Жена на 27 г. стана донор на двама мъже

Трансплантираните пациенти са в добро състояние
29 мар 2015 16:14,
7
Жена на 27 г. стана донор на двама мъже
Снимка: Reuters, архив

В УМБАЛ "Александровска" бяха извършени успешно нови две бъбречни трансплантации, съобщават от болничното заведение.

Донорът е 27-годишна жена от Варна с мозъчна хеморагия.
 
Трансплантирани са двама мъже - на 52 г. и 46 г. И двамата са на диализно лечение от 2014 година. Трансплантираните са настанени в реанимация в добро общо състояние.

Ръководството на Александровска болница изказва искрени съболезнования на семейството на починалата и огромна благодарност за хуманното решение да дарят органите й, спасявайки живота на двама души, се отбелязва в съобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Временност преди 9 години
Реве се яко за транплатациите. Но защо никой не държи на факта, че всички Човешки органи съдържат в себе си памет, свързана с дейноста на предишния Главен мозък, нервната им дейност е съобразена с него. Защо не се държи за различните ДНК на донора и приемника. Несъответствията са причина за отхвърляне, което се тушира с разни медикаменти, но рано или късно тези несъответствия вземат връх. Дори най-родствено близки имат различи във функциите на Нервната си система. Друт е пътят на спасението.
3
0
 
10
 
! Отговори
аз преди 9 години
респект към близките.Дано господ да ви даде добро
2
2
 
27
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 години
КАКЪВТО И ДА Е ИЗРАЗА- ЖАЛКО ЗА МЛАДОТО МОМИЧЕ,НО БЛИЗКИТЕ МУ СА С ГОЛЕМИ СЪРЦА. БЛАГОДАРНОСТТИ НА ТЯХ ЗА ХУМАННОТО РЕШЕНИЕ, КОЕТО СА ВЗЕЛИ МАКАР И С МНОГО ГОЛЯМА БОЛКА И МЪКА. МАЛКО СА ТАКИВА ХОРА, НО НЕКА ЗНАЯТ, ЧЕ НЯКЪДЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА ЖИВЕЕ ЧАСТ ОТ ТЯХНОТО ДЕТЕ.
1
1
 
9
 
! Отговори
тервел преди 9 години
Лош изказ. Разбираме от съобщението,че двама души са трансплантирани - къде и в какво? Точен израз: на двама души са трансплантирани бъбреци. Действието е върху тях, а не с тях.