317 блока с мерак за саниране

Положението със свлачищата е критично, призна Павлова
52
317 блока с мерак за саниране
Снимка: БТА

Към момента 317 жилищни сгради в страната имат сключени договори за саниране с Българската банка за развитие, съобщи във Варна министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Тя уточни, че заявленията в банката са над 500 и допълни, че е оптимист, че нещата наистина се случват.

Министърът отбеляза, че в момента се обсъждат с Националното сдружение на общините в Република България два от най-често срещаните проблеми, с които се сблъскват те при реализацията на проекти.

Павлова обясни, че много често се случва при почти 100% събрано съгласие за саниране, заради един-два апартамента да страда цялата сграда. Вторият проблем е при сградите с повече входове, както и тези, които са разположени в Г- или П-образна форма.

При примерно пет готови входа и един, който не е готов, не може да се санира сградата, каза тя. "По тази причина водим дискусия с НСОРБ как можем да облекчим този процес”, обясни Павлова. Министърът подчерта, че ще анализират броя сгради и проблемите и най-вероятно ще предложи в края на април на МС някаква подкрепа за тези сгради и решение на тези проблеми, съобщава БТА.
 
Строителният министър обясни, че лятото се очаква да има сгради, на които ще е направено техническо и конструктивно обследване и края на лятото и есента ще има реално строителство и ремонт.

Лиляна Павлова коментира и свлачищата в страната и определи темата като “много сериозна и критична”. По думите й по регистър свлачищата на територията на цялата страна са над 1850. Павлова посочи, че по-кардиналното, което се прави по отношение на свлачищата, е нейното предложение за драстично затягане на режима за т.нар. предварителни съгласувани разрешения за строителство в свлачищните райони - как се позволя и дали се разрешава строителство в такава зона.

Предвижда се и забрана за изграждане на водопроводни и канализационни системи, там където очевидно е свлачищен район.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С това саниране какво крадене пада, тия милиярди дето ги взеха ще има да се плащат....
28
3
 
1
 
! Отговори
един преди 9 години
А останалите 18 000 блока кога ще се санират ? Предполагам когато паднат 10-20 може и да се замислите. Ама хубаво така изчакайте да паднат няколко и да има доста жертви, че иначе действия не може да се предприемат докато няма жертви. Абсурд.
27
2
 
3
 
! Отговори
емо преди 9 години
Какви 70 000 панелки ви гонят :))) В цялата страна има точно 18 344 панелни блока
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До боже дай ни силиКомунист да се моли? Накъде е тръгнал света?!? :)))
25
3
 
9
 
! Отговори
Съвсем безплатно преди 9 години
Полека-лека излизат подробностите около "безплатното" саниране. Ще се увеличи данък сгради. Освен това при предварителното обследване на апартаментите, там, където са направени подобрения-изменения в конструкцията, най-вероятно комисията няма да ги одобри и собствениците със свои средства ще трябва да възстановят първоначалното положение. В колко стари панелни апартамента не са правени такива промени, особено в кухнята? А ако апартаментът ни вече има изолация и решат, че не е добра, събарят ли я
24
2
 
8
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Политик да не знае ,че Индира Ганди е жена,познайте къде е възможно това
23
2
 
9
 
! Отговори
naco преди 9 години
Забелязвате ли каква самодоволна усмивка грее на г-жата,това означава само едно--ЩЕ ПАДНЕ ГОЛЯМО "УСВОЯВАНЕ" на парични знаци! НИЕ трябва да сме нащрек и да следим КОЙ и КАК ще извърши КОНТРОЛА,КОНТРОЛА,КОНТРОЛА на "УСВОЯВАНЕТО"!
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Теткоооооооооо, а какво става със заплатите и пенсиите?????????? Мълчите като риби!
21
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По време на голямото крякане в парламента всички ви го казаха че е кьор фишек това саниране кАкво толкова се надува тази джумерка незнам .
20
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Павлова *** си , стига се дупи на ГЕРБ , издъни се като Баничарка на барака
19
6
 
20
 
! Отговори
боже дай ни сили преди 9 години
Много е смешна е тази .Хем нищо не може,хем постоянно се бута, за да я забележат журналистите и да пишат за нея. Герб се провали и това всеки го вижда. Народът тъне в мизерия. пенсионерите няма какво да ядат и ровят по кофите вечер,защото се срамуват.Дано господ накаже герб,абв, реформаторите и простаците от Бургас.Дано господ ги накаже!!!!
18
2
 
16
 
! Отговори
1 преди 9 години
Споко,всички пари за саниране,ще отидат за свлачищата,и лилито,ще се извини от името на б.б.на мераклиите.
17
1
 
13
 
! Отговори
menteto-2 преди 9 години
ДАНС да и провери незабавно Дипломата да не излезе като на Калина фалшива и то специално от Германия
16
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
по вероятно да я санират всички мъже от ГЕРБ , щом е още на този пост след големия Скандал зимата
15
4
 
12
 
! Отговори
7777 преди 9 години
Павлова вместо Уволнение реклама в Медиите , а кой ще понесе отговорност за несправяне с Зимната обстановка , явно Борисов ша изяде калая накрая
14
2
 
15
 
! Отговори
Shark преди 9 години
317 сгради са подали документи за саниране?? И това го казвате с гордост. Та това е срам бе, хората ви разбраха мошенгиите с това саниране и затова не искат. 317 сгради за цялата страна, баси излагацията, провалихте се с това саниране!!!
13
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На тази не и ли стана ясно, че лепенето на стиропор по фасадите не се нарича саниране!
12
1
 
18
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Внучката на бригада Чавдар както винаги говори глупости у нас има около 18700 панелни блокове представете си за какъв "успех" става въпрос след като 317 са с мерак за саниране .Явно санирането за което плевела "загрижено" насажда не е за изпущане зер става въпрос за едни пари които трябва да минат през правилните фирми .
11
2
 
8
 
! Отговори
bobi преди 9 години
XAXAXAX bzpaltno nikade niama evreite shte si vsemat polagaiamoto
10
3
 
12
 
! Отговори
Баф'маа'му преди 9 години
Лилето наистина била... отслабнала с най-малко... 350 грама!