Борисов пусна метрото до летището: Днес безплатно

Думите отлитат, направеното остава, 500 хил. ще го ползват, радва се той
Обновена: 2 апр 2015 17:46 | 2 апр 2015 11:17, Веселина Йорданова
355

Снимка: БТА

С помощта на „Началника“ премиерът Бойко Борисов пусна метрото до летището и отсече, че най-голямата реформа в България е в транспорта на София.
Още по темата

500 000 души на ден ще ползват подземния транспорт. Новото 5-километрово продължение на първия лъч на метрото - от бул. "Цариградско шосе" до аерогарата, е с 4 нови метростанции - Дружба, Искърско шосе, Софийска Света гора и Летище София. Софиянци ще могат да ползват новата придобивка след 13 часа.

"Когато цифрите говорят и тези от преди, когато управляваха т. нар. синя София, ще замълчат. За 23 години 9.5 километра метро, откакто ГЕРБ управлява - 30 км метро за 10 години. И то виждате как го правим", похвали се Борисов пред гостите на официалното откриване на отсечката.

Премиерът отбеляза, че средната скорост на метрото е 40 км/ч, включвайки и спирките, на автомобилите в София – 28 км/ч, а на градския транспорт 14 км/ч.

Борисов си припомни рекета на такситата в района на аеропорта. „Ще вземе куфарчето от там (от летището – бел. ред.), ще дойде и след 15 минути вече ще е някъде по града, няма да виси на автобусните спирки, няма да го рекетират такситата, няма да плаща 50 лв. до центъра. Днес безплатно, а от утре даваме екстра на банките – минаваш, слагаш си кредитната карта там (на автомата) и направо се качваш на метрото – бързо, лесно, удобно, няма гишета", разясни премиерът.

Според Борисов, когато има инфраструктура като тази, бизнесът е изключително доволен и активен. "Помните ли как заварихме моста Брюксел, който водеше към аерогарата – ремонтиран за милиони, целият в дупки. Когато дойдохме тук, се гонеха хартии и найлонови пликове по полето, как изглежда в момента само за 7 години", спомни си още той и допълни, че от партията му са „спасили София от спасителите й“ тогава.

Борисов разясни, че приходите в хазната са с над милиард лева повече от миналата година заради добрата работа на приходните агенции и на службите за сигурност. Това позволявало и ремонти на най-критичните отсечки по АМ „Тракия“ и „Хемус“, за които стана ясно, че са необходими 100 млн. лева. „ Ние от ГЕРБ строим, думите отлитат, направеното остава“, отсече премиерът.

"Асфалт не се яло, но като няма асфалт, загиват хора", обобщи Борисов.

Той възложи на кмета Йорданка Фандъкова да се помисли с какво да бъдат наградени ръководителите на проекта и строителите.

Фандъкова заяви, че придобивката е за цяла България, „защото сме на вратата към България“. Столичният кмет честити новата отсечка специално на Пловдив и Бургас, и на всички, които ще ходят на море през лятото.

Транспортният министър Ивайло Московски подчерта, че се създава модерен мултимодален транспортен център. Тази и следващата година ще бъде довършена пътната връзка между Терминал 2 и бул. „Брюксел“, а платформата за железница ще позволи в рамките на 2-3 години на летище София да има метро, железопътен и модерен пътен транспорт, изтъкна Московски.

Екоминистърът Ивелина Василева подчерта, че метрото е сред проектите, които в най-голяма степен водят до екологични ползи, намалявайки замърсяването на въздуха.

След традиционното рязане на лента, премиерът и официалните гости се качиха на метрото. Борисов обаче си тръгна от официалната церемония с автомобил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още по темата: Бойко Борисовметро
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Ако Бойко беше Примиер от БСП или Атака, сега на всяка метростанция щеше да е пълно с привърженици на тия две едвам вече забелижими партики"За мен няма значение политическата окраска - когато един човек си е глупав и простоват, той си е глупав и простоват. Независимо дали е от БСП, ГЕРБ, СДС и т.н.
15
5
 
15
 
! Отговори
смяна на столица преди 9 години
щом се инвестира вее 20 г само в софия, да си я приемат в Ес само нея, останалите искам еда сме част от дуги държави където не делят хората на софия и останалите. като им се свие пазара на софиянчетатат до 2 млн души това ще разберат за какво им е била провинцията, *** смотани. смяна на столицата на равно отдалечено разстояние от всикчи т.е търново или някъде там. в германия дали се строи само в берлин или в италия само в рим или австрия само във виена
14
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо никой от журналистите не попита Баце за 15 метровата пукнатина на лот 1 от магистрала Струма до Дупница? Отсечката е изградена по време на неговото управление и е в експлоатация едва от 2 години! Некачественият асфалт кому е нужен, само трошат народни и европейски пари, като ще прави нещо, да го прави като хората...
13
1
 
4
 
! Отговори
Bravo na Mom4eto преди 9 години
Nasheto pravitelstvo ot krai vreme se griji da ni nakara da napusnem stranata, a sega i bezplaten transport do letishteto. Ei tez na6te politici si mislqt 4e sa kato dupeto na Jennifer lopez, mogat da se izdyrjat sami. Ni6ty li4no protiv Boiko, dori my simpatiziram che pravi ne6ty vidimo makar da ni kostva miliarden zaem. No kakto sa kazali gyrcite :D Gia ta lefta ta Kaneis ola
12
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
скромноста краси човека :)
11
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това да не го построи само ти бе Боко? Егати самозванеца.
10
3
 
25
 
! Отговори
Въпрос преди 9 години
""След задължителното рязане на лента, премиерът и официалните гости се качиха на метрото. Борисов обаче си тръгна с премиерския автомобил.""---Ами тогава кой ни е премиера???
9
6
 
24
 
! Отговори
пътник преди 9 години
За какво трябва да бъдат наградени строителите-че са си свършили работата,за която получават заплата?Не виждам защо толкова се хвали мутрата,при условие,че няма н-н да не се развива този транспорт при нарастването на столицата.Що за хвалба е това,че ще се стига бързо с метрото от една до друга точка-нали това е предназначението на този вид транспорт.Вижте как замлъкнаха критиките,че има корупция в София-нищо,че в нашия квартал от години не е сложена една тухла.Важно е центърът де е красив.
8
11
 
28
 
! Отговори
розово балонче преди 9 години
Индустрия кога ще градят ??Никога
7
22
 
23
 
! Отговори
Пиар агент преди 9 години
Червени *** каквото и да пишете няма значение . Вие по принцип нямате мнение , а само плюете по Борисов , но и това ще ви мине . Цяла година спазвахте една *** опорна точка на Позитано 20 , че асфалт не се яде , а сега ревете за асфалт . Какво да ви коментира човек , жалка картинка .
6
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на Лентореза,много работи,ще заслабне от задачи.
5
9
 
7
 
! Отговори
ККК преди 9 години
Сметнете колко пари печелят от метрото само !
4
8
 
9
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 години
Много почна да се повтаря, това с "думите отлитат, напи.. построеното остава" и "фак... цифрите говорят, бо.. предишните управляващи мълчат" сме го слушали вече няколко пъти в същия вид.
3
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ленторезът не се сдържа!
2
31
 
33
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Браво на Борисов и Фандъкова и разбира се на партия ГЕРБ . Другарите пак ще се чудят защо хората гласуват за ГЕРБ . Много е просто , работят в полза на обикновените хора . Затова в София никой не гласува за БКП-БСП .
1
13
 
18
 
! Отговори
Шлосер преди 9 години
Управителят и мажоритарен собственик на "България" - ЕАД с 7 мил. персонал, се смили над служителите си за ден ... отново. Следват бурни ръкопляскания с отделни викове УРА !