекар - Няма проблем, данке.герм.лекар - Битте.7 пъти в текста се споменава за "българската солидарност", изразяваща се в една кръгла 0, а германската солидарност, кято е 2 пъти по 100% не се споменава и веднъж...
21
10
 
2
 
! Отговори
Прасето Гошо преди 9 години
*** защитаващи тезата че башата не бил виновен че заебал лекарствата на детето си в колата та да може цяла бълагрия да е стресирана в продължение на няколко дни са *** КОИТО СИ ЗАСЛУЖАВАТ СЪДБАТА В ТАЗИ ТЪПАШКА ДЪРЖАВА... Заради вас и вашето овчедушие всеки си мисли че може да прави каквото си иска на каквото и да е ниво без да му се случи нищо е ако закъса ще пусне една лицемерна сълза и вие ще забравитече ви е цакал здраво в задния ви двор хлипайки от съчувствие . Ха трийте пак...
20
0
 
1
 
! Отговори
Na koi da viarvam ?? преди 9 години
V standartnews pishe " Neizvestni lica varnaha otkradnatite lekarstva" a tuk pishe che Germania izprashta novi lekarstva 1. Slava na Boga i v dvata sluchai2. Na koi da viarvame ?
19
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-накрая една добра новина! Дано всичко с детенцето е наред!
18
1
 
2
 
! Отговори
do Bai Ivan преди 9 години
Ivane, tuka komentirame edin sluchai, koito zavurshva s hubav krai. Tova che bluskash za 300lv nas tova ne ni interesuva, taka che ako obichash ne ni zanimavai s tvoite problemi.
17
0
 
1
 
! Отговори
Веско до четец преди 9 години
Ти до кой клас си ходил на училище?!
16
0
 
12
 
! Отговори
ИСАЯ 53 преди 9 години
Бог се проявява, най-съвършено. В критичните моменти!
15
3
 
30
 
! Отговори
Льольо преди 9 години
До Прасето ГошоПрасчо аз къща не заключвам и кола не заключвам. Колата си седи пред нас отключена и никой досега не ми е пипнал нищо от нея. Тук въпроса е къде живееш? Аз живея на село (смей ми се ама съм по добре от теб) а ти като си се набутал в софия ще се заключваш не ами и с електрожен си заварявай вратата :D А ся ми отговори къде е по голямата селяния. В моето село в провинцията или при теб в софия? После ми се биеш в гърдите че си нещо повече от мен. В голяма грешка си.
14
0
 
8
 
! Отговори
dd преди 9 години
Bravo, mnogo hubava novina, da sa jivi i zdravi doctorite
13
1
 
36
 
! Отговори
. преди 9 години
Трябва да си рядко *** да търсиш вина в родителите на детето. Ми те утре могат от дома им да го откраднат и тогава какво - бащата ще е виновен, че не е седял на пост пред вратата ли? Само те си знаят какво им е да се грижат за детето.
12
0
 
36
 
! Отговори
кака Пена преди 9 години
Какъв *** трябва да си, за да откраднеш лекарство?
11
0
 
26
 
! Отговори
Бай Иван преди 9 години
"Ние българите много се сплотяваме в такива ситуации, когато някой изпитва нужда."Да права е жената, но за съжаление в това число не влизат всички българи, а само обикновенните хора който се бъхтят по цял ден за мизерна заплата. Когато и политиците ни станат поне малко състраделни (без от това да изкаварват поличиески дивиденти) може и да се оправим.
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Страхотна Новина. Браво!!!
9
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добра новина! Бащата го съветвам другия път да не оставя такива важни лекарсва в кола без надзор, дори и за две минути. А урода, който открадна хладилната чанта, бял ден да не види!
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво! Жалко обаче че българите се обединяваме в такива моменти, а нямаме държава. Този парадокс не мога да си обясня.
7
0
 
32
 
! Отговори
Аз преди 9 години
...А ръцете посегнали на лекарствата да бъдат изсушени навеки !!! Амин !
6
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пожелавам на детето бързо да оздравее,а на крадците да имат нужда и те от такива лекарства...но да не ги намират.
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Супер.