Спасители извадиха 8 души от снежен капан в Родопите

Наградиха кметовете на Брестовица и Скобелево за спасителните акции
Обновена: 20 мар 2015 14:01 | 20 мар 2015 11:27, Красимир Ангелов
4
Спасители извадиха 8 души от снежен капан в Родопите
Снимка: Булфото, архив

Осем души, сред които и две деца, са спасени с моторна шейна, след като останаха блокирани от  снежните преспи в Бряновщица, съобщава "24 часа". Преспите на места са стигали до метър и половина, посочиха спасителите.

"Благодарение на шейната успяхме да стигнем до вилната зона, разкопавахме снега и продължавахме с все сили напред”, разказа пред изданието кметът на Брестовица Любен Радев, който лично е ръководил спасителната операция.

В същото време, на 1600 метра надморска височина, баща решава за извърви пеша километър и половина, за да стигне до вила в района, където се намирал синът му с още четирима тийнейджъри.

"От 20 до 24 часа вечерта той е успял да премине километър от пътя, но в полунощ подава сигнал, че е премръзнал. В 4,30 сутринта го намерихме. Говореше несвързано, нямаше сили, беше разбил една от вилите, за да влезе вътре и опита да се стопли”, разказа кметът на Скобелево Стефан Казаков.

В крайна сметка след 8-часовата спасителна операция доброволците стигат до вилата, където се намират децата, и ги евакуират успешно.

Заради спасителните акции кметът на община "Родопи“ Пламен Спасов награди кметовете на Брестовица и Скобелево за активната им помощ за спасяването на хората в снежния ад в Родопите. Те получиха нова зимна екипировка и благодарности за адекватните действия в бедствената ситуация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
himalai преди 9 години
lajete. pokaji gi tesi spasiteli i nagradite im, bakam.
1
10
 
3
 
! Отговори
Hiter преди 9 години
В Америка разбил врата ,за да се стопли - 1 година ефективно за влзиане с взлом. Айде ако орлите влизат, за да се нахранят и почнат да разбиват вратите до де ще я доакраме.