Експериментът в Dnes.bg: 35 шофьори "метър" в бус лентата

Заснетите нарушители за 3 минути на Орлов мост
Обновена: 4 май 2016 16:08 | 26 мар 2015 10:35, Александър Попов
115
Експериментът в Dnes.bg: 35 шофьори "метър" в бус лентата
Снимка: Dnes.bg

Вторият експеримент в Dnes.bg е кратък, но пък много показателен.

Провокира ни желанието на всички българи да живеем в подредена държава, в която се спазват правилата. Когато сме в социалните мрежи, пред камера и дори в приятелска компания изтъкваме колко ни е зле държавата, защото всички останали гледат да "минат метър" пред закона.

Решихме да проверим нещо елементарно, доколко дисциплинирани са шофьорите. В много случаи те са прави, когато негодуват срещу лоши пътища, дупки, високи данъци, които би трябвало да подобряват положението. Но когато стане въпрос за нарушения услужливо подминаваме темата.

Застанахме в един възлов район на столицата - Орлов мост, където всеки шофьор знае, че има камери. В следобедните часове там се получава задръстване, което обаче не би трябвало да притеснява пътниците в градския транспорт. Защото автобусите си имат лента, по която не би трябвало да преминават коли.

Така ли е? Само за 3 минути успяхме да преброим 35 нарушители. Шофьори, които са склонни да платят глоба, но да спестят 3-4 минути чакане на светофара. Актът, ако те хванат, е 50 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
не работи преди 9 години
нещо това видео, а и какво ли ще видя толкова?!
10
6
 
19
 
! Отговори
Име преди 9 години
Разбира се, че трябва да има бус-лента и истинсла лента за велосипеди. Дори ако има само две платна, едното трябва да е за градкия транспорт. Проблемът на повечето нарушители е да не се минат, щом други го правят защо не и аз?
9
22
 
13
 
! Отговори
Салахадин преди 9 години
От "Лукойл" съобщиха,че са гледали клипа и са преброили 140 коли преминаващи.Почти всички са с "ФАРОВЕ".Горе долу за времето на клипа има от "Фарове" едни 50 литра бенз от горе.Бойко ще сложи още няколко пешеходни,да можете да спирате и да въртите още бензин и още за "Лукойл".Това подлези, надлези няма значение.Има гадове,които не включват "Фаровете"обаче а така по-малко печалба.Ще се обадим на КАТ пак да засилят ,че хората започнаха да се изхитрят с "LED"-ки :) Лукойл ви пожелава приятн ден.
8
10
 
63
 
! Отговори
фт преди 9 години
Шофьор съм и искам актовете и глобите да станат жестоки - стотици и хиляди левове. Също и да има контрол. Тази диващина по улиците не се търпи. Цял ден сме стресирани и изнервени от сутрешното отиване до работата. Това влияе на производителността и качеството. Бизнесът да се замисли и да натисне властта за тези промени. Не може да те изпреварват и засичат отдясно, в бус лента, внезапни маневри без мигач, неспазване на дистанция, неспазване на правила. Каруцарска работа е това.
7
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До КалоянНо в цивилизацията, инфраструктурата е съобразено с броя население. В София е за около 500к, не за 2 милиона. Като дойдат празници е кеф да пътуваш в града
6
5
 
22
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
Абе нюза, това го знае всеки който е пътувал с автомобил из София, ходете питайте кмета какво прави по въпроса и ще имате хубава статия.
5
1
 
21
 
! Отговори
Онзи преди 9 години
До AcOrP.. И ревеш на общината да ти осигури места за паркиране, че имало синя и зелена зона, че те глобявали. Абе няма угодия.
4
7
 
55
 
! Отговори
Калоян преди 9 години
До Н1:Ти, като си големият СТОЛИЧАНИН, излизал ли си извън България. Някъде в Цивилизацията? Хората се стремят да намалят вредните емисии във въздуха и се опитват да намалят трафика в графовете колкото е възможно, а ти се оплакваш от една бус лента? В повечето европейски държави има не само БУС Лента, но и лента за велосипеди. И удобството за използваш градския транспорт е доста по голямо от това всеки отворко да е с кола и да трови въздуха който дишаме! За Park and Ride чувал ли си някога?
3
4
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щото ако всички се юрнат с автомобилите, в движение ще се появят още 250хил. автомобила из софийските улици. Бус лентите са необходими за да може градския транспорт да е по-бърз и повече хора да го ползват.
2
31
 
25
 
! Отговори
фсб преди 9 години
задръстването на цариградско е абусрдно, понякога стига до плиска... и на мен нервите понякога не ми издържат и правя нарушение...
1
112
 
13
 
! Отговори
AcOrP преди 9 години
Тея Бус ленти трябва да ги махнат и да станат нормални ленти. Много ясно,че ще карат всички като има 3 ленти ... наличието на бус лента намалява пропускателната възможност с 33%. Абсолютно не нужно е. А ако някой пък реши да се оплаква от градския,че е бавен и това оправдава бус лентите. Ами за 1 лев толкова. Като искаш бърз транспорт купуваш си кола,плащаш данъци,застраховки,подръжка,акциз на горивата и т.н. Защо някви *** от провинцията да се възползват от цяла лента.